Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 265 719 km-t sportoltatok
Fairy
Futás Fairy  futott  2014-04-05-n

Edzésvégzés időpontja
2014-04-05 07:00
Edzés típusa
Terepfutás (edzés)
Edzésmunka ideje
06:02:25
Megtett távolság
42.55 km
Edzés sebessége
7.04 km/h
Edzés tempója
08:31 p/km
Szintkülönbség
1508 méter
Minimum pulzus
114 bpm
Maximum pulzus
184 bpm
Átlagos pulzus
160 bpm
Pulzustartomány
 
Elégetett kalória
5284 kcal
Időjárás
Felhős idő Felhős idő, 17 fok, Gyenge szél
Edzés leírása

Siklós-Máriagyűd, túraállomás- S- PC- Fájdalmas- PC- Kálvária- PC- P- K+- K- Pihenő- K- Útjelző tábla- S- Máriagyűd, túraállomás- S- Újelző tábla- K- Tenkes csárda- K- Nagy-hegy- K- Tenkes csárda- K- S- S+- S- Túrony, Árpád-kori templom- S- S+- Z- Diósvölgyi ifjúsági tábor-  Z- Bisse- Z- S+- Pihenő- S+- Máriagyűd, túraállomás- S+- Pihenő- K- K+- Z- Szőlőskert (Pincesor)- Z- K- vokányi útelágazó- P- Csukma-kereszt- S- Akasztó-domb- S- Szentkút- S- Máriagyűd, túraállomás

Tenkes Maraton - nekem először.

Mindig szívesen jövök a Villányi-hegységbe, két okból: 2008-ban itt vettem részt először teljesítménytúrán és olyan vendégszeretettel fogadnak, hogy szinte családtagnak érzem magam.

Az idei túra erre rátett egy lapáttal a kényszerűségből megváltoztatott útvonallal: a saját távunkon indulókkal legalább kétszer, a harmincasokkal kétszer-háromszor is összefuthattunk. Így igazi pacsizós, egymásnak szurkolós futás-túra lett belőle.

Kiss Andrásnak köszönhetően kipihenten és időben érkeztünk a rajtba, négyesben Madácsy Józsival és Ábrissal. Nevezés után 6:57-kor ellőtték a mezőnyt - de én megvártam a pontban 7:00:00-kor elhangzó harangszót. :-) A Kálváriára tett kitérő után a Piros lihegős emelkedője jól szét is húzta a mezőnyt. A gerincen próbáltam ellépni Valértól, de sokáig követett pár perc távolságban. Lefelé a Sárgán vártam, hogy mikor pacsizhatok Ábrisékkal - de az első kör végén még a ponton értem őket.

A második kör elején megint lemaradtam és Nagy-hegyen, a kilátó előtt találkoztunk újra. Igyekeztem erősen tolni - és Túronyban a templomnál újra utolértem a triumvirátust. Nemsokára megint elmentek - és ez a hullámzás folytatódott a Szőlőskertig. Ott szökéssel próbálkoztam - és kb. 5 kilométeren át az 5. helyen haladtam. Természetesen a Piros sávon bedaráltak és együtt zúgtunk le az Akasztó-dombról.

Különösebb holtpont nélkül haladtam, szépen, folyamatosan fogyott a kraft, de nem volt semmi komoly gondom - ám a cél előtt szűk 3 kilométerrel megzuhantam: nulla erő, síkon sem ment a futás. Gyorsan elővettem az otthonról hozott kakaós csigát és pár deci vízzel legyűrtem. Bő tíz perc alatt összeszedtem magam annyira, hogy ismét futómozgásra váltottam - ám a Basilica Minor túl lassan közeledett: a 6 órán belüli teljesítés nem jött össze. Sebaj! Nyolcadikként értem célba - előttem csupa remek futó.

 

 

0 hozzászólás

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!