VéZsé futás

2012.10.07 Vasárnap, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:08:15

Távolság

42.2 km

Tempó

04:28 p/km (13.45 km/h)

Edzésleírás

Spar Maraton.

Az előzményekről.

Az ubé után lazábbra vettem az edzéseket és a családomra szenteltem több időt.A futás háttérbe szorult és Attila is úgy ítélte meg  hogy kell egy kis feltöltődés hogy aztán ismét készen álljak a feladatokra.Sok-sok feladat közül végülis már csak a maraton maradt  mivel a többi amit elterveztem kudarcba fulladt.Az előzmények ismeretében elkezdtük a felkészülést de mind a ketten tudtuk hogy a sok sok edzés hiánya és főleg minőségi munka kimaradása a nyári időszakból ezeket nem lehet egy két hét alatt bepótólni . Én mégis bizakodva vártam a maraton napját jó erőben és jó formába éreztem magam. Tudtuk hogy az álom ami egy 2-sel kezdődő maraton lenne elérhetetlen messzességben van még egyenlőre de egy 3 :10körüli eredmény könnyedén összejöhet ha nem futom el az elejét :-))

A verseny hete.

Az utolsó edzések jól sikerültek még csütörtökön mentem egy elég biztatót aztán már csak pihennem kellett volna de ekkor kezdődött el a kálváriám.Csütörtök este bedurrant a fogam helyessebben a foggyökér amit fájdalomcsillapítóval próbáltam kezelni de semmit nem ért.Jegeltem,pálinkát locsoltam rá -mondjuk ez utóbbi bevált mert bár úgyanúgy fájt de a kedvem jobb lett :-))- Szóval pénteken fogdoki.Semmit nem tehetett vele amíg gyulladásban van antibiotikumot írt fel amít megpróbáltam nem bevenni,de szombat délutánra már olyan fájdalmaim voltak hogy múszáj voltam bevenni őket .Összegzés :három nap nem alvás,iszonyú kínok -támogatom az eutanáziát-egy levél Advil,egy levél Dalacin és sok-sok kétség az indulással kapcsolatosan .Nem pont ezek azok a dolgok amiket kívánhat egy maratoni rajt előtt az ember.

A maraton.

A reggel meglepően kezdődött.Fájt a fogam rendesen de már nem volt olyan elviselhetetlen.Azt már napokkal ezelőtt eldöntöttem hogy mindenképp elindulok a versenyen de a tempót az állapotomnak megfelelően alakítom ki.Miután találkoztam Attilával abban maradtunk hogy lassan kezdjem el aztán fokozzam ha megy. Attila biciklis szurkolásra rendezkedett be és gyakorlatilag az egész versenyt folyamatosan követte.A rajtnál beálltam az ötpercesek közé és engem is magával ragadott a maratoni hangulat.Nem gondoltam volna hogy én rám  a hirhedten antiszociális alakra ilyen jó hatással lehet az a több száz körülöttem lévő futóember kisugárzása, Tömegiszonyom van de úgy látszik nem futótömegiszonyom :-))Szóval a rajtnál állva hirtelen elmúlt minden fájdalmam és én csak egy jót szerettem volna futni.Itt vagyok a versenyen tét nélkül a körülmények ideálisak  és nekem csak futni kell hát akkor mire várunk még gyerünk.

  Lassan kezdtem.Az elején nagyon kellett vigyázni hogy a tömegben el ne essek de egy két kili után már ezzel sem volt probléma.Szépen beálltam a 4:30-as iramra és meglepődve tapasztaltam hogy suhanok el az emberek mellett.Az előzetes pálya videót megnézve szörnyülködtem hogy milyen béna pályát sikerült kijelőlniük a rendezőknek csupa fordító csupa kanyar csupa szük utca,DE ahogy ténylegesen bejártam a pályát rájöttem hogy ez egy nagyon is szuper pálya :-))sokszor láthatuk az élmezőnyt és így drukkolhattam az elején lévő profiknak is és a középmezőnyben lévő ismerőseimnek is :-))Az első 10-es 43:36 lett ami 4:20-as átlagnak felel meg,teljesen jó ! A következő 10-sen éreztem magam a legjobban nagyon jó volt az idő a szél nem fújt és a gél is megtette a hatását :-))43:19 4:18-as átlag. Itt értem utol Vikit és bár jó lett volna együtt futni végig sajnos Őt a gyomra ma nem engedte :-((Én is egy kicsit megfáradtam de még mindig én előzgettem és nem engem előztek.Nagyon eltaláltam -persze véletlenül-a rajtnál a helyemet.A harmadik 10-es már egy kicsit gyengébb lett 43:59   4:24 átlag.igen itt volt egy nagy holtpontom amit a görcsölgető vádliaim sem segítettek .Probáltam nyújtani futás közben ami abból állt hogy futás közben a sarkaimra érkeztem és ez többé kevébbé bevált.A futásomon is változtattam  a karjaimmal  huzattam magam és az elrugomalabdátafenébe módszerem is bevált :-))A tempó emelésével is kisérleteztem még de az nem jött be úgyhogy minden frissítőpontnál egy kicsit gyalogoltam amig ettem és ittam.Szerencsére Attila csak az utosó előtti pontnál csatlakozott hozzám :-)).Az utosó 10-es 47:31 lett 4:45átlag.Szóval jött Attila és onnan már nem volt megállás.Kicsit felrázott az apátiámból és én újra elkezdtem futni persze az utolsó frissítőponthoz már nem engedett oda de én ezt nem is terveztem:-))Löktem a végét de már nem ment olyan lazán ahogy azt elterveztem az utosó 2.2kili 9:47lett ami 4:25-ös átlagnak felel neg.Az összidőm 3:08:15 lett 4:28-as  átlaggal.

Ez azt hiszem reális is talán ha nincs ez a fogmizéria lehetett volna egy-két percel jobb is, de háromóra alá, nem tudtam volna kerülni, még nem ahoz több munka kell  de az alapokat már leraktuk készen állok a folytatásra :-))Igaz hogy az ultrák jobban vonzzanak de egy két maratont jövőre is futok majd.

Köszönöm mindenkinek a sok buzdítást igyekeztem mindegyikre reagálni a lányoknál optikai tunningal próbálkoztam a fiúknak elég volt egy biccentés Is :-)))

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 42.2 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

29 hozzászólás

VéZsé képe

VéZsé 4262 napja

Edit,majd személyesen elmondom :-))

mateve képe

mateve 4262 napja

Nagy gratula Mormogi!!! Naagyon ügyi voltál! ...és mire is fájt a fogad...? :)))

Andikölök képe

Andikölök 4265 napja

Gratulálok, nagyon szépen mentél! Lélekerősítő futás volt ez, és tudod, ami nem öl meg :) Csak így tovább!! Egs!

napsugárraforgó képe

napsugárraforgó 4265 napja

Gratulálok!

(Persze,hogy nem láttál,vadul nézted az aszfaltot...pedig kiabáltam:HAJRÁÁÁÁ ZSOLTIIII!!!! :) )

Levicopter képe

Levicopter 4265 napja

GRATULÁLOK !!!!!!! Tetcett vóna jönni a V3-ra ott aztán nincs tömeg,csak emelkedő :))))

VéZsé képe

VéZsé 4266 napja

Igen Évi, felemás évem volt az idei de jó kis évzáró lett a végére :-))Várom a folytatást !!!

Kicsi képe

Kicsi 4266 napja

Szép volt Zsolti! Gratulálok!!! 

Gondolom, hogy jó kis lélekfeltöltő futás volt ez. :)

VéZsé képe

VéZsé 4266 napja

Köszönöm Mindenkinek !!

BBalint képe

BBalint 4266 napja

Gratulálok Zsolti. :) Látod, megmodtad és meglett. Ez tök jó. :) És legközelebb még jobb lesz. BRUMMMMMM.

 

dilisuni képe

dilisuni 4266 napja

Nagy-nagy gratula!!! Kár, hogy nem találkoztunk (csak Makai Vikit láttam az elején és az edzőbát többször is). Nekünk nem feltételnül ezek a célversenyeink, de azért jó volt látni egy csomó ismerős ultrafutó arcot... egészségedre!

csetbalu képe

csetbalu 4266 napja

szívből Gratulálok Zsolti, ez így a fogmizériád mellett (is) bitang komoly mutatvány volt:)

az optikai tuning mindig segít... :)

cs1krisz képe

cs1krisz 4266 napja

Gratulálok!

Wojtek63 képe

Wojtek63 4266 napja

Ez nagyon szép "suhanás" volt Zsoltikám!

GRATULÁLOK!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4266 napja

Gratulálok!

Én is nemrég estem át egy kiadós foggyökér gyulladáson,hát nem voltam topon....Te így is nagyot mentél,kemény vagy!

posztizoli képe

posztizoli 4267 napja

Gratulálok!!

faxau képe

faxau 4267 napja

Hoppá!! A félkészből még nagyan nem lehetett tudni, hogy milyen lett, ugyanis az időd nem láttuk:) Gratulálok!!

Knight képe

Knight 4267 napja

Gratula!!! Nagyon szép!

VéZsé képe

VéZsé 4267 napja

Tekla köszi,Zoli igen van még hova fejlődni :-))

toncsofia képe

toncsofia 4267 napja

3:08!!! Ez szuper eredmény, Zsolt!!! Ebböl lehet rengeteget javulni!!!! (...én meg már a félig kész leírásból azt gondoltam, hogy nem sikerült)

tekla8a képe

tekla8a 4267 napja

Gratulálok! Összejött!!!

VéZsé képe

VéZsé 4267 napja

Na elkészült az írás erre meg már gratuláltatok is:-))Valahogy kiment az eleje :-))Köszönöm mindenkinek :-))

nedus képe

nedus 4267 napja

Örülök , hogy láttalak ( többször is futás közben ) !!  Mindenképpen gratula , főleg így !!!!!!

tsoma képe

tsoma 4267 napja

Van aki nem hátrál meg a lehetetlen helyzetektől sem!

Gratula!

toncso képe

toncso 4267 napja

 

  Nagyon  szépen  "  tekertél  " amikor láttalak......    Ezt  a  Marathont sem  veszi  el Tőled  már  senki !   Gratulálok !!!!

mjoci képe

mjoci 4267 napja

Gratulálok, nagyon jól mentél.

toncsofia képe

toncsofia 4267 napja

..még sok sok verseny vár Rád a jövöben....

faxau képe

faxau 4267 napja

És hogy sikerült?

pleko képe

pleko 4267 napja

Hát ezek szerint ez az év nem a Te éved!!! Mindig beüt valami...No majd jövőre! De a körülmények ellenére igen jól mentél...gartulálok!

pecsenye képe

pecsenye 4267 napja

no akkor most melyik szpotnál gratuláljak?:) nagy voltál Zsoltikám, ilyen előzmények tekintetében meg pláne!!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!