Roszpi Úszás

2017.06.10 Szombat, 07:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:35:22

Távolság

2.1 km

Tempó

16:50 p/km (3.56 km/h)

Edzésleírás

Keszthely Féltáv OB

A verseny reggele: Eléggé hűvös volt, hosszú újjú pólót kellett felvenni exrába, hogy vacogás mentesen leguruljak a versenyközpontba. (jövőre nézve ruhatárt mindenkép érdemes igénybe venni, ha a család/segítők nincsenek velem). Leadva a bringás és a futó zsákot újra fázás volt.

Úszás: A Balaton vizét okosba mérték, ezért engedélyezett volt a prém használata. Az úszó táv 2.141 m lett az ITU elvárásoknak megfelelve, csak és kizárólag úszható vízmélységtől számolva az 1900 m. Én mint rossz úszó ennek nagyon nem örülök. 100 m befutás égigérő pulzussal, majd delfinezést, ezután pedig próbálj egy úszható tempót diktálni. Ezek miatt komótosabra vettem a figurát, lett is belőle 35:22 úszó idő. (tavaly 35:00) Úszás közbet 2-3-szor az úszó szemüvegből ki kellett eresztenem a Balaton vizét, mert kissé csípte a szemem, de egy nyiltvizi versenyen ez nálam belefér.

Depó: zsákos rendszer, Ironman versenynek megfelelően: fogasra akasztva kismillió zsák, öltözni csak öltözőben, külön bringazsák fogas+öltöző a depó egyik végében és külön futózsák fogas+öltöző a depó másik végében. Utólag kicsit bosszantó, mert ennek a rendszernek köszönhetően a 2 depóval együtt 1,5 p több lett a verseny időm. (jövőre nézve nem csak felszálni kell tudnom bepattintott bringás cipővel, hanem leszállni is, valamint a zsákot valami extra szallaggal jelölni kell, mert 190 pulzussal sem a számokat, sem a betüket nem tudom olvasni)

Bringa: nem volt tülekedés a kijáratnál, pedig előtte sokan kerestük a zsákot a fogason. A cipő becsatolása sem okozott gondot menet közben, jólesően majszoltam az energia szelett majd egy erős villámlás a jobb farizmomba. Azonnal lepergett előttem a verseny... 15p 40mp keresztül 23-27 km/h gurultam jobb kezemmel a fenekemet masszíroztam, próbáltam elnyúlni a bringán nyújtva az izmot és még pörgettem is mint a bolond hátha segít. Nem igazán ….., csak úgy suhantak el a versenytársak. Majdnem elbőgtem magam…aztán úgy döntöttem, semmi sincs veszve hosszú még a verseny, addig-addig próbálkoztam míg kezdett enyhülni a fájdalom és ezzel párhuzamosan toltam az erőt a pedálba. Nem akartam abba a hibába esni, mint tavaly Speciál távon, hogy a 10p defekt után bringán akartam eldönteni a verseny kimenetelét és túltoltam… Ezért most erősen, de azért ésszel tekertem. Ezt a tempót azért tudták egy páran: síkon elmentem, jött egy kis huppanó és máris visszaelőztek. Majd betalált egy nagyobbacska csoport is, de rögtön jött a bíró is, úgyhogy oszolj volt azonnal…úgy éreztem volt rendesen haszna a „Ne bolyozz kampánynak”. Egy „Y” pályán kellet teljesítenünk, ahol a betű jobb szára sík volt. A táv feléné kicsit beleerősítettem, ez arra volt elegendő, hogy akikkel versengtem azokat megelőzve az „Y” bal szárát elsőként kezdjem meg, ami egyúttal a hegy kezdetét is jelentette. Na itt aztán kellett pumpálni rendesen, nem vagyok egy nagy hegyimenő, úgyhogy a bringa legkönnyebb áttételével vettem be a hegyet és még itt se nagyon értem be sok versenyzőt. A hegyet megmászva majd legurulva volt a fordító és ott kapcsoltam egy magasabb fokozatba és ennek köszönhetően már tudtam emberkéket begyűjteni. A szép egyenes lejtőn sikerült 70 km/h hasítanom (PB) klassz érzés volt. A versenyközpontba vezető út nem ugyan az volt mint kifelé, úgyhogy egy kb. 150m de kb. 10% emelkedővel még utoljára meg kellett küzdeni, de még ez is jól ment. Érzésre erősnek éreztem magam még a végén is, utólag talán egy kicsit későn kapcsoltam fel magasabb fokozatba, de az is lehet, hogy a bringa második felé megindult szemerkélő eső és a hideg érzet is befolyásolta a történéseket, nem is beszélve a becsípődésről. Az időm: 2:38:14. (tavaly: 2:26:04). Durva a különbség, idén színtesebb volt a bringa pálya, a táv felénél szemerkélni kezdett az eső is, ezáltal fázósabb is lett és még szél is volt rendesen, na meg a becsípődés, de ez a sok-sok kifogás sem fedi le a 12p időkülönbséget.

Futás: a korábbi évekhez hasonlóan megindultam és vártam mit szól ehhez a gyomrom, ugyanis mindig ő a szűk keresztmetszet nálam. 2 km keresztül vissza is fogott, de utána mintha egy másik dimenzióba léptem volna: 4:19, 4:28, 4:16, 4:09… Körről körre jöttem előre is fogtam be az ellenfeleket. Minden eddigi rossz történés felülíródott, nem számított a gyenge úszás többszörös szemüveg igazítással, a bringán elvesztegetett idő becsípődés miatt…óriási érzés volt végre úgy futni a verseny záró számán ahogy én szeretnék. Idő: 1:27:07. (tavaly: 1:39:21).

Össz idő: 4:46:43; absz: 83(742), korcs: 21(140)// tavaly:4:44:51; absz: 66(503), korcs: 11(89).

Összefoglalva: ha nem számolunk a zsákos rendszerű depóval, mert az tavaly nem volt (-1,5p) és a nehezebb pályával (Fazék, Csőke pl. 8-8p rosszabbat tekertek, Nagy Geri 3p) szóval még akár egyéni csúcsnak is tekinthetném a teljesítményemet. Egy viszont biztos, nagyon jót futottam és ez meghatározta a teljes versenyről alkotott képemet.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:35:22 2.1 16:50 3.56 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!