foxmulder Úszás

2014.07.19 Szombat, 09:15:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:57:51

Távolság

5.2 km

Tempó

22:40 p/km (2.65 km/h)

Edzésleírás

Korai kelés, de az orrom előtt ment el a komp. Elmentem vásárolni, ásványvíz, kakaós csiga, sajtos pogácsa, müzliszelet, ásványvíz, gyümölcslé. Gondoltam a kompon megeszem.

Na a következő kompra érve már nem volt ülőhelyem, aztán állóhelyem sem nagyon, úgy utaztunk, mint a heringek. Azt hittem, hogyha már a hajón ekkora tömeg van, akkor még sokáig el fog húzódni a rajt. A túlparton szinte mindent megettem-megittam, de a regisztráció és az orvosi vizsgálat is nagyon gyorsan ment.

Elindítottam a stoppert, aztán ahogy vízbe értem, az órám felmondta a szolgálatot. Itt nem lesz részidőmérés, erőbeosztás, úszni kell tiszta erőből, folyamatosan. Az első pár száz méter a túl sok kajától, az igyekezettől, meg még nem tudom mitől felfordult a gyomrom. Kis híján belehánytam a vízbe, de kicsit visszavettem, lubickoltam kb ötven métert mellen, aztán óvatasan, egyenletesen haladtam tovább és gondolatban már az elején elengedtem egy kicsit a két órát.

3 kilométernél ránéztem az órára, és láttam, hogy mennyi az idő. Hoppácska! A negyedik kilométer kb 22 perc alatt sikerült. Lehet, hogy ez meglehet? Az utolsó ezerkétszáz méteren mentem ahogy tudtam, partot érve végignyomkodtam az órámat, és csodák csodája, még ment a stopper is. 1:57:51. A parton egy rövid kocogás leolvasták a karszalagomat. 1:58-valamennyi.

Nem voltam túl acélos, de azért csak sikerült a két óra alatti idő.

UPDATE: megvan a hivatalos eredmény 1:58:42. Hát ez éppen csak meglett. 

A 7258 célba érkező közül az 579. helyezés.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:00:00 5.2 11:32 5.20 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

Tibor72 képe

Tibor72 3600 napja

Gratulálok, szép eredmény! :) Nagyon toppon vagy, jó lesz az a maraton is.

foxmulder képe

foxmulder 3604 napja

A gyomorbántalmakat csak magamnak köszönhetem. Nem kellett volna előtte annyit zabálni, de a franc gondolta volna, hogy olyan gyorsan rajthoz tudok majd kerülni.

hadzsi képe

hadzsi 3604 napja

Szép volt ez, Tomi! Csak tudnám, hogy minek nehezíted a dolgodat mindenféle gyomorbántalmakkal? Kemény a Balaton anélkül is! A sub 2 órához meg külön gratula!

foxmulder képe

foxmulder 3604 napja

Ha így tudnál úszni, akkor lehet, hogy nem tudnál úgy futni, ahogy futsz.

janosib képe

janosib 3604 napja

Gratulálok :-)

Ha én így tudnék úszni...

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!