Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 41 475 798 km-t sportoltatok
korpaZASZ
Futás korpaZASZ  futott  2014-10-26-n

5 / 3 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2014-10-26 10:10
Edzés típusa
Versenytempó verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
01:21:43
Megtett távolság
21.1 km
Edzés sebessége
15.49 km/h
Edzés tempója
03:52 p/km
Szintkülönbség
5 méter
Átlagos pulzus
160 bpm
Pulzustartomány
 
Időjárás
Felhős idő Felhős idő, 8 fok, Szélcsend
Edzés leírása

Szaggasd az aszfaltot – Sipos Ferenc emlékverseny 2014-10-26

 

A saját versenyünk most már évek óta az őszi maratonom utáni hétre datálódik, így, ha itt indulni szeretnék, akkor vagy mégiscsak itt futok versenyen kívül egy 42,2km-t (megtörtént már, hogy jópár éve akkori PB-t, 2:54-et futottam magamban), vagy egyhetes regenerációból alkotok valami nem túl maradandót. Tavaly olyat szenvedtem, hogy a t.kömet otthagytam valahol a 16km-es jel közelében, ahogy láttam, azóta ráhordta a sarat már az eső, és idén is valami hasonlóra számítottam (ha már kettő van belőle :) ).

 

7 nap maraton után éppen arra elég, hogy néhány kilót magára szedjen az ember, elvégezzen egy főzőtanfolyamot, felszedjen valami könnyűvérű nőt vagy kiessen egy állásinterjún mindjárt az első körben (egyik se sikerült, bár meg sem próbáltam). De arra, hogy felépüljön a szervezet egy maratoni “sokk”-ból, édes kevés.

 

Így fájdalmasan lassan kezdtem: a 10km-es női élmezőny szélárnyékaként tevékenykedtem az 5km-es fordítóig. Ketten nem voltak annyi évesek, mint én, de ha kilókban szeretnénk hasonló összefüggést keresni, ugyanezt az elkeserítő eredményt kapnánk :)

 

Azért korántsem neveznék kocogásnak egy 3’55”-ös tempót, csak hogy érzékeltessem, hogy a lányok is milyen fürgelábúak.

 

Fonódi Tomi futott közvetlenül előttem és a vonyarci Németh Gábor, de ő már nagyon elment. Ezek után egy még komótosabb ötös következett (3’57”), de annyira, hogy a fordítónál meg is jegyezte a Keszei család, hogy miféle luxusversenyt futok, nem szégyellem magam? :)

 

Azt nem, attól viszont tartottam, hogy egyszer csak fityiszt mutatnak a combjaim, beállnak és onnan tovább nem mozdulnak.

 

Tamás 50-150m közötti előnnyel bírt egészen 15km-ig (ebben a szakaszban kissé gyorsultam), én pedig kifejezetten jól éreztem magam: se keringésügyileg, se izomzatilag nem láttam figyelmeztető jeleket, de komolyabb tempóváltásba nem mentem bele, olyan… jólesően ment – ha létezik ilyen egy versenyen.

 

17km előtt sikerült ellépnem végül és – mivel itt már nem tartottam megborulástól – 3’47”-ben lefutottam a maradék néhány kilométert.

Itt még nem fejeztem be versenyt ennyire “semmilyenül”: nem vártam a végén a célkapu megkönnyebbülést jelentő látványát, nem húztam magam után a beleimet, nem átkoztam meg a szentgyörgyi egyenest, egyszóval nem éreztem eléggé gázul magam. Félmaraton végén illene, de talán nem ennyire közel egy maratohoz – azóta is ezzel nyugtatom magam.

 

A vége 1 21 43, ami közel egy perccel lett jobb, mint tavaly, akkor azonban az időjárás keresztülhúzta a mezőny számításait, ez a mostani 8 fok/szélcsend kombinációról nehezen lenne elmondható. Saccra 3 perc maradt el a mai teljesítményemből a kipihentség hiánya miatt, ennél sokkal jobbat nehezen préseltem volna ki magamból ilyen előzmények után. A legnagyobb öröm viszont, hogy realtíve elfogadható regenerációt produkált a szervezetem miközben ilyenkor nemhogy versenyezni, edzeni sem ajánlott 1-2 hétig...

 

Gratula az egyesületünknek a szervezésért!

 

10 hozzászólás

ikerkaszat 2044 napja
ikerkaszat képe

Egy-két félmaratonunkon már szembetalálkoztunk, de most voltál a legnyitottabb a külvilágra. Tomit nem láttuk a rajt előtti percekben, de a Férjemnek igaza lett a dobogós helyezéseket illetően. Gratula:-)

korpaZASZ 2044 napja
korpaZASZ képe

Legnyitottabb? :))

pozan 2044 napja
pozan képe

Gratulálok ismételten! Szerintem is nyitott voltál, de úgy egész nap! Azért úgy alapozás előtt meglesnélek egy főzőtanfolyamon, mialatt a babgulyást keverve pocakosan csapod a szelet egy könnyűvérű nőnek! Az állásinterjúkat szerintem a maraton utáni napokban is megnyernéd!!

zsolaaa 2042 napja
zsolaaa képe

Tomi milyen nagyot futott dühből az hihetetlen

korpaZASZ 2042 napja
korpaZASZ képe

dühből?

zsolaaa 2042 napja
zsolaaa képe

Mikor lelépett innen sok volt benne a harag, gondolom meg akarta mutatni mi tud ha igazán odateszi magát

torolt_2698 2042 napja
torolt_2698 képe

Elnök urunk lassan félned  kell a Tomitól. Zsolti, dühből nem lehet 4 percen belüli tempót futni, max két km. keresztül de nem félmaratonon.  Ez edzés és tehetség kérdése. Hajrá KiWi!!! Korpa mondd meg, ezt üzenem neki!!!

zsolaaa 2041 napja
zsolaaa képe

...nem lebecsülve természetesen a Te teljesítményedet sem Ha rákészülsz megszorongattad volta Pozant ?

korpaZASZ 2041 napja
korpaZASZ képe

Óóóó, természetesen, a célban a puszta két kezemmel mindenképpen, ha tényleg komolyan rákészülök :))

zsolaaa 2040 napja
zsolaaa képe

:D

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!