foxmulder futás

2014.02.22 Szombat, 10:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:35:45

Távolság

20.85 km

Tempó

07:28 p/km (8.03 km/h)

Edzésleírás

Lajver Avantgarde terep félmaraton. Sár, sár és sár mindenütt. Volt néhány szakasz, ahol lehetett futni is, de többnyire dagonyázás, csúszkálás, cuppogás. Egyszer le is feküdtem kicsit a sárba, a mögöttem lévő biztatott, hogy pihenjek nyugodtan, ha elfáradtam.

A három frissítőállomásból csak kettő lett, mert a harmadikra semmilyen közlekedési eszközzel nem tudták eljuttatni a szükséges a cuccokat. Nagyon jól jött a Petitől kölcsönkapott derékszíjas kulacsszett, ezúton is köszi.

A jobb cipőmet fél óra után magába szippantotta a sár, nagyon durva volt. Ennél csak az volt a rosszabb, hogy levált a bal cipőm talpából egy darab, a hiányzó rész felett óriási vízhólyag nőtt a nagylábujjamon, majd miután emiatt  elkezdtem eléggé asszimetrikusan futni, a talpamon is kialakult egy másik vízhólyag.


Azt hiszem az egész mókának nagyobb értéke volt mentális, mint edzés szempontból. A lényeg, hogy legalább végigmentem, pedig a vége már nem esett jól. Amúgy talán ez volt életem egyik leghosszabb ideig tartó futása.

Az első öt helyezett 2 órán belül célba ért, de ami durva, az a győztes 1:33:17-es ideje. Ilyen körülmények között az ötödik helyezett 1:57:04-es ideje is nagyon szép, reális, de az első.... eszméletlen. (Amúgy 22/55 lett a helyezésem a férfiak között)

 

Amúgy velünk futott Szűcs Fatima és Kovács István is (aki elfutott mellettem féltávnál, mégis két perccel utánam ért célba, de nem láttam mikor előztem vissza). A frissítő egyébként teljesen rendben volt: sajt, nápolyi, sós keksz, olajbogyó, almagerezdek, ropi, szőlőcukor, víz, tea, kóla.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:37:00 21 07:29 8.03 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

janosib képe

janosib 3762 napja

Nagyon gratulálok!!! Nekem egyszer volt hasonló élményem (esőt és terepet tekintve), de nem kívánom vissza.

A leggyengébb félmaraton időmet így sem döntötted meg, nekem az 2:41 egyszer olyan 35-38 fokban a hortobágyon...

És mentálisan biztos jó edzés volt :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!