Enugu Úszás

Dr. Regele Károly emlékverseny és XLVIII. Szenior Országos Bajnokság 2018.08.05 Vasárnap, 07:45:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

05:00:00

Távolság

2.3 km

Tempó

02:10:26 p/km (0.46 km/h)

Edzésleírás

Dr. Regele Károly emlékverseny és XLVIII. Szenior Országos Bajnokság - Gyula

 

200 pille 3:08,36

100 hát 1:27,09

+ pillepárbaj 6x50

 

Azért neveztem ezekre a számokra, mert nem edzettem eleget ahhoz, hogy jól menjen a 100 gyors és a 200 vegyes, meg a 200 pille az első szám volt, és ha már ott vagyok indulok még egyben, így jött a 100 hát, ami a 2. szám volt. Gondoltam az elején letudom, utána meg strandolunk, meg ezekben még nem indultam, legalább kipróbálom.

 

A nagy medencében melegítettem, 1100 méterrel. 

Két futam volt pillén, a 2.-ban úsztam a 3-as pályán. A célom annyi volt, hogy érjek célba... néhány hete úsztam edzésen 200-at, akkor végig tudtam úszni, gondoltam most is fog menni, ha nem úszom erősen. 3:22-vel neveztem, mert úgy rémlett, hogy akkor annyit úsztam, de aztán rájöttem, hogy lehet, hogy 3:30 valamennyi volt... A rajt jól sikerült, hosszú tempókkal úsztam. Az utolsó 50-re még maradt erőm, ezért ezt kicsit erősebben úsztam, az utolsó 25-öt meg még erősebben. A végén nem éreztem magam annyira fáradtnak, mint előző nap a 100 után. Az időnek is örülök. A futamban 3.-nak értem célba.

Amikor kimásztam a vízből, odajött hozzám Edit, az egyik szervező, hogy szeretne megkérni, hogy induljak a pillepárbajban, mert nincs meg a 8 csapat és az csak úgy jó, ha minden pályán van induló... nagyon vártam a párbajt, tavaly is nagyon tetszett, most is meg akartam nézni, eszembe sem jutott, hogy induljak, mondjuk nem is volt kivel és egyébként is elég kemény... csodálattal néztem a tavalyi indulókat is. Azt mondta, keres hozzám egy férfit, aztán legfeljebb leúszunk 2-3 db-ot... Annyit még le tudok, úgyhogy belementem.

Pillepárbaj: Két korcsoportban indítják: 94 év összéletkorig és 95 év összéletkortól. Egy férfiből és egy nőből álló csapatok - korcsoportonként 8 csapat - úsznak 2x50m pillangót. A nők kezdenek, váltják őket a férfiak, a futamban az utolsónak beérkező váltó kiesik. Egy perc pihenő után a talpon maradó csapatok újabb 2x50m pillangót teljesítenek (a rajt mindig ugyanarról az oldalról van, így a második körben a férfiak kezdenek), mind addig, amíg csak két pár marad versenyben.

100 háton is a 3-as pályán úsztam az utolsó előtti futamban. Bemelegítésnél másik szemüvegben úsztam, abban semmit nem láttam háton a nap miatt, féltem is, hogy mi lesz, de amiben versenyeztem az sötétebb és jól láttam, nem zavart a nap. Végig úsztam, nem esett jól, de jobb lett, mint amivel neveztem.

A pillepárbaj miatt nem strandolás következett. :)

Örültem, hogy beszerveztek. A csapattársammal, akit ott ismertem meg, egy gyulai srác, megbeszéltük, hogy hosszú tempókkal kezdünk, úszunk kb. 2-3, max 4 kört. Amúgy is meleg a víz. Külön érmet adtak a párbaj dobogósainak, tetszett is, de látva a mezőnyt, elengedtük, azt mondták, hogy ajándékot mindenképpen kapunk, kolbászt biztos :) . Azért reméltem, hogy nem az első körben esünk ki. A pályákat sorsolták, számot kellett húznunk. A 95 év felettiek, a \"szépek\" kezdtek 8 csapattal. Utána jöttünk mi, a \"fiatalok\", 8 csapattal. A 2-es pályát húztuk, nagyon örültem neki, mert onnan könnyebb kimászni. A párbajban lehet taktikázni, mert ha látom, hogy nem én vagyok az utolsó, akkor lehet lazábban úszni. Igen, ha látom... én nem igazán láttam :)

1. kör: A lányok kezdtek. Az elsőbe nem érzékeltem, hogy hanyadik lehetek, akik mellettem úsztak ők előttem voltam (ők mondjuk mindketten jobbak nálam). Hosszú tempókkal úsztam, hogy bírjam a töbiit is, de azért erősen is, hogy ne essünk ki. Laci mindig jött arra az oldalra, ahol kimásztam, és mondta, hogy nem utolsónak értem be, + úszás közben mutogatott is, hogy vegyek vissza, de nem láttam. :) A csapattársam ügyesebb volt, ő nézegetett oldalra, figyelte, hogy hanyadik helyen áll. Az elsőben nem mi estünk ki :) Ennek nagyon örültem.

2. kör: 1 perc pihenő után a másodikat a fiúk kezdték. Kb. a középmezőnyben jártunk amikor váltottam, próbáltam oldalra nézni, de nem nagyon láttam, hogy hogy állok. A másodikban sem estünk ki, ennek is örültem. Így viszont megint én kezdtem, ezen az oldalon kevesebb a pihenő, csak 1 perc, mert innen van a rajt. Nem baj, a következőben vagy kiesünk, vagy pihenhetek többet.

3. kör: Ez már nem volt jó, és nem nagyon láttam a többieket, a 3-as pálya talán kicsit mögöttem volt. A harmadik körben sem estünk ki, ennek is nagyon örültem. Kb eddig bírtam, innentől már nem volt jó, nagyon fáradt voltam, le is kellett ülnöm, de azért örültem is, hogy versenyben vagyunk. Gondoltam, már csak egyet úszunk.

4. kör: A 4. körben a váltásnál nem utolsó helyen álltunk, fáradtam, de nem adtam fel, gondoltam, hogy ez lehet az utolsó. ebben érzékeltem, hogy valaki mintha lenne möggöttem. A 4. hossz végén már nagyon égtek a karjaim, de nem mi estünk ki... ekkor már nagyon örültem volna, ha mi esünk ki, mert nagyon elfáradtam, úgy éreztem nem bírom tovább. El sem hittem, hogy még kell úszni. Alig bírtam kimászni... és ugye csak 1 perc pihenő volt.

5. kör: az 5.-et én kezdtem, az 1 perc pihenő nagyon kevés volt, még lihegtem egy kicsit. De nem lazsáltam el ezt sem, most is azt gondoltam, hogy ez lesz az utolsó, a karjaim az 5.-ben már a vége előtt kb 10 méterrel elkezdtek égni, de azért nem adtam fel. Nem volt könnyű ez után sem kimászni, de most sem estünk ki... rázogattam a karjaimat, hátha jót tesz és le is ültem pihenni. Ekkor felnéztem, hogy kik vannak még versenyben rajtunk kívül és észrevettem, hogy már csak három csapat van, szóval biztos a dobogó :) Meg láttam azt is, hogy ki a másik két lány és tudtam, hogy a 6.-ban kiesünk.   

6. kör: a váltásnál 3. helyen álltunk, tudtam, hogy akármennyire is úszom gyorsan, a két lány meg fog előzni, utolérni úgysem tudom őket, de azért erősen úsztam, már amennyire ment. A karjaim már kb. 20 méterrel a vége előtt égtek, nagyon vártam a falat. Amikor beértem végre bemondták, hogy mi estünk ki és megtapsoltak. Nehéz volt kimászni, égtek a karjaim, nem kaptam levegőt, és muszáj volt leülnöm. Közben néhányan gratuláltak is. :) 

Aztán összeszedtem magam és megkerestem a csapattársamat. Nagyon örültünk, nem hittük volna, hogy dobogóra fogunk állni :) A második fele nagyon rossz volt, de megérte, hatalmas élmény volt és nagyon boldog vagyok, hogy most nem csak a lelátóról figyelhettem a párbajt. :) Nem hittem volna, hogy tudok ennyit és így pillangózni. Ha az elején mondja valaki, hogy lehet, hogy 6-ot úszunk, akkor nem biztos, hogy bevállalom.

A végén 400 méter levezetőt úsztam, a számok után meg 100 átvezetőt.

200 pillén egyedül indultam a korcsoportomban, úgyhogy országos bajnok lettem :D

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!