Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 929 496 km-t sportoltatok
komiagi
Futás komiagi  futott  2017-06-11-n

Edzésvégzés időpontja
2017-06-11 00:00
Edzés típusa
Tempó futás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
01:56:21
Megtett távolság
21.1 km
Edzés sebessége
10.88 km/h
Edzés tempója
05:31 p/km
Időjárás
Napos idő Napos idő, 25 fok,
Edzés leírása

K&H FÉLMARATON

3 kör a Ligetben... nem is tudom, mit írjak :-)

Nem hittem, hogy pont most leszek 2 órán belül, de sikerült 38-39 perces köröket futnom. Úgyhogy most leginkább ez van bennem, hogy nahááát... tényleg meglepődtem. És persze nagyon örülök!

...

Másnap: ott, amikor futottam, úgy tűnt, hogy jó-jó, de nem "élveztem" annyira, mint a Wizz Airt, vagy a Vivicittát. Kicsit úgy voltam vele, hogy kell ez a nyári félmaraton a mánia-éremhez, de csak annyi volt a célom, hogy meglegyen. Nem hittem volna, hogy a Ligetben, a sok "fel-le" futással (jó, tudom, ezek nem nagy lejtők), egymást viszonylag sűrűn követő fordítókkal jó időt mehetek. Persze, a Wizz Air óta célom a 2 órán belüli félmaraton, de csak úgy, hogy "majd valamikor". A Vivicittán jó lett volna, de arra alig készültem, a Liget meg nem annyira a barátom - persze, azt kiszámoltam, hogy ha 39 perc lenne egy-egy kör, akkor megvolna, de nem hittem benne. Csak amikor az első kör végén befordulva hallom, hogy még mindig belül vagyunk a 40 percen, belül vagyunk a 2 órás részidőn, és ez csak a bruttó idő, akkor gondoltam, hogy talán van itt keresnivalóm. A tempó végül is tartható volt, onnantól már többször gondoltam, hogy akkor jó lenne a második kört 80 percen belül futni... 1:19-nél futottam át a kapu alatt (ami nettó 1:17, mert 2 percnél rajtoltam el. És egyre jobban élveztem a futást. Ha a 3. körben egy picikét lassulok, még akkor is meglehet!

Azért a 17-18. km táján kezdtem fáradni, leginkább combra. Még egy nyúlvány, aztán még egy, és utána már csak lejtő, de nem gyorsítok, csak igyekszem szép mozgással futni, és hagyom, hogy a gravitáció vigyen...

Nagyon jó érzés volt befutni a célba úgy, hogy a bruttó időm is két órán belül volt! A nettó meg... csúúúcs (nekem)... kb. a Wizz Air-re vártam ezt az eredményt.

Köszönöm, hogy ott lehettem! :-)

A (technikai) részletek:

Rajt: 8-kor (nekem ez nagyon bejött, reggel/délelőtt teljesítek jobban). Reggeli: kávé 6-kor, negyed 8 körül két TUC keksz és egy KUBU v. Vitatigris gyümölcspüré (nem emlékszem, melyik volt). Frissítés: víz, sapka-vizezés, és egyszer, kb. a felénél iso.

A tempóm végig egyenletes volt:

1. kör -   38:48 -    t: 5:31

2. kör -   38:44 -    t: 5:30

3. kör -   38:49 -    t: 5:31

0 hozzászólás

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!