Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 032 816 km-t sportoltatok
Dangercat
Futás Dangercat  futott  2019-08-17-n

Edzésvégzés időpontja
2019-08-17 07:30
Edzés típusa
Terepfutás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
07:52:42
Megtett távolság
50 km
Edzés sebessége
6.35 km/h
Edzés tempója
09:27 p/km
Szintkülönbség
3000 méter
Elégetett kalória
4568 kcal
Időjárás
Felhős idő Felhős idő, 14 fok,
Edzés leírása

TATRANSKÁ ŠELMA Ultra

Tri Studničky (Három-forrás) - P- Štrbské Pleso (Csorba-tó) - P- - Popradské Pleso (Poprádi-tó)  Ostrva - P- - Sliezsky dom (Sziléziai-ház) - P- - Hrebienok (Tarajka) - P- - Chata pri Zelenom plese (Zöld-tavi menedékház ) - P-  - Kopské sedlo (Kopa-hágó) - P- - Široké sedlo (Széles-nyereg) - Ždiar (Zár)

 

Nehéz szavakat találni...hihetetlen élményben volt részem a cirka 50 kilométer alatt (nekem az óra mondjuk 51,5 kilométert mért)! Életem első külföldi ultrájának (sőt, versenyenének ha úgy vesszük) szántam ezt és úgy érzem méltó voltam a csodálatos Magas-Tátrához és Bélai-Tátrához. Egészen más szemmel nézek innentől Rájuk. Első volt, de hatérozottan nem az utolsó!

Hatodik nőként érhettem be úgy, hogy közel volt az ötödik helyezett (3 percen belül) és a negyedik is. Ráadásul bőven meglett 8 órán belül, amit nem is remélhettem. A Poprádi-tónál estem egy hatalmasat a sárban, szétvertem főleg a bal térdemet. A Sziléziai-ház pontnál viccelődtek is vele, hogy Spartan Race-en voltam? Tarajkánál odajött a crew és le is keztelték. A végén a lefele amúgy is durva, de így meg pláne fájt rendesen. Nagyon szerettem az egészet, annak ellenére, hogy régen voltam ennyire szétütve szó szerint is. 

 

https://futasrolnoknek.hu/a-hegyek-szines-utjain/tatranska-selma-ultra-mocskosul-boldog-7ora-52perc-1566#cim

2 hozzászólás

Hunted 1722 napja
Hunted képe

Kedves Noémi!

Hitted volna?

Pont nyolc éve az első közös túránkon, /Gyermekvasút nyomában 20 km/ ahol rémülten tekintgettünk szét a sötét erdőben normafa alatt az akkor még jelzetlen úton.

Összenéztünk elismerően a velünk együtt tanácstalankodó majd futva elkocogó futónő láttán, Bizony van aki ezt futva teszi meg... hogy bírhatja.

Azóta nyolc év telt el, Te lassan egyre erősebb és gyorsabb lettél, először túrázóként majd futva, futogatva... és ma?

Ma számtalan ultratáv győztese, helyezetjeként, túl az első komoly külföldi hegyi versenyeden, már tudod, hogy lehet ezt bírni, lehet ezt szeretni......

Rajta hát! Vár az út tovább. Csak ügyesen, erősen.... én ott várlak majd közben, hol itt hol ott, most és mindörökké... testben és majd testen kívül egyaránt....

Hunted

ui: ....ja... és boldog szülinapot... már mocorogsz a pociban, keresgéled a futócipőd, hogy előbújhass végre. "Szevasz világ jövök! ... "

Még pár óra és elkezdődik a leghosszabb ultrád :D

Dangercat 1722 napja
Dangercat képe

Nyolc éve ilyenkor komoly mélységben voltunk a Gyermekvasút nyomában túrán és hát igen, elképzelhetetlennek tűnt mindaz, ami azóta történt. Nem hittem volna, hogy ilyen erős kapcsot fog jelenteni a futás a természettel, ma már elképzelhetetlen az életem nélküle. Remélem is, hogy az úton árnyékként követsz majd a végtelenbe és tovább...menjünk tovább a leghosszabb ultrán!:)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!