marky futás

2014.10.11 Szombat, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

05:30:00

Távolság

42 km

Tempó

07:51 p/km (7.64 km/h)

Edzésleírás


Budapest Marathon margójára:
Start előtt:
már tavaly fixálódott, hogy "megnyertem" az 5óra30perces iramot. Voltam már 4:30, 5:00, de "záróbusz felvezető" még nem adatott meg;) Lajkó Csabaval hatalmas elánnal álltunk be a több száz méteres maratoni oszlop végére. Rajt előtt 5 perccel egy kedves ismerős odadobott egy Gatrode-es flakont, hogy húzd meg". Jó is lesz gondoltam, és kiszivattyúztam egy decit... bzd+ mézes pálinka volt :):):) mindegy, finom volt  
Verseny:
10 perc volt amire elértük a rajt chipszőnyegét annyi futó volt  Óriási ünneplés volt a Hősök terén, tombolt mindenki, fenomenális! Az első km-ig Harcsa Barna rohangált a záróbusz és közöttünk oda-vissza 3 lufival a hátán, könnyesre röhögtük magunkat Pecsenyével. 2 km után a komplett mezőny elhúzott előlünk, megindult a magányos futásunk :):) bár jött még jópár későn rajtoló delikvens :):) 4. km-nél beértünk egy amerikai lányt, aki nagyon belassult, döcögött, de hajtogatta, hogy minden oké  a frissítőnél kikaptam a kulacsát a kezéből teletöltöttem és próbáltam ösztökélni a futásra. Hát nem sokat javult, a záróbuszosok már szóltak hogy hess, ne szociálkodjak :):) Még 11-ig!! bírta, akkor szedték fel, de onnan kezdődött a mentőexpedíció végig. Odakeverdett mellénk CK Petya cangával és sokáig szórakoztatott minket, thanx friend!  A Szigeten csupa térdfájós, és combmeghúzódos futót értünk be. Bíztattuk, hergeltük őket több kevesebb sikerrel. 18. km-től már kisebb nemzetközi bóly (orosz, francia, német, olasz) próbált futni velünk, de nem lassulhattunk be, tartanunk kellett az előírt ütemtervet, minden km-hez szinte tökéletesen értünk. 
Volt egy francia nő, hatalmasat küzdött mellettünk, de mindig kicsaltunk egy vigyort belőle. Hirtelen beértem egy hosszúujjú inges, nyakkendős, nagy gumicsizmás futót. Mondom: "jóember! ez a csizi nem futás kompatibilis!" 
"jaja! de eddig minden rendben!"- mondta, de láttam, hogy ebből halálbusz lesz. 5 perc sem telt, már a buszon volt. Na aztán volt egy rajtszám nélküli rendkívül fiatal leánka 3 Florás lufi rajta, gondoltam valami Bátortáboros stafétafutó vagy mi. Aztán szépen kifaggattuk Pecsóval és kiderült, hogy 13 éves, reggel pattant ki az ötlet hogy Ő maratont fut. Eddigi leghosszabb futása egy szigetkör és mellőlünk hívta az anyját hogy maratont fut, pfffff...aranyos volt, de kisebb szívinfarktust kaptam tőle. Szerencsére sikerült meggyőzni és 21-nél kiszállt :):):) bazi ügyesen futott azt hozzáteszem. 
Féltávra másodpercre pontosan a terv szerint értünk. Utána elkezdődött a halálszakasz, egyre több versenyzőt értünk be. 26-nál kaptunk 2 sörikét, hálás köszi Zoltán Máthé és Ál Név :):) ezzel nemcsak magunkat, hanem még 3 idősebb futót is feltámasztottunk :):) ugyanis dögmeleg volt. 30-tól már óriási agóniák, küzdelemek részesei lehettünk. Maratoni fal meglegyintett sok-sok futót, 2 angol lányt kézenfogva húztunk,ölelgettük őket annyira sírtak, de ezzel sikerült mégis megmosolyogtatni őket. 34-től már trappoló zombihordára hasonlított a mezőny körülöttünk, nagyon kivolt mindenki, valami leírhatatlan fáradtság volt az arcokon, de üztünk-hajtottuk mindenkit, innen senki nem szakadt már le, csak az aki sérüléssel nem tudta folytatni. Sőt bámulatos feltámadásokat produkáló, főként női futókat láttunk. A célterületre óriási eufória és örömmámorban estünk be és boldogan öleltük a velünk és utánunk célbaérkezőket. Köszönet a sok sok futócimborának a szurkolásért ( Balazs Simonyi ,Marik Balázs , Fekete Zsuzsanna, Futanyus crew, Suhanj team, stb. stb. és a Bátortáboros különítményeknek, mert csomó ponton akkora szurkolást nyomtak, hogy le a kalappal! A zenei pontok is szuperek voltak! Meg kell említsem, hogy a külföldi turistacsoportok a belváros minden részén óriási ovációval fogadták a mezőnyt, van tanulnivaló! A legdrámaibb, legszociálisabb iramfutásom volt, és talán az eddigi legemberibb is. Csodálatos volt minden perce! Köszönöm Pecsenye ésBSI, Budapest Sportiroda - Mozogj Velünk! 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:30:00 42 07:51 7.64 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

szaboaron86 képe

szaboaron86 3490 napja

Kemény helyzetek lehettek, de ezer wattos vigyorral megoldottátok ezt is Pecsenyével! :)

zozo.m képe

zozo.m 3491 napja

Te vagy az egyik legkeményebb. Én már megvárni sem tudtam a rakparton titeket, annyira későn jöttettek. :) Le a kalappal! 

Levicopter képe

Levicopter 3493 napja

ez is kemény és nagy felelőség is , ha nem is km-ben,de időben toltatok 1 ultrát !!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!