majki64 bringázás

2013.06.01 Szombat, 09:15:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

06:09:02

Távolság

204 km

Tempó

01:49 p/km (33.17 km/h)

Edzésleírás

Tour de Pelso, Balaton Marton.

Tavaly kezdtem bicajozni outival, ez a verseny volt az első megmérettetésem illetve a mezőnyben való menés tesztelése. A hideg miatt hosszúban toltam. Volt amikor kicsit soknak itéltem, de inkább mint hogy fázzak.

A rajt előtt egy 10 kilométeres pörgetés, majd a B szektorból indulva rajtoltam. Ahhoz képest, hogy lassú rajt volt, ebből én semmit sem tapasztaltam, mert a Sió-híd után már harminc felett mentünk, és mikor kiértünk a hetesre, akkor már olyan hosszú volt a sor, hogy az elejét igazából már nem is láttam. Balázs Tibi tanácsát szem előtt tartva igyekeztem az elejére. No ez felülmúlta minden eddigi elképzelésemet a menésről. Inkább a 40 környékén, de néha közel az ötvenhez menetem. Már arra gondoltam, hogy rossz az órám. :)

Hosszú menés volt számomra mire közel kerültem az "elejéhez".  A Földvári emelkedőn én is léptem előre, de mellettem is menetek el. A tetőn előttem szakadt meg a sor, így a lejtőn is tekertem ezerrel, de csak Szemesen értem fel egy másik sráccal közösen az előttünk menő csoportra. Ekkor az élmezőny már külön ment megitélésem szerint.

Fonyód előtt már Németh Zoli barátom is ott volt a C szektorból. Onnantól együtt mentünk. Nagyon jó volt ezzel az aránylag nagy csoporttal menni. Igaz nem volt egyenletes tempó, hol 33, hol 40.  Senki nem akart menni az elején. Az első 74 megvolt két óra alatt. Jól bírtam a bollyal haladni egészen addig, még Badacson után nem kezdett el esni. Ekkor talán túl sokat foglalkoztam a felverődő vízzel, és leszakadtam, plusz bekapott a hátsó váltóm egy nylon zacskót. Mire észre vettem már volt vagy tíz méter köztünk. Az érdekes, hogy hátulról sem jött senki, aki igyekezett volna előre. Menni mentem 42-vel, de nem közeledtek. Így hát belenyugodtam a fizikába és a matekba, és visszaálltam 30 körüli tempóra.

Révfülöp körül jött két srác, és mondták álljunk össze. Velük mentem tovább váltott vezetéssel. Egy kicsit jobb volt, de a boly tempójától fényévekre voltunk. Majd Zánkánál utol értünk két srácot, akiből az egyik Füreden eltűnt. Mentünk el Pelsosok mellett is! :) Így vonatoztunk Akarattyáig. Megbeszéltük, hogy a tetőn összevárjuk egymást, de mikor elindultunk fel egyszercsak hátulról elkezdtek jönnei a bicajosok. Talán egy 30 fős csoport lehetett. Megörültem nekik. A tetőn már nem tudtam, ki-kivel van, így megiramodtam egy hat fős csoport után, akik egy darabig tolták, majd szétmentek. Így megint bolyongtam egyedül tovább. Néha mentem valaki mögött, de már összeállás nem volt.

A tervem hét óra környéke volt, és az hogy egy seggel menjen. Harmincanként ettem egy energia szeletet, plussz Akarattya előtt egy zselé. Vízből 1.25l, isobol 0.75 fogyott. Ennyit vittem magammal. Zoi barátom az esőben ment a csoporttal tovább. Ő beért 5:44 alatt. Én is nagyon elégedett vagyok az enyémmel. Az élmény fantasztikus volt!

Jövőre hat alatt! :)

 

Ja és a végén a borultam egyet a versenyközpontban, mikor le akartam szállni. Jobb lábat kiakasztottam, és megbillentem balra.  Úgy voltam vele, inkább itt mint a versenyen! :)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
06:09:02 204 01:49 33.17 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

majki64 képe

majki64 3989 napja

A betyár mindenit! Milyen kicsi a világ!

Persze hogy emlékszem.

Hasonlóképp örültem én is nektek, mert így nem kellett annyit forogni.

Gratula neked is!

Palesz képe

Palesz 3989 napja

"Majd Zánkánál utol értünk két srácot, akiből az egyik Füreden eltűnt." Én voltam a kettőből az, aki nem tűnt el az emelkedőn - hosszú fekete aláöltözet alul/felül, Livestrong mez. Ott életet mentett, hogy nem ketten kellett mennünk, öten forogva tudtam pihenni is - ezek szerint az akarattyai emelkedőn úsztam meg hozzád képest. Köszi a társaságot, gratula a tempóhoz (főleg, hogy ez volt az első)!

Németh Zoli képe

Németh Zoli 3989 napja

Jó volt együtt, köszi!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!