marky futás

2015.05.30 Szombat, 06:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

11:00:00

Távolság

110 km

Tempó

06:00 p/km (10.00 km/h)

Edzésleírás

UltraBalcsi 2015

A tavalyi sikeres páros UB  (18:04, Szabó Áronnal) szinte már ismétlésért kiáltott, hiszen elérhető közelségben volt a dobogó is,  viszont Áron végleg a terepversenyek mellett tette le voksát, így új partner után kellett nézzek! :):) Csak zárójelben jegyzem meg, hogy azóta az "ember" folyamat a csúcson van :):) P-85, MátraBérc dobogó, terepfutó VB...brutális jó az Áron!
UB 2014 Szesztestvérek

Sokat nem kellett agyaljak ki legyen a társ...Denikével régóta rohangálunk, maximál megbízható, szédületesen motivált, és nagyon jó barát. 

Rögtön a nevezés megnyitásakor regisztráltunk DenMark néven és rögtön megkezdtük a közös edzéseket is. Nem mintha eddig nem edzettünk volna együtt :))) 
Deni mellett Levikopterrel, Kokóval, Salival, Lacával, Ratyóval  futottam a legtöbbet talán az elmúlt fél évben.

Denmark_edzés után

Egy hosszú futás után fontos a jó frissítés

Rendszeresen jártunk edzőterembe is. 
Dönikét amióta ismerem imádja az izmozást, és vágja is a témát és
nem is kímélt :)))

edzőterem

gymtime télen

középen mesterünk Laca :)


Az UltraBalaton lett az abszolút célversenyem 2015-re.
Felkészülési versenynek tökéletes volt márciusban a Balaton Szupermaraton. Kokóval 4 napos át maxi csövön nyomtuk. 
Szuper jól sikerült. 16 óra lett az összidőnk, ami remek! Jövőre újra? ;)

BSZM 2015

Másik fontos verseny: Párizs Maraton. A 3:20-as céidő meggyőzött, hogy jó a csapásirány. Köszi Kokó ;)

 Paris 2015


Készülgettünk Denikémmel, aztán hirtelen egy szép tavaszi napon felhív Dénes, hogy sorry, de neki kötelező munkahelyi programot tettek be pont az UB napjára. 
A kisebb sokkból rögtön keresgélésbe csaptam át... találok én 6 héttel az UltraBalaton előtt olyan őrültet aki 110-et akar futni?!!?

Két héten belül rátaláltam Sipos Csabira (Sárvár 12 órás országos bajnok), aki nagy elánnal és eufóriával vállalta a kihívást.
Pont ekkor költözött visssza Bp-ről Csurgóra, ezért chaten és telón tartottuk a kapcsoltatot. 
Teleposztolta a FB oldalát, hogy de jó, mekkorát futunk majd, és valóban nagy vehemenciával készült.  Sőt megígérte, hogy a sofőrt is hoz, aki mindig előreviszi a váltóhelyekre minket.
Aztán az UB előtt 2 héttel Dénes szólt, hogy mégis tud jönni.
Kisebb agyalás után döntött, hogy kerékpárral kísér minket, ami nagyon jó ötletnek tűnt.

Eljött a nagy nap:
UltraBalaton napján leérünk Aligára, 17 órakor hívtam Csabit, telót kinyomja...
Fél óra múlva már kissebb idegállapotban hívtam, csak ennyit tudott belebüfögni: "majd később hívlak!"

Ekkor tudatosult bennem, hogy az ember KAMU!
A homlokomon a barázdák oly mélységben keletkeztek, hogy egy John Deere traktor is eltűnt volna bennük.
pasta party

Itt a fotón látszik, hogy már full agyaltam. Még Laca is meglepődött, pedig ha valakinek akkor neki nem kell Csabit bemutatni...
Rita, SassZsola még hívogatták Csabit, de mindig más vette fel, illetve volt képe azt hazudozni, hogy 9-kor jön, máskor éjfélt jelölte meg érkezési időnek. Utoljára Rita hívta este 10 körül, akkor már a vonaton egy kalauz vette fel a telefonját, hogy a "fiatalember ittasan leszállt a vonatról Kanizsán, a telóját meg otthagyta".
Álmomban nem gondoltam volna, hogy valaki ezt meg meri tenni!

Borult minden eredeti elképzelés!
Szegény Dénes a verseny előtt 8 órával szembesült a húsbavágóan fájó realitással, hogy neki bizony nem két keréken, hanem két lábon kell megkerülnie a tavat. Igy már ketten borzoltuk a homlokunkat :)))


Sőt mivel sofőr se lett, ezért Ritát kiimportáltuk Salátáéktól, mert az Ő biciklis kísérőjük lett volna. Szóval ebből is látszik Csabika nem csak nekem, hanem egy egy másik párost is megnyírbált, ezzel öt ember versenyét veszélyeztette...amúgy a mai napig se telefonhívás, se írás, semmi nem jött tőle! 

A csapat Zamárdi mellé ment csicsikálni egy nyaralóba, én meg lementem agyalni a Hotel Aliga kikötőjébe, próbáltam rendet rakni a fejembe...szerencsémre arra jött Kollár Zsuzsi, Csipike és Papp Bálint. Egy órát dumáltunk, vihogtunk...köszönöm nekik...


Este 11 után befészkeltem magam Saláta barátom Ducatojában, ahol frankón meg volt ágyazva. Még minimálisan bíztam abban, hogy "jómadár" Csabika bekopogtat....azonban ez nem következett be....hiába hossszú a vonatút és sok az alkohol Csurgón...

 
Reggel 6-ra beviharzott a csapat teljesen felspanolt állapotban. Laca mint egy tajtékzó musztáng, úgy ugrott ki a kocsiból és Dénes is teljesen átszellemülve nézett rám, majd kijelentette hogy Ő indítja a párost.
Sajna ekkor még nem szellemültem át, nem volt bennem meg a tűz, de örültem, hogy Denikém maxi motivált lett velem ellentétben.

Lacáékkal



6:00 
egyéniek megindultak


6:30 START nekünk!

Balatonakarattya (18.km) itt váltottam le Dönikémet, aki rendesen beérte az egyéniek egy részét. Innen 43.ig mentem Füred legvégéig.
Az indulás után nehezen leltem magamra, sorra értem be az egyéni ismerősöket és mindegyiküket panaszládának használtam, csak a Csabi féle szívást sírtam el futás közben....bocsi Bálint Évi, Frank Tibi, Soós Peti, Vincze Zsófi, Bekk Csabi, MJoci, Lubics Gyuri, Dáva Iván, Löw Andris.

Beértem Levikémet is Alsóörs előtt és innen elkezdett a hamu parázslani, majd dohogó kazánként berobbantam. Füredig az átlagom 4'55 volt, összességében 25 km-re nem rossz. Füreden már úgy mentem keresztül, mint akinek egy turbinát nyomtak a seggébe és kilőtték a sztratoszférába. Itt néhány beelőzött egyéniek gyorsan szóltam is hogy nem hülye, hanem páros tagja vagyok, ezért a nagy siettség! :))) váltás....

Pécsely (54.km)
Döncike hamar ideért, Dilisünivel kerülgették egymást. Sünivel 50-nél

Sünivel a DenMark különítmény

Innen kezdődik a kedvenc UB szakaszom. Dimbes-dombos, gyönyörűséges észak Balaton...nem is tököltem, a felfeléket is toltam. 

FlowerGuy

Dörgi előtt értem be Kulcsár Andrist, Tóth Attit, és belátható közelségbe került Szilvi és Maráz Zsuzsi is, a női élmezőny. Téptem egy pipacsot is gondolván arra, hogy felvíditom valamelyiküket, akit beérek...nos hamarosan realizálódott, hogy ez soha nem fog bekövetkezni :D
Sárosi Gyula
t többször láttam a 2 kisfiával, ez nagy hatással volt rám.
A fantasztikus kisrácok biciklivel kísérték apjukat a Balaton körül.
Remélem egyszer az én 2 fiam is lesz annyira kemény, hogy ezt megteszik szívesen, hiszti nélkül :)

Dörgicse körül találkoztam Olival és Czunyi Karcsival, akik Szilvit "tamagocsizták" eszméletlen profi szinten. Akkor még Adidas volt rajtam, le is baszott Oli mikor futok cipőben végre :))) Gyors Hoka váltás, onnan már végig abban...tökéletesen működött végig!

Zánka(70.km) előtt eléggé megcsinált a napsugár, pont időben váltott Dönikém. Itt olyan frissítőállomás volt, hogy kellett egy kis idő, amíg leesett hogy nem délibáb, vagy álom az egész. Egy komplett kitelepült, óriási konyhakamion volt ott és végtelenül udvariasak voltak. Más kérdés, hogy a pontnál levő speaker azt se tudta, hogy az éppen átrobogó Szőnyi Feri kicsoda, micsoda. Rita rohant hozzá, hogy ne zöldségeket büföjön a mikrofonba, és nyomott neki egy gyors Szőnyi wikipédiát :):) 

Előtte Dönike kapott Ritától egy hengermasszázst, nem volt rossz dolgunk végülis :))))

massage

Denike 12-öt ment, majd csere. Nálam jött az új UB szakasz...igazi brutál szintcsemege. 90-től komolyan olyan emelkedés volt, hogy kapaszkodnom kellett. Az nem kifejezés mennyire csuromvízes voltam. Bizonyíték 15:30-tól itt:
:MTVA híradó_UB


A pincén már Denike futott keresztül...

Varga Pincészet_UB_74.km

 

A hatalmas pincészet udvarán kisfröccs leugrott Rittikével, a parkolóban Laccancs már káromkodott, hogy a büdös életben többet nem jön ilyen hülyeségre :))))
Nevettünk, majd előreteperünk Tördemicig. 
Itt már láttam hogy vannak brutál erős 2 fős bandák, akikkel kerülgettük egymást. Szűcs Fatimáék és Ál/Név/Szabó Nóri párosán láttam, hogy extra erősek. Persze eredménykényszer nélkül mentünk, a cél a biztos célbaérkezés volt, de nagyon keményen rúgtuk mindketten, ha már így alakult akkor különösen megvolt a "csakazértisodabaszunk" versenyszellem.

Balatongyörökig mentem, nagyon meleg volt, itt értem be nagy örömömre Csécsei Zolit (aki végülis a leggyorsabb magyar férfi UB teljesítő lett), aki nagyon nagy kedvencem. Pokoli kemény fickó, tántoríthatatlan, feltartózhatatlan bituMAN!

Györöknél egy presszóban Rita hengerrel végigment a vádlimon, nagyon kellett! Kávé, kóla, sültkrumpli...takarodás Keszthely végére.

Itt Salátáékkal még nyomtunk egy magnéziumpartit :) majd a berobogó Denikét leváltva ismét sikerült 5 alattikkal mozognom Balatonberényig. Nagy kedvvel és örömmel tepertem, nyugtatott hogy rákanyarodtam a déli partszakaszra, és már csak 80-90 kili volt vissza, fejenként egy-egy maraton:):) Berény előtt az útról duda, vigyor....Tücsi, Tomi Ironman kocsiból...ettől még gyorsultam...beértem megint CsécseiZozit és mivel Dénesék nem értem a megbeszélt váltóhelyre időben vele mentem tovább 143-ig. Csurom víz voltam, extra durván.... és itt a telefonom is széttört, hurrá! :)

Itt a ponton volt az utolsó meleg kaja (elég béna volt), de a személyzet extra szuper kedves volt, 10 pont!
Alsóbélatelepig Denike (157.km). Ritának ismét maszírmesterré kellett válnia, mert már beszúrt a vádlim. Szerencsémre megoldotta problémát...ha rozsdásan is, de másfél km szenvedés után felvettem újra egy jó tempót és 5"30-ban ment még a menet Boglárig. Itt jött egy három fős váltó egyik embere velem 6-7 kilit, kutyául volt a srác, de eldumálgatunk és jót tett mindkettőnknek.

170-től Dönike volt a pályán, kocsiból láttuk hogy eltévedt, útba kellett igazítani...meg kell jegyezzem innen botrány gyenge volt a pályajelölés. 

196. km-nél Dénes_videó 

Én is 200-nál eltévedtem. Óriási kereszteződés és sehol nyíl, tábla. Szerencsémre jött egy versenyző, aki végül kififikázta nagy nehezen hogy melyik a jó direkció. 
Beéért a pécsi Futónagykövet Papp Feri, úgy néztünk ki, mint 2 háborús hadirokkant a siófoki éjszakában :) 


209-ig mentem...romokban voltam, azt kell hogy mondjam :)))
Bődületes mértékben vert a víz, éreztem hogy a vesém óriási sokkot kapott, a dehidrációm extra súlyos volt. Váltás után beestem a kocsiba és már gugliztam a transzplantációs központok elérhetőségét, vesedonort keresve...

Innen 11 km volt vissza, ezt Dönci letolta. Aligán a parkolóban tali és együtt befutotttunk!!!! Végre!!!!! 22 óra 14 perc! De vártam már!

cél

 


Saliék is beértek 40 perccel később...ültünk a nagy sátorban, mint a tollaiktól megfosztott papagájok...se enni, se inni nem bírtunk. Kb. 1 órába tellett amire megszületett a döntés hogy induljunk el a nyaralóba lefürdeni, aludni kb. 2 órát. Természetesen semmi alvás nem volt, csak röhögtünk egymáson. 

Visszamentünk és megjött Levikém is! Hipp hipp hurrá....harmadszorra is egyéni teljesítő! 

Levi célban


Extra gratulációm minden célbaérkezőnek,
különösen egyénieknek!


Maráz Zsuzsi és Lubics Szilvi
hatalmasat futottak! 
Számomra ők ketten a legjobbak! Na jó meg a CsécseiZozi :)

Köszönöm csodálatos barátaimnak a versenyt: 
Rita, Sali, Denike, Laccancs ♥


Végül egy extra motivációs videó, nagyon állat!!!! Besírok rajta:
YOU CAN DO IT!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 110 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

LTimi képe

LTimi 3249 napja

Húúú, jó volt ezt még egyszer elolvasni,itt is! :)

Hatalmas gratula, nagyon nagyot mentetek!!!

szaboaron86 képe

szaboaron86 3252 napja

Szép volt SZESZtestvérem, kőkemény a brigád! A sztori meg megy mint mindig! :)

Levicopter képe

Levicopter 3257 napja

Tudod 32km felett hülyeség futni !!! Gratulálok !!! Jó volt nagyon a hétvége !!! Tolhatjuk az edzéseket.

Sárosi Gyula képe

Sárosi Gyula 3257 napja

Mellettem mikor futottál el? Dumálhattunk volna egy kicsit, hogy megismerjük egymást! Füreden találkoztam Dénessel, kenegette magát a csajokkal, amíg várt téged. :)

Jó volt olvasni ezt az elementáris elszántságot, ami árad mindkettőtökből!!!!

Szívből gratulálok!

Jövőre egyéniben?

Deni képe

Deni 3257 napja

Nagyon jó Marky! Élmény volt újra és újra átolvasnom! Megírtam a választ. Más fórumon... :) Megünnepeljük!
Mondjuk az egy kicsit túlzás, hogy rendkívüli motivációval rendelkezem, de az biztos, hogy ez az UB hatalmas élmény volt mindötünknek! :)

Miksa képe

Miksa 3258 napja

Kia semmiség. :) Bravó, fiúk!

csetbalu képe

csetbalu 3258 napja

atomnagy királyság :) gratulálok, kihoztátok a legjobbat az érzésből :)

Bozót képe

Bozót 3259 napja

De megcsináltátok :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!