Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 35 192 502 km-t sportoltatok
korpaZASZ
Futás korpaZASZ  futott  2012-09-23-n

5 / 4 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2012-09-23 10:12
Edzés típusa
Terepfutás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
01:08:36
Megtett távolság
17.24 km
Edzés sebessége
15.08 km/h
Edzés tempója
03:59 p/km
Szintkülönbség
192 méter
Maximum pulzus
176 bpm
Átlagos pulzus
164 bpm
Pulzustartomány
 
Időjárás
Napos idő Napos idő, 16 fok, Gyenge szél
Edzés leírása

Tekenye (Zalaszentgrót), dombos terepverseny

Örültem, hogy 4'00" alá kerültem tempóban terepen futva 192m szinttel.

EREDMÉNYEK

http://connect.garmin.com/player/225937420

 

Tekenye Tőkétől a pohárig 17.2km terepfutó-verseny 2012-09-23

Az eddigi négyből most indultam harmadszor ezen a családias hangulatú terepfutó-versenyen és egyre csak nő a táv, az első 8km-e után most már 17.2km várt a versenyzőkre közel 200 méter szintemelkedéssel, három-negyed részben erdei-, föld- és dűlőutakon.

Sajnos alig-alig versenyzek terepen, pedig ahol nem tévedek el, ott rendre jól szerepelek, akár ultrának minősülő távon is (55km márciusban).

Ma is ez történt. Legfőbb ellenfélnek Rolit és Sólymot (plusz Kolót, de ő nem jött el) gondoltam, de sötét ló még egy ilyen kis versenyen is feltűnhet. Ma ez is megtörtént.

Sólyom aktuális formáját nem ismertem, de egy jó nagy pohár borral a kezében szédelgett már a rajt előtt is :) Roliét annál inkább: pazar pulzussal teljesíti szinte az összes edzését, közös futásunkon is előjött a különbség köztünk – nem az én javamra...

 

Rajt után mi hárman kerültünk az élre és még néhány bátrabban bekezdő amúgy lassabb futó, akik aztán hamar leszakadtak (majd el is tévedtek, lerövidítve a távot). No és egy balatonalmádi srác is velünk tartott, akit nem ismert egyikünk sem (lásd még: sötét ló).

 

A kisebb emelkedőkön nem akadt gondja senkinek sem, ám egy hosszú lankás lejtőn nekiengedtem kissé és némileg kétfelé is szakadtunk. Éreztem egy idő után, hogy ez a nagy szaladás akár nekem is beteheti a kaput, de aztán a síkabb részeken valamelyest helyrerázódtam, bár nem hittem, hogy még én vagyok így is a legjobb állapotban.

 

Ezek után következtek csak a keményebb dombok erdei horhosban, füvön, döngölt utakon és az elsőn sikerült meglépnem. Azt gondoltam, valaki biztosan felveszi majd a sebességet, de a második tetején (a legmagasabb ponton egy adótoronynál) már hátratekintve sem láttam senkit.

 

Ez olyan löketet adott, hogy a lefeléken már nem engedtem vissza magam és úgy gondoltam, hogy ott biztosan előnyt szerzek a többiekkel szemben és ha még lesz egy nagy emelkedő (ami végül elmaradt), azzal együtt is jó esélyem lesz megnyerni a versenyt.

 

Az utolsó néhány kilométeren megelőztem még jópár eltévedt sporttársat, de visszanézve már nem láttam újra az érvényes versenyben mögöttem lévőket. Egyszer ugyan megfordult a fejemben (emlékeztem még egy hegyre), hogy én is félrementem tán valahol, de aztán kihozta a végére a GPS az előírt 17.2km-t és ’sötét ló’ előtt 1, Roland előtt másfél perccel megnyertem a versenyt 1:08:35-tel.

Átlagpulzusom 164, tempóm 3’59” lett, talán nem futottam szét magam és tudom folytatni normál módon az edzéseket Grazig. Jövő hétvégén Kőszegen Irott kő futás, remélem el tudok indulni rajta.

 

Tekenye2012

4 hozzászólás

nedus 2094 napja
nedus képe

Nagyon jó vagy !!! Grat !!

George 2094 napja
George képe

Drakula! Sajna én csak kb 13 kilit mentem. De ti jól nyomtátok. Sok sikert a grazi versenyen!

running Laca 2094 napja
running Laca képe

Gratulálok!

toncsofia 2094 napja
toncsofia képe

Szuper, gratulálok!!!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!