jrichard76 futás

2012.10.14 Vasárnap, 09:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:49:46

Távolság

42.2 km

Tempó

05:27 p/km (11.02 km/h)

Pulzus

Átlag
149
Minimum
0
Maximum
160

Edzésleírás

Garda-tó maraton, avagy megéri-e 10 órát buszozni azért, hogy maratont fussunk? Meg hát :) Péntek reggel 6 órakor indultunk Budapestről a Nyúlcipő bolt szervezésében 3 kisbusszal a Garda-tóhoz. A 10 órás utazás jó társaságban hamar eltelt, végigpoénkodtuk az utat.
Szombaton elmentünk Limone-be, felvenni a rajtcsomagot, kis városnézéssel még melegítettünk a másnapi versenyre. Másrészt, aznap reggel

 is futottunk, de ritka szarul ment, a 6 perces tempótól szétizzadtam magam. Na, ha holnap is így megy, a síromat is megáshatom.
Vasárnap reggel - még sötétben - kelés majd gyors és könnyű reggeli. Összeszedtük amire verseny után szükségünk lesz (szemeteszsákba bele = ezt majd a célban visszakapjuk), futócuccba öltöztünk rutin- és szertartásszerűen. Fél 7-kor már indultunk is a rajthoz, mert az utakat fél 8-tól lezárják.
Bő másfél órával a rajt előtt érkeztünk meg Limone-ba, egy szimpatikus szálloda halljában kávéztunk, beszélgettünk, forma1-et néztünk, és készültünk fejben a versenyre. Megérkezett Szasza is, váltottunk pár szót és mentünk melegíteni.
Beálltunk a rajthoz, a speaker nagyon jól nyomta, olaszul pörgött ezerrel, hangulatba hozott minket. Eldördült a pisztoly, és mi megindultunk a hosszú küzdelmünkre. Sok ősz halántékú olasz futó között kezdtünk be Beával. Okosan taktikusan nem futják el az elejét, megbeszéltük hogy velük tartunk. Pár alagúton keresztülfutottunk, GPS sehol de a km-ek szépen ki voltak táblázva. 10km-nél 53 perce futottunk, időn belül vagyunk, visszaérkeztünk Riva-ba, ahol a szállásunk volt. Hangulatos kisvárosban sokan szurkoltak nekünk.
13 km-nél két olasz csóka beszélget, néha elnyomnak egy "kvárántá dúe szinísztrá"-t, oké akkor menjünk balra, a 30km-esektől búcsút vettünk és futottunk ki a szőlőbe. Még előtte volt egy megható pillanat: egy mozgás- és egyéb sérült srác kerekes járókerettel kijött szurkolni nekünk, tartotta a tenyerét, hogy csapjunk bele. Belecsaptam, elszorult a torkom egy percre. Igen, ő kijött nekünk szurkolni.
A frissítőpontokon flakonban adták a vizet, szóval tempót futva is lehetett kényelmesen inni, viszont sok vizet pazaroltunk így (valamit valamiért). Jött Arco kisvárosa, nagyon szép hely, hangulatos, itt volt a félmaraton (1:52:50). Bea lassabban futva frissített, egyedül futottam tovább patakokat és tájat nézve. Aztán 30km-nél utólért és adtuk egymásnak a tempót.
30km-nél lehúztam egy magnézium-ot (18km-nél ettem egy enegria szeletet), hogy ne legyen izomgörcs. Elkezdett cseperegni az eső; nem baj, jobb is így, legalább frissít. Aztán rázendített; akkor sem baj, mert süthetne a nap. Majd szembe fújta az esőt; csakazértsem baj!!! Szóval motíválni kellett magunkat rendesen :)
33km körül Bea lehagyott, Attila is odakerült elém, együtt futottunk. Egy vicces jelenet volt: rommá áztunk 7km esőben futás alatt, elállt az eső, majd Attila leöntötte magát vízzel (biztos már megszokta :) ). Aztán én 37km-nél már fáradtam, ő is elfutott, fejben sokat szurkoltam magamnak, biztattam magam, csak pozitívan, erős vagy, stb. Rendesen elfáradtam, hogy az utolsó 20 percben magamnak szurkoltam, de ez így megy :)
39 és 41km-nél volt egy-egy emelkedő (mi ez nekünk, ugye Monte Elmo után?), szóval csakazért is futottam és megelőztem egy-két sétáló arcot. Aztán a visszafordítótól már csak 300m volt, lejtő, ünneplés, szurkolások begyűjtése következett. Befordultam és hopp egy szőnyeg, egy stopper órás állvány 3:50 valamennyivel, na fussunk be. Stopper leállít 3:49:46, megvan a 4 óra alatti maraton, eufória, boldogság, minden, rácsos süti evés, vízivás :).
Séta nélkül szép maratoni idő. Második félmaraton 1:56:56 (!), alig maradt el úgy, hogy a második etap tulajdonképpen végig sunyin emelkedett. Sokat megtanultam ebből a maratonból: a hegyen edzés erősít, hűvösben futni előny, és fejben nagyon ott kell lenni.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:49:46 42.2 05:27 11.02 0 0 160 149
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

jrichard76 képe

jrichard76 4260 napja

Köszönöm, mindenkinek. Meglátjuk mik jönnek még, ma már felavattam Salomonomat.

Andikölök képe

Andikölök 4261 napja

Eme fórumon is csak a gratulációmat tduom kifejezni! Szép helyen szép időt, így kell ezt! :)) Ügyes volt a kis csipet-csapat, veled az élen.. :))

szaboaron86 képe

szaboaron86 4261 napja

Szép volt Ricsi, teljesítetted egy "álmod"! na de vajon mi lesz a következő? :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!