dilisuni futás

2013.07.07 Vasárnap, 09:40:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:37:00

Távolság

18.6 km

Tempó

05:13 p/km (11.51 km/h)

Edzésleírás

Mariannak és a véletlennek köszönhetően megcsíptük Tatán a vegyes maratonváltó második helyét :)
Ákos ötlete alapján lementünk Tatára futni egy lazát. Nekem 20 laza lett volna az edzés, így a kocsiban abban maradtunk, hogy futunk 3-3x7km lazát, aztán megvan a verseny is, az edzés is :) Nóri és Dóri versenyen kívül, csajos (dumás) futást terveztek.
Viszont Tatán megfűzött Mariann, hogy álljunk be a 6 fős vegyes csapatukba, amit nem túl hosszú gondolkodás után (és látva a füves/aszfalt/murvás pályát) egész jó ötletnek találtuk és így is lett.

Botrányos volt, hogy nem volt használható WC a verseny helyszínén, a fák között meg hihetetlen szúnyog invázió volt. Azért egy rendezvényen ilyenre mindenképpen figyelni kellene.

Ákos futotta az első 7 km-t, nagyon szép tempóban jött, kicsivel 31 perc feletti idővel. Amíg futott, addig kocogtam 2 km bemelegítőt, nem éreztem kirobbanó erőben magam, de egy 5-ös tempóra azért jónak gondoltam magam. Zozóék előttünk váltottak, éppen látótávolságon kívül került amikor már indulhattam is, na, akkor megvan a cél, beérni Zozót, aki tuti nem nyomja maxra, hiszen van még egy köre. Beértem. Pont jókor, mert utánam szólt, hogy balra! Mármint ne egyenesen menjek tovább, hanem forduljak balra, mert arra van a pálya.
Nagyon bekezdtem az aszfalton, de abban a pillanatban ahogy lejöttünk róla egyből vissza is vettem, de nem is éreztem, hogy ott menne a 4 perces körüli tempó. No meg nem is tempófutás szerepelt az edzéstervemben :) ennek megfelelően 4.10, majd 4.15 körüli km-ket futottam, de mögülem így se sikerült senkinek feljönnie, én meg szépen araszolgattam felfele, előzgettem az embereket. A végén a füves, nagyon göröngyös részt kifejezetten óvatosra vettem, így a vége az órám szerint 29.10 körül lett, ami 4.10-en belüli átlagtempó.

Átadtam Mariannak a váltóchippet, majd kocogtam visszafele a pályán egy kört, szurkolva a többieknek.

Az edzéstervben 20 kili volt, de siettünk haza a forma1-re, így most kivételesen kicsivel kevesebb lett a táv az előírtnál. 

Összességében nagyon jó kis program volt, jó társaságban, egy kellemes laza edzés (benne 7 km tempós futással, amiért remélem nem kapok ki :). 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:37:00 18.6 05:13 11.51 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Nójuka képe

Nójuka 3966 napja

Szerintem szuper kis vasárnapi program volt! Köszi, hogy jöttetek! :)

amariann képe

amariann 3966 napja

Remélem én is, hogy nem kapsz ki a tempó futásért..Te voltál a leggyorsabb emberünk, bár ezt már akkor sejtettem, amikor megfűztelek a csapatunkba! :)

Kritty képe

Kritty 3966 napja

Egészségedre ezt a jó kis társasági futit! :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!