foxmulder futás

2014.10.11 Szombat, 11:03:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:41:37

Távolság

42.2 km

Tempó

06:40 p/km (8.99 km/h)

Edzésleírás

Nagyjából tíz kilométerig sikerült tartani az egyébként nem túlzott elvárásokkal összeállított, ortodox tervet. Az első Árpád hídi kaptatón elszórtam 20 másodpercet. Akkor még nem tudtam, de ez volt az első vízválasztó. Aztán már a táv felénél szenvedtem egy kicsit, 29 után pedig egyszerűen fejre álltam. Itt már majdnem nyolc perc pluszban voltam a tervhez képest, de az összeomlás után ez csak rosszabb lett. Mindeközben szokatlan meleg, amihez egyszerűen képtelen voltam alkalmazkodni.

 

Ha nincs ott a feleségem, Roszpi és Nándi, akkor ott feladom. Szédültem, tántorogtam, zsibbatak a lábfejeim, a karjaim, a szám és az álkapcsom. A híd alatt lerogytam, belém diktáltak egy zselét, vizet (Peti nagyon spórolt vele, de végül beadta a derekát) és a koffeint. Hosszas üldögélés, nyújtás, aztán továbblökdöstek. A frissítőknél séta, máshol kb. negyven centis lépéstávú szánalmas vánszorgás. Pozitívum, hogy a csontfájdalom négy-öt kilométer után elmúlt, a megfázásnak, a fuldokló köhögésnek nyoma sem volt. A karambolos zúzódásokat nem éreztem, a gyomrom rendben volt, nem kellett technikai szünet miatt megállni.

Nándi végig tartotta bennem a lelket a célban pedig várt a feleségem.

 

Kemény tapasztalat, nem tudom mi a tanulság, hol volt a hiba. Ma ennyi sikerült. Egy reménnyel, de egyben egy rögeszmével is kevesebb. Viszont beértem és ez a lényeg.

 

A leltár: fájó lábizmok és izületek (térd, boka) rendben, várható volt. Fájó váll, amivel kocsi motorháztetőjére estem. Bedagadt lábfej. Hét vízhólyag, ebből kettő már futás közben kifakadt. A nagylábujjaim melletti lábujjakon a köröm belilult és ha megnyomom, akkor fáj. A legváratlanabb pedig a hátam. A rajtszámtartó öv alól kicsúszott a póló, a nadrágom felett a derekamon ért a bőrömhöz, amit rendesen kisebesített. Futás közben nem éreztem, amikor viszont fürdéskor víz ért hozzá, azt hittem behugyozok.

 

The meaning of life, the Universe, and everything.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:41:37 42.2 06:40 8.99 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

Szab képe

Szab 3520 napja

derék munka. Idovel ne foglalkozz, vegignyomtad és ez a lényeg. Tiszteletem, maratonista Tomibà!

foxmulder képe

foxmulder 3520 napja

A Fuss, Dagi fuss milyen ostoba film már, abban csak egy jó dolog volt: Thandie Newton.

janosib képe

janosib 3520 napja

Az első 4:53as maratonnál én egy évet kihagytam és nem igazán akartam többet futni, aztán lassan összeált és sikerült a 4 órán belüli, de az utóbbi pár évben nagyjából hasonló készüléssel mentem neki és sose ment ennyire rosszul. Az mondjuk sokat elmond a szombati teljesítményemről, hogy szinte nem is volt izomlázam, és ma a maraton harmadnapján kimentem futni. Jó, kutyás futás volt és magamnak is tartoztam ennyivel, de ez most így alakult, tönkretett minket a 30 fok. Szerintem indulj ki abból, hogy az első maratonod 12 perccel jobb volt mint az enyém, és szerintem reálisan benned van az én legjobb időmnél a 12 perccel gyorsabb idő, azaz a 3:45. Nyugi, egyszer ki fog jönni, de ehhez azért még legalább egyszer el kell indulni ;-) Most fáj és minden szar, sőt legközelebb is szar lesz közben, de ez van, ez olyan hosszú táv, hogy valahol tuti szar lesz benne.

Szóval vége a kesergésnek, és meríts egy kis erőt a Fuss dagi fuss című filmből ;-) (csak annyi a hasonlóság, hogy egy srác maratont akar futni, de amit megjegyezhetsz mint szlogent: "Karnyújtásnyira van a cél. Ez elég szánalmas, már susmorognak, kelj fel") Szóval hajrá, csak így tovább!!! ;-)

foxmulder képe

foxmulder 3521 napja

Csak az első frissítőt hagytam ki, mert nem voltam szomjas, és úgyis tudtam, hogy mindjárt kézbe kapom a sajátot.

A frissítéssel persze lehet még sakkozni, és tökéletesíteni, de azért szerintem kevés versenyzőnek volt ilyen első osztályú kiszolgálása, mint nekem.

 

Úgy féltávtól a fejreállásig nagyon dühös és csalódott voltam, hogy a komoly ráhangolódás ellenére is miért megy rosszabbul, mint bármelyik edzésen.

 

Jól esett, hogy ott voltatok a boxban, onnantól kezdve talán csak egyszer néztem az órára, amikor a 4:30-asok is "elszáguldottak" mellettünk.

 

A következő maratonon még gondolkodom. Olyan gyorsan azért nem állnék másodszor is rajthoz, de könnyen lehet, hogy egy évet nem várok vele.

Roszpi képe

Roszpi 3521 napja

Büszke vagyok rád, nagyot küzdöttél. Annyira szerettem volna, hogy sikerüljönn, hogy nagy izgalmamban még hánytam is volna helyetted. Ez egy szar hétvége volt, a csillagok, meg a meleg front, meg minden összejött. Szerintem fussunk gyorsan egy másik maraton, hogy kellemes emlékekkel felülírjuk a Spar Maratont ;-)

Ami elgondolkodtató:miért lassultál be 24 kili előtt?

Amit javasolnék: szendvicske helyett gél, ha gélt eszel ne igyál rá isot, (csak reménykedni merek, hogy a gyári frissítőknél is ittál, mert abban a melegben minden alkalmat meg kellett volna ragadni /szédül, tántorgás dehidratáltság jele lehet/) rendes futó cipő, egy jobb minőségű futózokni (legalább versenyre).

Késő bánat kategória: nem kellett volna terv idő.

Érdekesség: 28-32 km fallal mindenki találkozik, én 2. maratonon is belefutottam.

foxmulder képe

foxmulder 3521 napja

Gábor, ezen én is vinnyogtam pár percet, legközelebb nem magyarázkodom, hanem egyszerűen más szempontból világítok rá a lényegre :-)

Zoli! Igazából nagyon süket vagyok a felkészüléshez, viszonylag kevés a tapasztalatom, ezért Pisti tanácsait kértem és fogadtam el. A felkészülés szerintem kellően tudományos, valamelyest személyre szabott és szerintem eléggé tisztességesen végrehajtott is volt ahhoz, hogy akár jobb is lehetett volna most az eredmény. Nem tudom, hogy más szisztéma szerint készülve jobb eredményt értem volna el. Valószínűleg nem. Valami nem működött szombaton, ami remélhetőleg a legközelebbi alkalommal stimmelni fog. Előre tovább a lenini úton.

zolle képe

zolle 3521 napja

hadzsi ! :-)

 

Tomi!

Jó voltál!  Nyugi! :-)

A következő jobb lesz! Ennek a távnak is megvannak a külön buktatói. Mint "mondtuk", a 30. kilcsi mindenkinek egy vízválasztó.

Az Én (kissé több, mint 20 éves) tapasztalatom  - de ez egyén függő is lehet - hogy, a 20 kilis futásokkal már le lehet futni egy maratont, de az edzés szinten futott 30 kilik az igazik, azzal kitolható már ez a határ.

Szval GRATULA! :-) Csak így tovább!

hadzsi képe

hadzsi 3521 napja

Fő az optimizmus! Nem baj, ha nem áll föl, de legalább szépen lóg!:-)

foxmulder képe

foxmulder 3521 napja

Sőt, azt is szokták mondani a kispöcsű emberek, hogy nem az számít, hogy nagy legyen a fasz, hanem az, hogy játékos. Szóval kifogás szerencsére van mindig. De arra tényleg jó lett ez a gyenge teljesítmény, hogy maradjon még bennem motiváció, mert ezen az eredményen tényleg csak javítani lehet :-)

hadzsi képe

hadzsi 3521 napja

Szokták mondani, hogy az első maratonon az idő nem számít, és igazuk van! Most már tudod, hogy szenvedve, küzdve, fogcsikorgatva is célba tudsz érni, és ez a lényeg! Gratulálok!

foxmulder képe

foxmulder 3522 napja

Köszi srácok!

A cipőm teljesen száraz volt, erre mindig kínosan ügyelek, nem is szoktam magam locsolni, legfeljebb a fejre egy keveset. Egyébként meg utálom, rendszerint a párásító kaput is elkerülöm, ha van.

janosib képe

janosib 3522 napja

Tomikám! Akivel beszéltem, mindenki panaszkodott a melegre, szóval nyugi! Így sikerült az első, most már tudod, hogy mire számíthatsz. Viszont, ami nem tetszik, azok a technikai problémák! Régebben nekem is volt vízholyagom, de mostanában dupla rétegű futózokniban már nincs. A körmöm nekem korábban attól lilult be, hogy a cipőm teljesen vizes volt, de most már úgy frissítek, hogy ez ne történjen meg.

A rögeszmét nem adjuk fel és jövőre együt megxünk rá a 4 órán belüli célbaérkezésre ;-)

Gratulálok, és jó pihenést!

Tibor72 képe

Tibor72 3522 napja

Csak röviden, a többi személyesen. Minden eléismerésem, Gratulálok!! :))

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!