Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 41 477 121 km-t sportoltatok
korpaZASZ
Futás korpaZASZ  futott  2014-09-21-n

4.86 / 7 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2014-09-21 10:15
Edzés típusa
Dombos futás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
01:24:00
Megtett távolság
19.9 km
Edzés sebessége
14.21 km/h
Edzés tempója
04:13 p/km
Szintkülönbség
325 méter
Átlagos pulzus
160 bpm
Pulzustartomány
 
Időjárás
Napos idő Napos idő, 22 fok, Szélcsend
Edzés leírása

Tőkétől a pohárig dombos terepverseny, tavaly kihagytam, de most, a meghosszabbított pályán elindultam.

 

Czili Gyuri (George) barátom javaslatára idén 20km-re bővítették a pályát. Ezt a hirtelen felindulásból elkövetett merényletét így utólag minden bizonnyal ő bánja a leginkább, de erről majd később.

 

20km, 22 fok, 330m szint, majdnem végig terepes útvonal: egy tipikusan zalai paraméterekkel megáldott pálya 1000-1200 Ft. nevezési díjjal, hát, most szívesen megnézném a BSI versenyekhez szokott futók arcát! Főleg, hogy speciel nekem nagyobb élményt jelentett, mint a tavalyi pesti nagyon nagy félmaraton.

 

Nevezés után a szokásos bemelegítésemmel határolódtam el a többi futótól, közben Gyuri igyekezett rámsózni valami Xylit-lyte vagy hasonlóan komplikált, gyanús nevű fiolát, mondván, hogy utána elfelejthetem a savasodás kellemetlen feeling-jét, ám mivel egy esetleges csúnya befosást még az elsavasodásnál is keservesebb élményként éltem volna meg, mondtam, hogy terhelje csak nyugodtan vele az ő kedves bélrendszerét.

 

Elindulván a csodás szőlődomb traktornyomos lejtőjén, egy ideig még az is komoly erőfeszítésembe került, hogy egyszámjegyűre tornázzam fel aktuális helyezésemet. A főszervező Tarsoly Robival is váltottam néhány keresetlen szót útközben, előre elnézést kérve amiatt, hogy néhányszor meg fogom majd emlegetni felmenőit a kaptatókon, aztán már tényleg jobbnak láttam az eleje után eredni.

 

Igyekeztem takarékoskodni az erőmmel, hisz a nem létező a dombos formámra alapozni egy versenyt nagy felelőtlenség lett volna, így egyesületi társam, Sólyom, egészen féltávig stabilan csak a hátát mutatta nekem. Tudtam, hogy jó formában van és az is aggodalommal töltött el, hogy egy métert sem közeledtem hozzá. Remek hangulatot hozott viszont, hogy akkorát maflázott egy térdig merülős mocsaras pocsolyában, hogy azt öröm volt nézni :) Aztán akkora öröm már nem volt nekem is keresztülügetnem rajta…

 

Az első komolyabb erdei emelkedőn aztán “helyreállt a világ rendje”, ahogy Sólyom odaszúrta, ám azt nem tudhatta, hogy csak úgy voltam képes sebességet váltani, hogy előtte ellentmondást nem tűrően kiszólt (akár nevezhetnénk beszólásnak is) egy mami a telekrejáró bugyilila Daewo Ticojukból, hogy “Fussál, különben lemaradsz!”. Ezek után néhány kemény emelkedő várt rám, de nagyon helyesen megnéztem már tegnap a szintrajzot, így nem padlóztam le egyiktől sem.

 

Az egyetlen kellemetlen meglepetés akkor ért, amikor az utolsó négyes elágazónál a kölköknek (de gáz, hogy nekem a középiskolások már kölköknek minősülnek) fingjuk sem volt, hogy merre kell továbbmennem. Vissza nem akartam, ajánlottak egy teljesen bizonytalant, majd b.zmegolva egyet (komolyan mondom, hogy nem jellemző rám) mentem az ösztöneim után (ha a pasiknak van egyáltalán ilyen, ha nem nőről van szó :) ) és elindultam egy teljesen más irányba. Elhullattam az incidenssel közel fél percet, végül aztán frankón legurultam a célig és beneveztem egy babgulyás-lángos-fröccs kombinációra.

 

Sólyom két perc múlva stabilan megérkezett, aztán valamikor George is végletekig elgyötört arccal, aki verseny közben faszán magába erőltette a bonyolult nevű löttyét, amitől éppenhogy csak nem kapott hasmarsot (köszi Gyuri az ajánlatot így utólag is :) ).

 

A 160-as átlagpulzusom, ha nincs is annyira mélyen, de a maratoni értékemet is csak alulról súrolja, viszont hazudnék, ha azt mondanám, hogy abszolút mértékben takaréklángon égtem csak a verseny során, a formám viszont ugyanolyan homály számomra, mint a verseny előtt volt. Mégha tudtam is, hogy ez lesz.

(bocs a képméretért)

 

Tekenye2014

 

18 hozzászólás

nedus 2080 napja
nedus képe

Nagyon jó kis átlag ! Gratula !!

torolt_2698 2080 napja
torolt_2698 képe

Szia! Nyugodtan beírhatod a 20 km-t! Nekem 20.08 lett! Móninak is 20 valamennyit mért  a polarja. Ennyit nem  szokott ennyit tévedni az órám!!  Majd ha feltöltöm megnézheted! Amúgy rohadt meleg volt, remélem a képek jók lettek!

ikerkaszat 2080 napja
ikerkaszat képe

Minden elismerésem, óriási gratula:-)

holovacz 2080 napja
holovacz képe

Jókat szoktál írni, úh várom a beszámolót, gratulálok, nem semmi futás dombos terepen :)

lacika76 2080 napja
lacika76 képe

Gratulálok! Szép ÁT, szép ÁP. :-)

zsolaaa 2080 napja
zsolaaa képe

Gratula szépen behúztad a kötelezô gyôzelmet

Czeglédi Ferenc 2080 napja
Czeglédi Ferenc képe

Gratulálok, ez szép volt!

holovacz 2079 napja
holovacz képe

Helyesek vagytok ezekkel a kis szatyorkákkal :) Bár kicsit kilógsz a képből, hogy se szakállad, se hajad :)

korpaZASZ 2079 napja
korpaZASZ képe

Ez a haj téma csak nem tágít innen :))

holovacz 2079 napja
holovacz képe

Bocsánat, tényleg nem arra akartam fókuszálni, hanem a magasröptű és minden kíváncsiságomat kielégítő beszámolódra, de ahogy ránéztem a képre, ahogy állsz ott a két Rumcájsz közt, annyira szembetűnő volt a különbség, hogy akaratlanul is muszáj voltam hangot adni az érzéseimnek...  Még így is örülj, hogy a szatyorkák helyett nem zacsikat írtam, mert először azt akartam, de aztán leesett, hogy az nagyon félreértelmezhető lenne és akkor tényleg rámkerülne a 'minősíthetetlen hozzászóló' cimke, mint egy skarlátbetű... :)

korpaZASZ 2079 napja
korpaZASZ képe

...ja, ott középen az a kis kopasz a zacsijával a két rumcájsz között - micsoda életkép :))

holovacz 2079 napja
holovacz képe

:)

torolt_2698 2078 napja
torolt_2698 képe

Korpa, X-oxygént akartam rád sózni,(sajnos úgynéz ki, hogy a nagyatádi meleg nem tett jót neki)  de legközelebb kapsz menthal focus-t,(ez is nagyon jó cucc) attól a 20 km is csak 10-nek tűnik. Ja és ez is Nagyatádról maradt!

korpaZASZ 2078 napja
korpaZASZ képe

Eszem azt a kicsi szivedet:)

holovacz 2078 napja
holovacz képe

Latom, gabalyodnak a szalak... :))

yeppster 2078 napja
yeppster képe

Gratula:) tenyleg jobb lehetett, mint egy pesti futas, szerintem ez sohasem kerdes:))) ja a mental focus jo cucc, de vizsgaidoszakban semmit nem segitett nekem, de futni jo:)

pozan 2078 napja
pozan képe

Elismerésem Elnök úr! Azért annak a serlegnek ne vegyél külön polcot! :) Jövőre harcba szállok érte újra! :)

korpaZASZ 2078 napja
korpaZASZ képe

Külön polc nem lesz neki, de már harmadik napja kaparászom a talpára belegravírozott nevedet tavalyról, hogy csak az enyém maradjon rajta 2012-ből. Nyilván csak jövő ilyenkorig :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!