Szab futás

2009.01.27 Kedd, 18:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:39:11

Távolság

6.7 km Szint: 30 m

Tempó

05:51 p/km (10.26 km/h)

Edzésleírás

Bár lazának írtam be, végig küzdöttem az 5:50-es tempóban...VICC! Ezeket kb 4:30-ban kellene, erre.... A lábam minden méteren fájt, mintha égtek volna a térdeim, plusz húztam a jobb lábam. 5 kilinél egy 10m-t bele is kellett gyalogolnom. A lábaim remegtek. Minden egyes másodperc szenvedés volt. Hazaérve idegbeteg lettem, hogy nem tudom élvezettel csinálni azt, amit szeretnék. Most kicsit lenyugodtam, nyújtottam egyet. Ismét átgondolandó, hogy kell-e azt csinálni amit a szervezetem nem szeret, vagy ezt is csak túl kell élni... (vagy MINDEN edzés előtt és után 30-30 perc nyújtás kéne???....ami ugyancsak fájdalmas lenne, és lehet hogy nem itt keresendő a probléma). Ráadásként ismét 82.2-t mutatott a mérleg..Szomorú vagyok. Megiszok 2 sört és eszek egy jó adag nagymama-féle bablevest :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:39:11 6.7 05:51 10.26 30 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Leo képe

Leo 5590 napja

Öcsém, drukkolok! Tegyük félre a házi versenyt egy időre, a lényeg az egészség.
Szab képe

Szab 5590 napja

Köszönet a hozzászólóknak! Igen, olvastam is valahol, hogy izomzattól függően vannak emberek akiknek az átlagostól sokkal több nyújtás kell. Azt hiszem ezek közé tartozhatok, és futás után jó nagyokat kény nyújtanom. Az edzések eleji nagyon laza futás amúgy nekem is megvan.
adam.sipos képe

adam.sipos 5590 napja

Huh, Szabi, rossz hireket irsz!
En edzesek elott a kovetkezoket csinalom: laza kocogas (3-4perc), aztan pici gimnasztika, es nagyon keves nyujtas (inkabb csak bemelegitesnek neveznem). Edzes utan regebben szinte soha nem nyujtottam, de tudom, hogy kell, igy mar elegge raszoktam. Tenyleg csak akkor marad el nagyritkan, ha rohannom kell vhova (legutobb pl vasarnap volt ilyen!)
En azt gondolom, hogy az edzes utani nyujtast mindenkeppen tedd rendszeresse!
Meg a sört és a bablevest! ;)
Üdv.:
Sipi
Pierre képe

Pierre 5591 napja

Szia!
Szerintem amikor fáj, amikor szenvedés, akkor inkább hagyd és sétálj haza.
Hideg izmot valóban nem nyújtunk.
Ha erős(ebb) edzést tervezel, akkor 2-3 km laza futás, utána gimnasztika (esetleg nyújtás) igencsak ajánlott. Könnyű edzésnél szerintem az is megteszi, ha az első 2-3 km laza (esetleg sétálsz előtte). Futás után pedig alapos nyújtás. Futáson kívül: gimnasztika, erősítés. Valószínűleg nem vagy elég laza, vagy valamilyen izmaid nem elég erősek, ezért vannak fájdalmaid.
Ha pedig edzés közben észreveszed, hogy húzod az egyik lábad, és asszimetrikus a mozgásod, akkor rögtön fejezd be az edzést, mert attól, ha így futsz, csak újabb problémák jönnek elő.
u.i.: Remélem a sör és a bableves jó volt! :-)
Szab képe

Szab 5591 napja

Szia ! Köszi a tippet, az a gond hogy én előtte nem nyújtok :) max 2-5 perc laza. amúgy érdekes módszer!!
Svalbard képe

Svalbard 5591 napja

Ciao!Kropkó Péter valami olyasmit ír,hogy futás előtt nem szabad nyújtani.Hanem úgy kell elvileg,hogy 10-15 perc kocogás,nyújtás,futóedzés,levezetés,nyújtás.Lehet,hogy neked valahogy így kéne,hátha jobb lesz.Én nem így csinálom,mert konok vagyok,de lehet,hogy jó ez a Kropkó féle módszer!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!