komiagi Úszás

2017.11.08 Szerda, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:10:00

Távolság

2 km

Tempó

35:00 p/km (1.71 km/h)

Edzésleírás

Ismét egy reggeli úszás, és ismét jó sokan voltunk. Ha öten úszunk egy sávban, az már sok. Főleg, ha olyanok történnek, mint ma, hogy utolértem valakit, egyszerre értünk a falhoz, és nem engedett előre. Két hosszon keresztül "üldöztem", mivel folyton jöttek szembe is, akiket nem akartam zavarni, nem tudtam előzni, kénytelen voltam úgy úszni, hogy a csaj lábujjai az orrom előtt ugráltak. Még kétszer értünk egyszerre a falhoz, és eszébe sem jutott előre engedni. Aztán hátúszásra váltott, amivel végképp alig haladt, akkor sikerült megelőznöm, de búcsúzóul még belecsapott az arcomba egy adag vizet. Jó, hát van ilyen. De hogy mi volt a bajom ezzel: én, ha utolér valaki, vagy csak látom, hogy nagyon közel van, akkor a falnál nem fordulok rögtön, hanem előre engedem...

Na, de a lényeg, hogy úsztam kb. 20 oda-visszát mellúszásban (előtte a bemelegítés két oda-vissza volt gyorsban békatalppal), aztán volt tán egy hossz gyors BT nélkül, de úgy nekem nem nagyon megy, el sem tudom képzelni, hogy lehet mondjuk a Balatont átúszni gyorsúszásban, én kétszer 33 m alatt teljesen kidöglök; és aztán BT-pal úsztam nem tudom pontosan mennyit, de összességében a 2 km reális.

Próbálgattam 8-6-4 tempónkénti levegővétellel, aztán - attól függően, mennyire torlódtunk, és mennyire kellett "sietni" 2 tempónkéntival, és a végén levezetésnek volt pár oda-vissza háton siklás, közben próbáltam jól megnyújtózni, illetve "kirázni" az izomlázas combomat.

A végén, mert most csak 1 órát úsztam, beültem még 15-20 percre a termál medencébe, és ott csináltam boka-körzéseket, meg némi vérszegény vádli- és combfeszítő-, combhajlító nyújtást.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 1 00:00 0.00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!