pety8 Úszás

2015.01.28 Szerda, 07:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:00:00

Távolság

1.2 km

Tempó

50:00 p/km (1.20 km/h)

Edzésleírás

1. úszás - Technikai edzés

És igen! Elkezdtem végre úszni. Ideje volt már, hiszen szeptember egyre közelebb van, és fogalmam sem volt arról, hogy miként változott az úszóképességem az elmúlt években. Azt tudtam, hogy nagy baj nem lehet, mert balatoni gyerekként illik tudni úszni, azonban egy 70.3-as IM verseny nem tréfa, egyik számban sem szabad pazarolni az energiát, hiszen 6 óra környékén lesz valahol a pályán töltött időm, ha minden a terveim szerint alakul.
A mai napon csatlakoztam Marik Balu Csapatához, és heti 1-2 alkalommal bele fogok csobbanni a Sun Palace 25 méteres medencéjébe, ahol Balu vagy Ábel irányítása mellett nyomom majd a hosszokat.
Az első alkalom alapvetően pozitívra sikerült. Bár a technikám tele van hibával (nem csak a gyors, a mell is), amit az évtizedes berögzülések miatt nem lesz könnyű kijavítani, de erősnek érzem magamat fejben (is), így menni fog.
A távot nem tudtam pontosan mérni, mert bár az órám tökéletes társ lesz az uszodai edzések során is, a deszkás műveleteknél nem mér (hiszen nincsenek kartempók), de a szabadkezes úszásnál hibátlan (750m-t mért ezeken). Még azt is meg tudja különböztetni, hogy milyen úszásnemben haladok, és ezt rögzíti a movescount felületén.
Az úszáshoz szükséges erőnléten is rendben van, nem lett izomlázam, és szerintem végig jól bírtam. :)
Folytatása következik!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:00:00 1.2 50:00 1.20 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Suunto Ambit2 S