dilisuni futás

2014.01.11 Szombat, 08:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:24:00

Távolság

52.4 km

Tempó

05:02 p/km (11.91 km/h)

Edzésleírás

A betegség nem volt betervezve, de úgy éreztem, hogy nagyjából meggyógyultam, így belevágtam a hosszú edzésbe.
Nagyon kíváncsi voltam, hogy hol tartok, azt érzem, hogy nem vagyok gyors, de úgy gondoltam, hogy a távot viszont sokkal jobban bírom izomzatilag, mint tavaly ilyenkor.

Az elmúlt hetekben az volt a taktika, hogy az első 20-ast viszonylag lassan teljesítve utána felgyorsulni és kiadni mindent a második körön, ez nagyon tetszett, de ennek ellenére most már az elejétől jó tempót szerettem volna futni.
Bálint, Joci, Ákos volt ebben partner, aztán Ákos valahol kiállt, Bálint túl erős volt, éreztem, hogy kicsináljuk egymást, a Csillagvölgyinél tudtam, hogy szétesik a csapat és onnantól mindenki megy egyedül. Az emelkedő tetején összekaptam magam és (túl) gyors tempóra kapcsoltam, beértem Bálintot, illetve Katát, Norcit és Attilát, egy picit mentünk hármasban (Bálinttal és Attilával), aztán ketten maradtunk Bálinttal, mert Attila egy kicsit rövidebb úton ment, hogy felérjen frissíteni.
A jánoshegyi 4 km-es emelkedő kezdete előtt mondtam Bálintnak, hogy hajrá, menjen csak, éreztem, hogy ha tolom felfele, akkor kipurcanok. Visszavettem, de egyre sűrűbben gyötörtek a köhögőrohamok. Normafa, frissítő, indulás újabb körre, Bálint előttem 20 méterrel, így fordulunk a KFK-nál, de onnan már nem esik jól az emelkedő. Visszaérek a Normafához és a lejtmenet helyett újra megállok a frissítőnél, beszélgetek a lányokkal. Ja, előtte olyan köhögőroham kap el, hogy taknyom-nyálam egybe folyik, a járókelők csak néznek, de tudom, hogy ez a tempó miatt volt, kicsit pihenek és jobb lesz. Felmerül a kiállás gondolata, de izomzatilag teljesen rendben vagyok, csak ez a nátha és köhögés ne lenne. Sétálok egy kicsit, majd elkezdek kocogni. Jöhet a folytatás immár Bálint nélküli láthatárral ;)) Lefele még elkap egy köhögő roham, de visszább veszek, figyelek rá, hogy 4.30 alá ne csússzak be. Csillagvölgyi út kifog rajtam, ott nagy halál van, de összekapom magam és utána jó tempóban felfutok a Normafához. Izomzatilag teljesen rendben vagyok, fejben is és a köhögés se gyötör. Kapom a hírt, hogy 11 perce ment el Bálint, mondom jó, akkor nem kapok kört tőle ;))))
Lefele megint elengedem a lábakat, utána újra fel a Normafához, szerencsére egy ismeretlen futó pont a tempómat futja, így húzzuk egymást egy darabon, utána lassul, így ellépek. Egy korty víz a János hegyi kútból, utána a maradék 2 kili a célig már örömfutás kategória, jóleső érzés tudni, hogy megvan...
Utána Attilával, Toncsival és Andival kiálltunk várni és megtapsolni a többieket, akik jöttek is, mindenki nagyon szépen letudta az edzést (sajnos Vikinek ki kellett állnia, de okos döntést hozott).

Bitangkemény hegyi edzés volt...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:24:00 52.4 05:02 11.91 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

runing képe

runing 3778 napja

...én megpróbálok "belegondolni" ...Te meg nyomod keményen Zoli!!!egs

LTimi képe

LTimi 3779 napja

Egyértelmű, hogy sokat fejlődtél egy év alatt! A rengeteg befektetett munka meg kell, hogy látszódjon!

És ugye még csak január van... Bele sem merek gondolni, milyen jó lesz az éved!!!

toncso képe

toncso 3779 napja

 

  Bizony ,hogy  sokkal  jobb vagy . mint  Tavaly  ilyenkor....... /  Talán  a  következetes  edzésmunka   ????   /

   Naná,hogy   egészségedre  !!!     Nagyon  köszönöm a  Fuvart .

BBalint képe

BBalint 3779 napja

Gratulálok! Kemény voltál és nagyon jólesett.....

szaboaron86 képe

szaboaron86 3779 napja

kemény!

Haanchee képe

Haanchee 3779 napja

Szép kis edzés, nem betegen még jobb leszel! :)

mjoci képe

mjoci 3779 napja

Nagyon erős volt ma.

És köszi.:))

Manó képe

Manó 3779 napja

Hú! Azért ez így betegen köhögve nagyon kemény. Gratu! :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!