Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 128 823 km-t sportoltatok
Nem szégyen a futás, de hasznos

21- ∞ avagy a félmaraton, majd hova tovább?

botyi | 2012-06-11 16:49:22 | 5 hozzászólás

2012.06.10 – K&H félmaraton

Elérkezett a várt (második) első félmaraton.

A helyszínre érve felmértem a terepet, érthetően teljesen más hangulat fogadott. A PDF-en alig voltunk „néhányan”, szinte családias volt a hangulat, mintha kirándulásra készülne az ember. Itt viszont vágni lehetett a levegőben a versenyhangulatot, ami magával is ragadott. Megnéztem a bazárt, bemelegítettem a tömeggel, majd beálltam a rajthoz a szintidőmnek megfelelően. Nem kellett tülekednem :)

Visszaszámlálás, rajt…

Elkezdtem a magam tempóját, ügyeltem arra, hogy ne húzzon magával a tömeg. Az első kör viszonylag (nekem) gyorsan eltelt (42:17), legalábbis annak tűnt. Meleg volt, felhős az ég, páradús a levegő. Minden frissítő pontnál tankoltam, az első és harmadik pontnál a szivacsot bevizeztem, tényleg hasznos kis eszköz ilyen időben.

A második körben jött (45:21) a borúlátás. Elkezdett szemerkélni az eső, de végül abba is maradt. Az első fordító pontig hosszúnak tűnt az út, ráadásul úgy emlékeztem, hogy az Árpád-hídig kell futni. Milyen messze van az még… Felmerült bennem, hogy minek is futok, hiszen már teljesítettem egy félmaratont. Majd hirtelen az orrom előtt volt a fordító pont. Persze!!! Hiszen a Lánchídig kell elfutni a második fordítónál! Tudtam, hogy hídig kell futni valamelyik fordító ponthoz… Mire ezen végigrágtam magam, már el is értem az első frissítő ponthoz, ahol bevizeztem a sapkámat és megtankoltam. Ez eléggé felfrissített. Ekkor már a felén túl voltam, így visszajött az életkedvem és hamar a Lánchídnál találtam magam. Mindjárt vége a második körnek! A végén bevizeztem a szivacsot és a tarkómra csorgattam a vizet. Ez megadta a lökést!

A harmadik körnél (43:53) már készültem az utolsó kilométerekre. Pontosan tudtam, hogy mennyit kell kibírnom a következő frissítésig. A banánt viszont már nagyon untam :) a frissítő pontoknál, habár tudtam, hogy ez nálam jobban beválik, mint a szőlőcukor. Folyamatosan vizeztem magam és egyszer csak eljött a vége. Az utolsó két kilométert (magamhoz képest) tempósabban futottam, már éreztem, hogy nemcsak az út, de az erőm végéhez is közeledek, talán mégis lassabban kellene... Ekkor már viszont a célhoz befordulva az utolsó métereken láttam, hogy 2:13-at mutat az óra, ezért rágyorsítottam és sikerült!!!! Annyira örültem, hogy beértem, hogy pont a végén nem is néztem, mennyi lett az idő. Na, mindegy, majd megnézem a honlapon. Alaposan összehajtogattam és kinyújtottam magam, majd a befutócsomagot kutattam. Annyira elegem volt az édes ízből, hogy egyből megettem az 1 db (!) sós kekszet és még inni is elfelejtettem. Leadtam a chipet és elindultam haza. Otthon letusoltam, bekentem a lábamat lóbalzsammal és megebédeltem. Utána még nyújtottam bő 20 percig, ez nagyon jól esett.

A BSI honlapja szerint 2:11:30 lett az eredményem :) jobb, mint amit terveztem.

A combomban van enyhe izomláz, Baltérd nem problémázott, illetve a lábfejem dagadt be egy picit.

Gondolatban felmerült a maraton… egyszer jó lenne…

Egyelőre viszont az a cél, hogy gyorsuljak kicsit. Talán jövőre felkészülök a SPAR 30-asra, vagy inkább megint egy félmaraton, csak rövidebb idő alatt?? Majd meglátjuk…

5 hozzászólás

tomcsi 4358 napja
tomcsi képe

Gratulálok!

remek időt futottál, és oly' annyira ki sem csináltad magad...

szépen edzél tovább, semmi kiugró csak a normális laaassan növekvő adagokat, és már októberben lehet egy nyugodt 30-asod...

botyi 4357 napja
botyi képe

Köszi :) igyekeztem egyben beérni a célba...

október?! hmmm. majd még meglátom, hogyan bírom a hosszú távokat.

 

torolt_9844 4357 napja
torolt_9844 képe

Gratula itt is! :-)  És hajrá-hajrá, menni fognak azok a hosszúk és sikerül felkészülni a SPAR 30-ra!  Nagyon drukk ! :-)

Októberben SPAR 30 nekem is tervben van. ;o)

monique 4357 napja
monique képe

én félmaratont céloznék megint, az a spar 30-as bőven ráér valóban a jövő évig. addig van idő félmaratonon javulni :)

botyi 4356 napja
botyi képe

@Cs.Csilla

köszi :) egyenlőre felmérem, hogy megy-e a hosszú, annyira azért nem kergetem a 30-ast, de neked nagy hajrá, ha mész .

@monique

igaz, van még mit javulni, először egy gyorsító edzéstervre gondoltam, utána megnézem milyen edzéstervek vannak 2 órás vagy az belüli félmaratonra

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!