igyalis túra

2013.03.23 Szombat, 07:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

05:44:00

Távolság

44.4 km Szint: 1420 m

Tempó

07:45 p/km (7.74 km/h)

Edzésleírás

SZUADÓ40

Reggel még leugrottam a vásárcsarnokba bevásárolni, szóval kicsit késve érkeztem Teca Mamához. Ciliék már indulásra készen böngészték az útvonalat. Megfogadtama tanácsot, hogy minél kevesebb dolgot cipeljek, így az övtáskát is a kocsiban hagytam (benne a banánt, a szendvicset). Mire összekaptam magam, természetesen ők már elindultak. Kellemes hűvös volt, gondolkodtam is, hogy nem kéne pörgetni, ne izzadjak meg idejekorán. Persze a tó után az emelkedőn megjelentek az izaddságcseppek, így "nekilódultam". A zöldön elég sok "patakocska", dagonya volt. Láttam messziről Ciliéket ez nem nagyon foglalkoztatta, én azonban szerettem volna minél tovább száraz cipőben menni. Így szépen le is maradtam.

A P3-on már száraz volt az út, örültem is magamnak, hogy száraz lábbal megúsztam, míg az egyik hajtűkanyarban megtréfált az avar alatti víz. Még a szerkövek előtt utolértem Cilit, a szerköveknél meg őt is bevárták a többiek (Lóriék), így innen együtt mentünk tovább.

A Zsongorkőnél készült egy közös fotó. Aztán kupacban kocogtunk tovább a kéken. Gyorsan telt az idő, jó volt a terep, szép az idő (ragyogó napsütés).

K+ -e tovább csorogtunk lefelé a túra névadó völgyben, kicsit nehezedett a dolgunk azzal, hogy a megduzzadt patakon többször át kellett ugrálni, aztán egyszer csak elnyelte a völgy a rohanó patakot. Pontosabban levezették a felszín alatti víznyelőbe, barlangba, ki tudja.

Orfűn nagyon hamar átkocogtunk, aztán be Lóri völgybe a Nagykő-oldalnál. Nagyon szép volt a völgy, rengeteg víz volt, kis zúgók, vízesések, vadvirágok (keltikék, galambvirágok, nadálytő, szellőrózsa....) Itt még a látványtól is üdén kocogtam a többiekkel.

A Lóri kulcsosháznál Zsíroskenyér, savanyúság és szörp segített feltölteni a kiürülő energia rakráraimat. De Vágottpuszta felé fölfelé már így is éreztem, hogy sok kiment belőlem.

Sikondáig aztán szerencsére megint lefelé kellett menni, meglepően száraz úton.

Ekkorra már rendesen beborult. A Sikonda-Kőlyuki vendégház közötti szakaszt még úgy döntöttem tolom a többiekkel. Aztán még elkocogtam  velük a Kőlyukig. Sár lett volna mindenhol, de az éjszakai fagy még velünk volt és nem is volt aki előttünk összevágja az utat.

Föl a Zsidó völgyben csak rövid szakaszokat futottunk, még itt sem maradtam le nagyon, de föl a Z-ön ragadós sár várt minket, szerencsére ez sem volt összevágva, így azért lehetett benne haladni. Persze mire az aszfaltig följutottunk, sokat kivett.

A SÓS-hegyi kilátónál pálinkávak is kínáltak, de meg kellett őket sértenem.

Az utolsó dombon a piroson is fölsétáltam, aztán az égervölgyben kicsit már nyújtva is a lépéseket, befutottam.

Talán 5 perccel lehetett volna jobb is, ha van kedvem egyedül futni, de nem volt.

Teljesen jó ez az idő, megfelelő bemelegítés volt a Mátrabércre.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 44.4 00:00 0.00 1420 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

Sárcipő képe

Sárcipő 4078 napja

Gratulálok! Volt ebben a túrában minden, ami egy jó (?) terephez illik :-).

Felszerelések

Adidas Response terep