Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 663 886 km-t sportoltatok
rrroka
Futás rrroka  futott  2009-10-04-n

Edzésvégzés időpontja
2009-10-04 11:00
Edzés típusa
Hosszú futás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
01:36:21
Megtett távolság
20 km
Edzés sebessége
12.45 km/h
Edzés tempója
04:49 p/km
Időjárás
Napos idő Napos idő, 22 fok,
Edzés leírása
A spar budapest maraton staféta (hármas) váltójának elvileg 20 km hosszú középső szakaszát futottam lánchídtól-lándhídig.
dobzse futotta az első szakaszt, egy órán belül teljesítette, vagyis belül voltunk az 5perc/km tempón.
erre a versenyre nem pihentem, előrew kitervezetten terhelésből futottam, vagyis szombaton egész nap sódert talicskáztam és téglát hordtam. :) szóval nem voltam kipihent, volt egy kis izomláz is, mégis legnagyobb meglepetésemre 4:40 körüli kirikkel kezdtem. bennem volt persze a lelkesedés, de meglepő volt, h könnyen ment, majdnem mint a nike21 dobzséval egy hónapja. pedig a szeptemberi edzéseket kicsit hanyagoltam is... szóval lelkesen loholtam a budai rakparton, közben a szembejövők közt Lemúr Mikit, első maratonista futóbarátomat kerestem, aki 4 órán belüli maratont tervezett. a lánchídnál ahola két szakasz találkozott meg is láttam nagy üvöltéssel üdvözöletem, és buzdítottam. innen kezdett kicst magányos lenni, a lágymányosi hídnál volt egy holtpontom, amit a féltáv elhagyása oldott fel. itt lehetett vmi gond a kilóméterjelzéssel, mert az eddigi stabil 5 percen belüli tempó helyett 6 perc telt el a két tábla közt, pedig nem lassultam, ennyit biztos nem.
hamar elértüka fordítot, ami egy balos kanyarban egy épület mögött volt elrejtve és az volt a legjobb benne, hogy egyből fordított, nem kellett még lefele futni pár száz métert, ahogy azt hittem. ez fejben nagyon sokat számított. visszafele megint a szembejövőket néztem és megint kiszúrtam mikit, ördögvillázás, üvöltés és vigyorogva futottam tovább.
már vártam mikor jön elő az az átkozott nagylábujjfájás, ami minden egy óra feletti távomat megkeseríti, és mindig 1:05 és 1:20 között jön elő. a lágymányosi híd alatt bele is kezdett a fájásba, 1:17nél. kicst sántikáltam és lassultam, ám ekkor utolért régi futótársam Miklós, aki a tavalyi nike21en húzott ki a bajból, amikor összeomlottam és majdnem feladtam. maratont futott és 5percen belüli tempót tartott, mondtam neki, hogy megyek vele, pont jókor jött. a lábujjfájásról el is feledkeztem ahogy együtt futottunk. jó volt együtt futni, olyan nosztalgikus. :)
a pesti oldalra átérve már nagyon jó érzés volt, h csak 2-3 kiri van hátra, és örültem hogy nem 12, mint a maratonistáknak. a frissítőket kihagytam, ak ét kulacs az övemen sokkal jobban kézre esett és lassítás nélkül tudtam belőlük frissíteni. nagyon beválltak, és nem a 2-3 másodperc miatt, amit a lassítás elmaradása okozott, ahnem az ilyenkor már problémás tempóváltás,a mit a pár méter kocogás, vagy akár séta okozhat. az ember egy pillanat alatt lemerevedhet, vagy akár be is görcsölhet.
a lánchídnál elköszöntem Mikitől és vigyorogva átadtam a csippet Áronnak,a ki buzgón elloholt.
az időm 1:36:21, ami 4:49es tempó, ha 20 kirinek vesszük a távot, amiennyi hivatalosan volt. nagyon elégedett vagyok vele.
sok időm nem volt pihenni sietni kellett a befutóhoz, Áront 50 percen belül vártuk. megcsókolgattam a feleségem aki a váltónál volt logisztikai menedzserünk (köszönjük Kincsem!), ettem pár falatot és ittam vagy egy liter folyadékot, majd Áron bringájára pattanva levezettem a Hősök teréig tekeréssel. jól kiszámoltuk, pont lezártam a cangát és éppen dobzse hívott, h hol tartunk, mikor Ári besuhant, így a telefonálást kicst megszakítottuk üvöltéssel és hajrázással. :) a bruttó idő 3 óra 27 perc, a nettő 3:25 alatt lesz.
ez álltai jó idő, ezaz srácok, jól voltunk!!!
boldogan zuttyantunk le az emlékmű mögé a mezőre, napoztunk és örültünk magunknak. pár perc múlva Lemúr Mikivel is találkoztunk, aki teljesítette a tervét, vigyorogva mesélte, h 3:59 körüli bruttó idővel ért célba, ami 3:55 körüli nettó jelenhet. Gratulálok Miki!!! Nagy vagy! :DDD
nagyon jó verseny volt. ne feledkezzünk el arról, hogy Kata (Áron barátnője), Milán (dobzse fia), tesóm és kisfia Petya is futott 3,5 kiris maratonkát, nekik is gratula! :)
20 kiri szakaszom hosszutav.blog.hu beszámoló

2 hozzászólás

boibo 5288 napja
boibo képe
Meg Neked is grt, szép volt!
rrroka 5287 napja
rrroka képe
köszi! :) alaposan belehúztunk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!