CsiriBá futás

2012.09.23 Vasárnap, 14:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:21:09

Távolság

28 km Szint: 900 m

Tempó

05:02 p/km (11.90 km/h)

Edzésleírás

Szülői figyelmeztetés: az írásban lehetnek explicit tartalmak, tehát kiskorúaknak az olvasása nem ajánlott:-))

Piliscsaba, Hosszú Távú Hegyifutó Országos Bajnokság

Azt nem mondom, hogy vért izzadtam ezért az OB 3. helyért, sokkal durvább volt... Nem vért és nem izzadtam, de sok minden kijött belőlem a futás közben. Az hogy így is bejöttem 3.-nak nem lehet véletlen...:-))

Az egész ott kezdődött, hogy a futáson kívül volt egy szendvicskrém verseny is, amin nem indultam, hanem tesztelőként és zsűritagként vettem részt, ezért mindegyik krémet meg kellett kóstolni, ami végül nem is egyszer, és nem is kétszer sikerült... Egyébként eszméletlen kreációk (padlizsán, zakuszka, kukorica, napraforgó, stb..) voltak, a receptek fent lesznek az eletfa.hu honlapon:-) Csak ugye egy probléma volt, hogy ez még futás előtt történt...

De nem gondoltam, hogy ebből ilyen komplikációk lesznek, az első körben nem is volt gond, Ati szokás szerint otthagyott minket, de nagyjából a 2-4 hely között ingadoztam, a második kört még 2.-ként kezdtem, aztán visszacsúsztam a 4.-re Pulszky Lali és egy "kissrác" együtt elmentek. És ekkor kezdődtek a problémák, hatalmas késztetést éreztem, hogy megálljak egy bokornál (a gyomrom durván elkezdett rosszalkodni), de egy darabig még tartottam magam, aztán amikor már biztosnak tűnt a 4. helyem (Varga Joci lemaradt, végül ki is állt), nem bírtam már tovább tartogatni a dolgot. Bár sokat nem kellett időznöm eme tevékenységgel, mert az eredmény kirobbanó volt, de összesen 4X kellett megismételnem még a 4. kör elejéig.... Volt, hogy arra sem volt időm, hogy kiálljak egy bokorhoz, annyira hirtelen tört rám a felismerés:-)) Szerencsére ilyenkor pont nem jött senki, pedig mosolyogva integettem volna neki:-))

Tehát a 4. kör már viszonylag csendesen zajlott, és a 4. helyemmel is megbékéltem (majdnem 4 perc volt a különbség kör elején), sőőőt, fent a hegytetőn utolért és leelőzött egy tájfutó srác, na mondom akkor legalább nem pont lecsúszok a dobogóval az 5. hellyel...:-) De ekkor hirtelen feltűnt előttem a "kissrác" (asszem Bélának hívják, elnézést tőle, h "lekissrácozom", de nagyon fiatalnak tűnt:-) Látszott, hogy szegény nagyon megdőlt (végül úgy hozták le a hegyről...), én viszont vérszemet kaptam, hát nehogy már így legyek 4., hogy a tájfutó srác így a végén előz le, és épphogy bejön előttem...

Hirtelen új erőre kaptam, elkezdtem 1000-el nyomni, utolértem, és tapadtam rá, aztán egyszer csak jött az utolsó (de nem épp kellemes emelkedő:-) és tudtam, hogy ez az utolsó esélyem. Kielőztem, és elkezdtem maxon nyomni felfelé (közben begörcsölt a vádlim, de nem érdekelt, csak nyomtam, mint állat. Tudtam, hogy ha előtte érek fel a tetőre, lefelé már nem tud megfogni, és be is jött a taktika, azért persze nem lazsáltam lefelé sem (még 1,5 - 2 kili volt hátra), toltam rendesen, nehogy meglepetés érjen a célkanyarban:-)

Nagyon boldog voltam a célba éréskor, az 5. helyen haldokolva nem sok esélyt adtam volna magamnak erre a 3. helyre, de ezek szerint vannak még csodák...:-))

Utána elkezdtem iszonyatosan fázni, és akárhogy is felöltöztem, kocogtam, nem tudtam felmelegedni, végül találtam egy napos, szélvédett lépcsőt, ide leültem, be is aludtam picit, de aztán arra ébredtem, hogy megint fázok, mivel elment a nap sajnos...:-) Aztán egyre jobban lettem, de jó sokat kellett még várni az eredményhirdetésre, gyakorlatilag csak a helyezettek és hozzátartozók voltak már ott, viszont cserébe a végén mindenki kapott ajándék süteményt, és már annyira jól lettem, hogy meg is tudtam enni (előtte semmit...:-)

Na, szóval nem volt egy gyaloggalopp:-) ez a futás, de a végeredmény mindenért kárpótolt:-)

Gratula Atinak a 2. helyhez, illetve Levinek az 5-hez (a 3. körben még hozott is rajtam!:-)

Most megyek dinnyét enni (ez lesz az idei utolsó, viszont sárgabelű). Most bontom meg, drukkoljatok, hogy finom legyen...:-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:21:09 28 05:02 11.90 900 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

CsiriBá képe

CsiriBá 4255 napja

A hideg engem is kirázott párszor:-) De tök jó, h ennyire különböző reakciókat tudtam kiváltani, van aki sír, van aki nevet:-)

Végülis az UB tök jó felkészülés volt erre a versenyre:-) Ha nem lesz valami extra a maraton előtti tésztapartin, majd kotyvasztok.....

A dinnye eszméletlen finom, hála nektek (mert hogy drukkoltatok..:-)

ezell képe

ezell 4255 napja

Szabi. Többször sírtam az írásodon, a hideg is kirázott volna, csak Levi már beszámolt a versenyre való rákészülésedről.

Gratulálok, ezután az Ultrabalatonos hányós jeleneted smafu.

Pierre képe

Pierre 4255 napja

Gratula! Maraton előtt mi lesz a menü? :)

CsiriBá képe

CsiriBá 4255 napja

Köszi! Komolyan vettem. De a szendvicskrémverenyt is. Nem lehetett volna úgy szavazni objektíven, hogy nem kostolom végig az összeset:-)

 

borlali képe

borlali 4255 napja

Bocs Szabi, de ezt végig röhögtem! :) Azért gratula! :)

Gebregab képe

Gebregab 4255 napja

Óriási gratuláció a küzdelmes versenyzéshez, ami kevésbé lett volna viszontakságos a verseny előtti bezabálás nélkül... jó, nem zabálás volt, csak picit megkóstoltad azt a fincsi padlizsánosat, meg a másikat, és ha már kínálták akkor a harmadikat sem lehetett csak úgy otthagyni, és a rizstejet csak azért ittad rá, hogy jobban csússzon :D 

Szabi, ezt sokkal komolyabban kellett volna venni!

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!