Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 971 899 km-t sportoltatok
ripetti
Futás ripetti  futott  2011-05-07-n

5 / 10 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2011-05-07 14:00
Edzés típusa
Laza futás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
02:13:05
Megtett távolság
21.2 km
Edzés sebessége
9.56 km/h
Edzés tempója
06:17 p/km
Szintkülönbség
559 méter
Időjárás
Napos idő Napos idő, 45 fok, Gyenge szél
Edzés leírása

II. Borvidék félemaraton.

Azt tudtam tavalyról, hogy brutál lesz. Meg azt is, hogy a tavalyinál is gyengébb idő várható. Részint ugye a sérülések részint szabad akarotomból. Emlékeztem ugyanis, hogy a múlt évben végignyomtam az egészet és tulajdonképpen semmire sem emlékeztem belőle. Csak arra, hogy nem volt jó. Na idén ezt nem akartam. Elhatároztam, hogy korlátozott tempóban futok, nem erőltetem és mindent jól megnézek, megtapasztalok, és úgy általában igyekszem átélni az egészet.

Ennek megfelelően kizárólag a saját tempómban futottam. Ha úgy volt jó, gyorsabban, ha meg úgy, akkor lassabban. Az emelkedőknél meg csak azt tűztem ki célul, hogy ne sétáljak bele. Ezt sikerült megvalósítani, bár néhol csak mikroléptekkel araszoltam felfelé a szinte függőleges gránitfalakon, de a pokfonatnál is vékonyabb határvonalat, mely a futó-, és a gyalogló mozgás között húzódik, nem léptem át. Igaz, hogy csak minimálisan voltam gyorsabb a gyaloglóknál, de akkor is...

Amúgy, akár csak tavaly, ennyi gyalogló embert még életemben nem láttam vesenyen. A pálya annyiban jobb volt, hogy nem vittek ki a műútra az elején, hanem hamarabb beváltottunk a kis házak közé. Aztán elvittek egy borospincébe, amiben ugyan nem volt bor, sőt mi több, vagy inkább sőt mi kevesebb, semmi sem volt, de azért érdekes ötlet volt. Amúgy a borászat, ahol mindez történt egy gyönyörű helyen van, kis halastavakkal, hidacskákkal, parkokkal. Több helyen még földmunkák zajlottak. Jövőre még szebb lesz.

Másrészről a pályának ez volt az egyetlen része, ahol 2-2 kilis oda-vissza volt, ami nem jó, és a magam részéről utálom ezt, de itt csak rövid szakaszon volt megvalósítva. Amúgy az ilyen oda-visszázásnak egyetlen előnye van: mikor visszafelé futsz, látod, hogy sokan még csak odafelé mennek. És ez határozottan motiváló. Nyilván a káröröm és a mások lebecsülésének kombinált és igen alantas ösztönére épít, de akkor is működik.

Nos, száz szónak is egy a vége, lefutottam, nagyon jól éreztem magam, az időm meg olyan fos lett, amilyen, de legalább szépen illeszkedik az idei teljesítményembe. Nem okoz gondot a statisztikusoknak.

A lebonyolitás jobb volt, mint tavaly. Fröccsöt már nem raktak ki, de wc-ket még mindig nem sikerült kirakniuk. Pedig hát azért 2 darab piszoár nem feltétlenül elég 1000 embernek. Meg hát a nevezés, rajtszámkiadásnál az asszonyok nem igazán voltak a topon. Amellett, hogy pl engem össze-vissza küldözgöttek és 3 sort álltam végig, mert a teljes versenysorozatra neveztem és ez érezhetően exception helyzetet generált a fejekben, még baromi lassúak is voltak. Azért a BSI ennél kicsit gördülékenyebb. Jó, ők 30 éve csinálják, de nem atomtudományról van szó. Na mindegy.

Amúgy ott volt Zsoka és rég nem látott nővére Cili (vagy huga? Nem inkább mégis nővére. Na jó, tudom, hogy a nővére), meg Digisüni, meg Bonó, akivel együtt utaztam. Amúgy Bonó lenyomott néhány perccel. Rengeteget fejlődött ez a fiú. Főleg a fölfelékbe volt nagyon erős.

Tavaly azt mondtam, hogy nem megyek jövőre. Most meg azt, hogy igen.

 

 

 

14 hozzászólás

Pierre 4743 napja
Pierre képe

Örülök, hogy jól érezted magad! Gratulálok! Tetszett a beszámoló. :)

Noncsa 4743 napja
Noncsa képe

Éljen a statisztikusoknaknemgondotokozófosidőtfutó legkirályabb gepárd!Gratula:)

mjoci 4743 napja
mjoci képe

Gratulálok.:))

unabambina 4743 napja
unabambina képe

Gratulálok Ripetti! örültem, hogy találkoztunk, meg Cili is, a Nővérem:):):) bár elgondolkoztam, hogy most engem nézel ilyen öregnek vagy Őt ilyen fiatalnak?:)

Jővőre megyünk hát!!!:) most már tudom mire készüljek... :S :)

csattogoboka 4743 napja
csattogoboka képe

Király vagy Király! Még mindig jól megy az edzés/beszámolóírás. Mikor jelenik meg a válogatott kötet?

ORBEA ORCA 4742 napja
ORBEA ORCA képe

Gratulálok a futáshoz,még ha néha csak valóban mikroléptekkel is tudtál haladni...:-)

Jó a beszámoló,most tényleg jól megfigyeltél mindent,sokan voltak,akik csak az előttük lévők hátát látták beszűkülve fent a kálvárián.

A rendezések meg magyarországon kevés kivételével kb ilyen színvonalúak,bringában sem jobb a helyzet.

Egészségedre,örültem,hogy ha csak egy köszönés erejéig is,de találkoztunk a rajt előtt.

További jó felkészülést,és versenyeket!

márkusöcsi 4742 napja
márkusöcsi képe

Gratulálok! A 6 db mobil wc, pedig a versenyközpont bejárata mellett volt! Legközelebb ezt is kitáblázzuk!

márkusöcsi 4742 napja
márkusöcsi képe

Ja, és még valami! A 4run táblácskák, szintén kivoltak függesztve. Persze nincs bennem sértettség, belőletekl tanulok! És remélem a lányok is, akik szabad idejüket önként és dalolva rátok áldozta!

Hidd el, fejlődő képesek vagyunk. Remélem te is.

dilisuni 4742 napja
dilisuni képe

"Elhatároztam, hogy korlátozott tempóban futok, nem erőltetem és mindent jól megnézek, megtapasztalok, és úgy általában igyekszem átélni az egészet."

Ezért (is) le a kalappal. Szerintem ez a jó felfogás... gratulálok!

ripetti 4742 napja
ripetti képe

Akkor volt 6 db mobil wc 1000 emberre. Bocsánat ;)

Amúgy elhiszem, hogy nehéz előre tervezni (a várható mennyiséget), meg költség is nyilván, de ez igen fontos komfortfokozó. Pisilni muszáj. Pont mint, hajózni.

bono 4741 napja
bono képe

... azért azt ne felejtsük, hogy Te lazán futottál, én meg kb. maxon. :-)

(igaz, én se erőltettem nagyon a tempót, de egy kicsit igen.)

és az a néhány perc is igazából csak kicsivel több, mint egy perc volt! ;-)

ezell 4741 napja
ezell képe

Gratulálok Ripetti, akkor ezek szerint jövőre nem mész...:-(

cseha 4741 napja
cseha képe

Gratulálok, jó lehetett!:)))

-Mariann- 4741 napja
-Mariann- képe

Gratulálok Ripi! ;-) Jó beszámoló.

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!