dilisuni futás

2013.03.31 Vasárnap, 10:01:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

05:02:24

Távolság

50 km

Tempó

06:03 p/km (9.92 km/h)

Pulzus

Átlag
130
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

"50 km, de nem lehet 5 órán belül".
Na, nem is sejtettem, hogy ez ilyen nehéz lesz. Velencei tókerülésben gondolkodtunk, de Nodari Zsuzsi betegsége miatt végül nem mentünk és maradt a sziget, illetve még egy órányi szundikálás.
Ömlik az eső. Na és? De most nem lehet "gyorsan" letudni, most minden pillanatát ki kell élvezni. Andi, Joci és én. 10-re kiértünk a Hajóshoz a Suhanj edzésre, hátha nagyobb csapattal még jobb lesz. Gusztos Peti farmerben és Judit vártak az edzés elkezdésére. Azaz Judit volt az egyedüli futó. Na, gyors wc (továbbra se jó ötlet a majonézes, tejfölös kukoricasaláta futás előtt), majd négyesben elkezdtük. Valahogy egyetlen porcikám se élvezte. Szemerkélt, majd esett, majd szakadt az eső. Az első körben a csapattal mentem, aztán MAC-nál újabb technikai szünet, majd egyedül bóklásztam, lassan zárkóztam fel. Jöttek Lacáék (Laca, Galagyuri, Krissz), egész emberi tempót futottak (4.10-4.20 körül, de biztos, nekik könnyed, laza szaladgálás volt mára ;), fájt a szívem, hogy nem állhatam mögéjük és nem pörgethettem ki kicsit a lábaimat. Nehezültek, ólomként cipeltem elhízott testemet. Úgy éreztem, hogy cammogok, ennek nincs értelme, sz.rrá áztam, fázom és még 40 km van, annyi mint a tegnapi edzés, ez sose fog elfogyni. Beértem Jociékat, de mögöttük maradtam néhány lépésre, mert most bezárkóztam... Judit kiszállt, Ladányi Timi és édesapja jöttek, majd mentek, tolták veszettül. Feltűnt, hogy Timi nagyon elszánt arccal fut, ha rendesen futok, akkor sem tudtam volna tartani a tempóját. Blue visszatért a szigetre, jó erőben van, de úgy tűnik, hogy nem kerek nála se minden, panaszkodott a lábára. Azért mondta, hogy jön Sárvárra 12 órázni és megígérte, hogy 121 km fölött fog futni (na, nem így hangzott el pontosan, de én ezt kívánom neki).
Szakad. Ömlik. Fázom. De már nem olyan sok, lassan féltáv.
Hogy fogom Sárváron megoldani fejben a nehézségeket? Hogy fogom tudni újraindítani magam, ha a szigetemen, hazai környezetben sem megy? Hogyan fogom kizárni a negatív gondolatokat? Attilának és csapattársaimnak megint csalódást fogok okozni. És nem csak nekik, hanem magamnak is. Hisz ultrafutó szeretnék lenni és nálam 200 km felett osztják ezt a titulust. Legalábbis én akkortól fogom magam ennek nevezni. Eszembe jutott a CCC és a 19+ óra, az eddigi legnehezebb. És eszembe jutott, hogy milyen felemelő, büszke érzés volt beérni. Már csak egy félmaraton. Hihetetlen, még 30 kilit sem "futottam". Hangulatom béka segge alatt, de ha fene fenét eszik is, akkor is meg fogom csinálni, mert Attila ezt kérte és ő tudja, hogy mi kell nekem, tudja, hogy mitől leszek jobb és jobb. Mitől leszek hobbifutóból jó(bb) futó. És ezt az évemet erre tettem fel. És egy pillanatig se bántam meg,  már a 120-as elérhetetlennek tűnő álmom teljesült, a maratonom lassan odaér a 3 órához. Ez lesz az első komoly 24 órásom, féltenek tőle, de valahol el kell kezdeni. Semmiről se vagyok elkésve, még tanulom ezt az egészet. De meg akarom tanulni.
Eléheztem. Nagyon durván. Nincs nálam pénz, de Andi kisegít. Ezúton is ksözönöm. Büfé már nincs nyitva, de veszek egy kólát az automatából és már csak két szigetkör. Befordulok teljesen. Puding!!! Cseszd már meg, senki se kényszerít, hogy ezt csináld, vagy menj haza, vagy szedd össze magad. Hajós előtti 200 méteres körre fanyalódom, ott körözök, néha átfutok a sziget elején lévő kiskörhöz és ott is tolok néhányat. Andiék lassan befejezik, akkor gyerünk haza. Andi előtt le a kalappal, nagyszerű futó, barát, örülök, hogy van nekem (is), Joci szintén. Elnézést, hogy ma nem segítettem jobban a futásotokat. Haza. De még van közel 4 kili, így Andit beengedtem zuhanyozni, átöltözni, Jocival meg vissza a ház előtt lévő 110 méteres körre. Itt lehet igazán befordulni, de úgy tűnt, hogy Joci is élvezi ;)) Andi közben kijött az erkélyre nyújtani, Joci hazaindult, én meg 50 km-nél megállítottam az órámat. Nem lett 5 órán belül, teljesítettem az edzést. És talán erősödtem is. De Sárváron nem kezdhetem ennyire lassan, mert ezt még meg kell tanulnom.
Semmim nem fáj, de ma megküzdöttem a démonjaimmal.

Ricsivel és Milánnal találkoztam még, mindketten jókedvűen tolták edzésüket, de sajnos egyikükkel se beszélgettem túl sokat, mert befordulós voltam.
Gyerünk tovább. Lassan itt van Sárvár. Átmegyek a falon is a 200-ért. Kell nekem. Van körünkben egy srác, az "első magyar, aki 24 órán belül gyalogolta le a 200 km-ert". Hihetetlen. Én futva szeretném ugyanezt. És meg fogom csinálni.
"Amikor már mindened fáj, csak arra figyelsz, hogy előre menj. Fontos, hogy az ember fejében rend legyen. Ne csak az izmai legyenek felkészülve, hanem a szelleme is."

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:02:24 50 06:03 9.92 0 0 0 130
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

15 hozzászólás

Blue képe

Blue 4060 napja

Hmmm,erre a 121es számra nem emlékszem,hogy mondtam volna. :)

Egy ilyen hosszú versenyen bármi lehet,én ezt tanultam meg,és egyszer csak eláll az eső mert

NEM ESHET ÖRÖKKÉ! :)

 

caribe képe

caribe 4063 napja

Gratulálok! Nagyon nagyon büszke vagyok rád (még mindig)! :) Sárváron pedig sokan ott leszünk, köztük én is, és támogatunk, átsegítünk a hisztiken és a holtpontokon! Meglesz a 200 km feletti álmod, én tudom, hogy megcsinálod! :)

NagyKata képe

NagyKata 4064 napja

Nem semmi hétvége...meg hét...meg minden. Gratulálok!

Maráz Zsuzsanna képe

Maráz Zsuzsanna 4064 napja

Már megint én. :) Néztem a naplód. 20x voltál edzésen és ezalatt 548 Km jött össze.  Ez  27.43 km / edzés. Elképesztő ez a szám. :) 

zozo.m képe

zozo.m 4064 napja

tudod, mit mondanak Anitáék, aki nem tud lassan futni, az nem is tud... :) Kell ezt is. néha azon gondolkozok, képtelen lennék 4+ órát futni, pedig kellene. Viszont annyira fárasztó, máshol érzed, máshol fáj.
Amúgy gondoltam rátok, de eszembe se jutott ilyen időben kimászni. :DD Egészégedre! meg lesz az a  200 kili, ha nem megy futva, akkor sétálsz majd. :DDD

LTimi képe

LTimi 4065 napja

Mondtam már, hogy nagyon kemény vagy, de ezt ez az edzés is igazolja!!! Kitartó és kemény!!!

 

Meglesz a 200+ km, ilyen elszántsággal, akaraterővel meglesz!!!


Különben meg, ha a magad tempójában futsz (értsd száguldozol a Szigeten ;) ), akkor úgy ott hagysz, hogy csak a porfelhőt látom utánad! ;)

jrichard76 képe

jrichard76 4065 napja

Mondom itt is, nekem tök könnyű volt, mert lendületes volt, az meg viszonylag hamar elmúlik. De öt órát körözgetni úgy, hogy alig lehet olyan 200m találni, ahol nincs pocsolya és/vagy busz. Elég buziság volt :D dehát minden ilyen edzés versenyen többszörösen visszajön.

mjoci képe

mjoci 4065 napja

Ez nagyon kemény edzés volt, szerintem sokat tanultunk belöle.

A démonjaimmal én is küzdöttem már 20 kilitől, de szerencsére ott volt Andi, és azzal, hogy ráfigyeltem és segitettem, nem volt időm a saját nyügjeimmel foglalkozni.:))))

A házatok elötti 110 m-es körön rohangálni elég beteg dolog.:)))))

illus képe

illus 4065 napja

hú, legközelebb ilyen futásod lesz, pls szólj, mert nekem pont ez a tempó kéne stabilan.no nem mintha most bírta volna a sarkam, de legközelebb.


grat, elsiettség nélkül is lehet nehéz egy edzés.:-)

Levicopter képe

Levicopter 4065 napja

Jól toltad, mi adddig szépen szívtunk a hegyekben.

Haanchee képe

Haanchee 4065 napja

Lassan futni is meg kell tanulni, főleg annak, aki ilyen gyors lábú. Milán tudna mesélni, milyen volt, amikor edzett velem a maratonra, amit aztán 7 percesben futottuk le... csodálom, hogy nem akart azonnal elválni. :)

No de ennek a mai edzésnek igenis volt értelme, sokat fogsz belőle profitálni Sárváron, amikor már nem tudsz pörögni (mert sajnos lesz ilyen). Fejben is sokat erősít egy ilyen.

DoraZs képe

DoraZs 4065 napja

Hű! Nem értettem, miért "kínoz" Attila ezzel, de most rájöttem. Gratulálok! Le a kalappal, hogy akkor is végigcsináltad!

Haanchee képe

Haanchee 4065 napja

Meg fogod csinálni Sárváron. Csak erre gondolj, semmi másra. 

Maráz Zsuzsanna képe

Maráz Zsuzsanna 4065 napja

Gratulálok! Kemény vagy! Néha lehet az ember befordulós. Micsoda futó élet volt ma körülötted. :)

szaboaron86 képe

szaboaron86 4065 napja

Tanított ez a mai futás rendesen... Jó leszel Sárváron, csak higgy magadban! 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!