Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 909 971 km-t sportoltatok
A 6. alabárdos edzésnaplója

Mocskos anyagiak

Alabárdos | 2012-02-16 08:55:51 | 47 hozzászólás

Persze akkor már sokadszor szembesültem azzal, hogy az emberek többsége [főként a nem sportoló többsége!] meg van győződve arról, hogy a futáshoz nem kell más csak egy dorkó, meg egy klottgatya. Pólót úgy is van a szekrényben… Tovább az eredetire>>

47 hozzászólás

Bozót 4452 napja
Bozót képe

Maga a futás tényleg csak egy dorko és klottgatya...   Amatőrök esetében a mi igényeink, társasági és egyéb, tesz ehhez hozzá, a "profiknál" valóban valamelyest szükséglet, hiszen az ellenfelekkel tartani kell a lépést.....

 

A BKV-t sajnálom :(   

monique 4452 napja
monique képe

dorko? ez? http://www.tiszacipo.hu/termek/category/dorko ... nembiztos h ebben jó ötlet mindenkinek futni :)

Alabárdos 4452 napja
Alabárdos képe

@Bozót, amióta megtapasztaltam, hogy egy "olcsó" normál cipőben lefutott x kilométer és egy "drágább" (és itt középkategóriáról beszélek) pronáló cipőben lefutott ugyanannyi kilométer között a külömbség másnap mekkora, azaz nem fáj itt meg ott azóta tudom, hogy az a dorkó, az nem mindegy. Még amatőr szinten sem.

Persze ettől még lehet a dorkó, meg a klottgatya is... de igen, igazad van az igényeink, lehetőségeink sokat számítanak. Már akkor is, ha ezek csak apró, a komfortot csak kicsit javító igények. :)

Alabárdos 4452 napja
Alabárdos képe

@monique ennek a nem magaszszárú változata volt sokáig az egyetlen elérhető tornacipő, azt hordtuk tornaórán... :)

Bozót 4452 napja
Bozót képe

Az én magyar nyelvemben a "dorko" edzőcipőt, tornacipőt jelent. Hogy most mit neveznek újra dorkónak a marketingesek az egy dolog...

Itt most arra is gondoltam, hogy valamikor akinek nem bírta a lába (vagy más) abból nem lett futó...ennyi. Most emberek milliói akarnak futni. (Szinte)Mindenáron. 

Alabárdos 4452 napja
Alabárdos képe

Én mondjuk a klasszikus olcsó, vékony gumitalpú, vásuon teniszcipőféleségre gondolok, és  persze a hangsúlly sem a kinézeten, hanem az olcsóságon, és a gyenge minőségen van. Tehát gyerekkorom dorkójára.

Abban meg látok bajt, hogy sokan szeretnének futni. :)

Az jobban zavar, hogy a mozgásnál gazdaságosabb a "maradj otthon, nézzél tévét...", és ugye a gazdaságosság mostanság - lett lévén válság, vagy mi a szösz - egyre hangsúlyosabb szempont.

Bozót 4452 napja
Bozót képe

Totally unrelated: ha rákeresel a guglival, felkínálja idegennyelvű találatoknak a "dork" -ot :))))))

Alabárdos 4452 napja
Alabárdos képe

Kerestem egy képet, mindenki dorkóban :)

http://www.fortepan.hu/_photo/download/fortepan_14577.jpg

Alabárdos 4452 napja
Alabárdos képe

Na mégegyszer, hogy link legyen belőle: http://www.fortepan.hu/_photo/download/fortepan_14577.jpg

Mellesmeg dényleg dork a dorkó... :D

Bozót 4452 napja
Bozót képe

Saccra 1970-75 :)

Alabárdos 4452 napja
Alabárdos képe

A dorkó klasszik a tisza fénykorából... :D

Czeglédi Ferenc 4452 napja
Czeglédi Ferenc képe

Sokat lehet spórolni:

Leárazáskor megvenni a kellékeket, többen menni egy kocsival versenyre, versenyen kapott pólóban is lehet futni...stb....

A futás még a viszonylag olcsó sportok közzé tartozik!

Alabárdos 4451 napja
Alabárdos képe

Ebben igazad van. "Viszonylag olcsó" :)

tomcsi 4451 napja
tomcsi képe

a mai divatos cipők közt is van számos "dorkó"...olyan vékony a talpa, mint egy strandpapucsnak...már aki a gagyit megveszi, mert az enyém abból is vastagabb talpú :-))

és még a nike meg a többi is gyárt ilyet...gondolom nagyobb a haszon mint egy rendesen megcsinált cipőn...az meg hogy a gyerekek lábát eltolják egy életre, kit érdekel...csak a pénz számít náluk...egyszerélnek :-))

 

csak kis utána számolás...beneveztem párommal Maratonfüredre...asszem 18 volt...az utazás 10 körül...a többit meg lehet spórolni, de nem érdemes...tehát alsóhangon...transzferbusz 3, szállás 2 éjjel 14, ezekben semmi extra nincs...45...egy futás...és még hol a szerelés...

monique 4451 napja
monique képe

Bozót: ok hát én nem ismerek annyi szlenget :P amúgy meg, a "mindenáron" dologgal vitába szállnék, egy saucony cipő azért kijön 15-20-ból is, ami mondjuk 1 évig jó, és felül még mindig maradhat a klottgatya, szóval így is olcsó sport a futás. és szerintem jó dolog, hogy ma többen futhatnak, mert jobbak a cipők.

Alabárdos 4451 napja
Alabárdos képe

Azt hiszem, hogy a "viszonylag olcsó" kitétellel egyet érthetünk mindannyian. Én a görkorihoz viszonyítok... ahhoz képest olcsó, ráadásul "egész éves". És ez benne a jó. Többek között.

Meg az is jó, hogy egyre több ember fut, közösségek alakulnak ki, vagyis megmarad a tömegsport jelleg. Meg az is jó, hogy vannak elhivatottak, akik összefogják a futókat [azt hiszem ez nem én lennék :)] és népszerűsítik a futást.

Viszont a mennyi az annyi kérdést nem szabad elhanyagolni.

Kicsit nem sport jellegű hozzáállás, de a futók hobbija nem kevessé számít gazdasági szempontból, értem itt a felszerelésre, és hasonlókra elköltött pénzt, a turisztikai bevételeket, és a megspórolt gyógyszereket. Na most, ha gazdaságilag is fontos, akkor ezt nem, hogy szabad, de ki is kell mondani. Emlékeztek, hogy pár éve, a budapesti önkormányzat, nem akarta engedni az utcai maratonokat, mert... az illetékes bizottság csak a forgalomkorlátozást látta benne.

Szóval - szerintem - nem csak a futók érdeke a futás.

Úgy gondoltam, hogy kivételesen foglalkozni fogok a mocskos anyagiakkal. Hogy mennyibe kerül a jelenlegi helyzet(em) szintentartása. Lássuk be, a meglévő cuccok mellé, aránylag keveset kell költenem. Csak azt nem tudom hogy km/ft alapon mennyit vehetek olcsónak?

És ugye, nekem még szerencsém van, mert a nevezési díjak egy részét visszatéríti az egyesületem....

sultan albertovics 4451 napja
sultan albertovics képe

A golfozáshoz képest olcsó sport a futás ez tény, sőt ha első induló befektetést nézzük kevés olcsóbb van, talán nincs is igazán, de az, hogy nem dorkó-ban futunk ez sokszor sznobéria, mert menne olcsóbb tornacipőben is, de már a nagy sportszercégek belénk kódolták, hogy csak az ő termékük mi üdvözít.

Első éveimet valóban egy tesco gazdaságos teniszcipőben tettem meg és símán mentek benne maratonok is, ma is menne, de furán festenék benne a társaságban.

Még azzal is nagyon kilógok a sorból, hogy akár 3-4000 km-t is beleteszek egy cipőbe, különben nem gazdaságos.

ha lyukas az orra nem érdekel abban még lehet futni pl.

Az bosszant ha sarkamnál elvásik a belső vászon, sajna akkor cipész jön.

Bozót 4451 napja
Bozót képe

Móni, a "mindenáron"-t nem (csak) az anyagiakra értettem.

monique 4451 napja
monique képe

TÉZÉ: én abban a cipőben kezdtem, amit tornaórára is használtam, nem 100% dorkó kategória de nem messze tőle :) ment, de azért futócipőben jobb lett a futás...  és ez nem sznobéria egyáltalán, nekem is van pár lyukas futócipőm :D
amúgy kamaszként mindig a tornacipőben mentem az utcai futásokra is, és nem volt gond. de a rendszeres futás azért nagyobb terhelés.

 

Bozót, akkor mire értetted?

Alabárdos 4451 napja
Alabárdos képe

@TÉZÉ, én negyven felett kezdtem futni, egy olcsó, normál cipőben a "nagy kék" árukészletéből... térd, boka, derék.

Na ezek fájtak, amikor úgy tíz kilométer fölé mentek az edzéstávok.  Gyógymasszőr megoldotta.

Cipőváltás, úgy másfélezer kilométerrel ezelőtt, mostanság megint cipőcserét jelez a derekam, ami hosszú távon még mindig olcsóbb, mint a gyógymasszőr. Valószínűleg megint saucony, mert abból egy régebbi modell már egész jó áron kapható.

@Bozót, abban igazad van, hogy sokan türelmetlenül vágnak bele egyre nagyobb távokba, aminek sokszor sérülés a vége, de szerintem a többség ésszel, fokozatosan csinálja. :)

Bozót 4451 napja
Bozót képe

Jajj, nem gondoltam, h ennyire magyarázni kell...

Rengetegen futnak akinek a biomechanikája nagyon alkalmatlan erre a mozgásra, pláne hosszú távon (időben és távban is). És kitartanak "mindenáron" , ha dokihoz járkálás, sorozatpos sérülés, itt fáj ott fáj, nem megy, stb Nem ítélem el őket természetesen, csak néha elgondolkodom, így boldogabbak vagy ha megtalálnák azt a mozgást ami valóban nekik való. Csak hangosan gondolkodtam, nem kell nekem esni.

Alabárdos 4451 napja
Alabárdos képe

@Bozót, ha ez a facse lenne, lájkolnám. :)

Bozót 4451 napja
Bozót képe

Hát lájkolj, baby :D 

monique 4451 napja
monique képe

Bozót: bocs h olyan értetlen voltam, hogy magyarázatra volt szükségem :) na de, a témára térve. nem gondolom, hogy kívülállóként meg tudod ítélni, hogy ki hogyan boldogabb, meg melyik mozgás való "valóban" valakinek - az, hogy a test mire a legalkalmasabb, az nem feltétlenül esik egybe azzal, amit legjobban élvez az illető. na meg simán lehet az is, hogy változtatható a futóstílus jó irányba. ja, azt sem gondolom, hogy a nem-egyetértést nekiesésként kell értelmezni.

Bozót 4451 napja
Bozót képe

Na, kb erről beszéltem. Nem csak mi értünk téged félre vagy nem olvasunk figyelmesen....

Nem mondtam, hogy meg tudnám ítélni. Ellenkezőleg, azt írtam, elgondolkodom rajta, mert NEM tudom, mi teszi bolodgabbá az embert, ha kitartóan küzd valamiért amit talán soha nem ér el vagy talál olyasmit amiben sikeres lehet nagyobb nehézségek nélkül.  És persze, nem biztos, hogy teljesen egybeesik az amire alkalmas a testünk azzal amit szívesen csinálunk, de azt gondolom, valahol talán nagyobb örömet kell okozzon az amit sikerrel, fájdalommentesen tudunk végezni.

Az egyet nem értést sosem értelmezem nekiesésként, csak tudom, ez itt kényes téma, hiszen itt szinte mindenki körömszakadtáig ragaszkodik a futáshoz :)

ORBEA ORCA 4450 napja
ORBEA ORCA képe

Szerintem a futásnál nagyon sok olcsóbb tömegsport nincs,és mindenki számára elérhető a sportágak jó 80%-ával ellentétben.

Ennél olcsóbb szinte csak az úszás,de csak akkor,ha nyáron tóban,ingyen úszik az ember fia lánya,ehhez elegendő egy párezer forintos fürdőruha sok évre akár.

Olcsó lehet még a tollaslabda,ping-pong,foci,de csak szintén szabadtérbenterembérleti díj az horribilis manapság.

Szabadtéri sport alternatíva még a kerékpár,de költség téren az is többszöröse a futásénak még alap szinten is,tapasztalatból mondom,hogy ha valaki versenyzési szinten űzi,akkor évi minimum 100-200E a költség az indulási szintén legalább ennyi után a gyorsan kopó alkatrészekre,gumikra,spec.ruházatra,verseny nevezésekre,utazásokra.

Szerintem a legnagyobb gond az,hogy sok ember még egy futócipőt sem vesz,hiszen nagyon kevesen vagyunk,akik rendszeresen sportolunk.

monique 4450 napja
monique képe

Bozót: nyugi! :) amúgy ez tényleg bonyolult, ha túl könnyen jön a siker, az sem teszi boldoggá az embert. és persze egyénfüggő is, hogy kinek mennyire van igénye a küzdésre. ami érdekes lenne, de nem tudom, hogy mitől függ hogy ki melyik sportot élvezi :))

Hauanita 4450 napja
Hauanita képe

Én sem gondolom, hogy olcsó sport a futás, nekem is vannak hasonlóképp akciósan vett középkategóriás cuccaim és én is gondban lennék, ha most kellene mindent megvennem. Viszont olyan tragikusan meg nem látom a helyzetet. Tökjó néha elmenni versenyre, de nekem nem lételemem. Tudom, hogy nem lehet összehasonlítani egy BSI rendezvényt vagy egy hegyi túrakocogást egy otthoni hétvégi edzéssel, de szerintem meg lehet lenni nélküle is, illetve le lehet csökkenteni az arányát úgy, hogy a pénztárca is bírja. De szerintem más hobbi sem olcsó. Csak arra tudok nézni, amerre én járok, de egy színházjegy sem olcsó ma már (oda is fel kell öltözni), vagy a könyvek is nagyon drágák. Mindennek ára van, de ha az ember tud kompromisszumokat kötni és prioritási sorrendet felállítani, akkor nem lehet oka panaszra. A többtíezer forintnyi futócucca van a szekrényben, akkor meg pláne. Vannak nagyobb problémák az életben: egy betegség még drágább dolog. Úgyhogy inkább menjünk futni, és örüljünk, hogy megtehetjük! :)

Alabárdos 4450 napja
Alabárdos képe

Most én érzem úgy, hogy sokan magukat győzködik, hogy mégiscsak olcsó a futás?

Tényleg az egyik legolcsóbb szórakozás, ebben mindenki egyetért, aztán... Aztán, ha jobban belegondolunk, akkor nem is annyira. Viszont aki eddig hozzászólt, az azért költ rá, mert úgy érzi megéri.

És annyit költ rá, amennyi erejéből telik. És persze pályázunk teszt cipőkre, meg miegymásra... figyelünk az akciókra, és ez így van jól.

Ráadásul, ha rászokunk valamelyik sportra, akkor megtanulunk - idővel - okosan költeni. :)

tomcsi 4450 napja
tomcsi képe

a darts olcsóbb, egy világszínvonalú dart 20, egy tábla 15...és hajrá :-))

miki 4450 napja
miki képe

Nem a futás kerül sokba, hanem a csoporthoz tartozás, a társadalmi elvárásoknak megfelelés. Én is tornagatya-tornacipőben kezdtem, mikor még mindenki úgy futott, és se jobb, se rosszabb futó nem voltam, mint most a többszázezres felszerelésemmel.

 

Csak, ahogy TÉZÉ mondja, ezzel ma már kilógna ez ember a sorból. Utcán is lehetne járni munkásbakancs-pufajkában, zsigulit is lehetne vezetni, de nem az a divat.

monique 4450 napja
monique képe

Alabardos: hát pedig tényleg olcsó tud lenni... haverom, akinek segítettem, amikor edzésterv kellett neki, heti 3-4x fut, és egy fillért nem költött futásra eddig. (futócipőre se, földúton fut.) viszont! ő nem is jár edzésonline-ra - sztem nem véletlenül :) más futókat sem ismer és nem is mélyedt bele a témába.

Bozót 4450 napja
Bozót képe

Miki, kb ezt próbáltam megfogalmazni a legelső hozzászólásomban :) Mint sport, olcsó. Mint társasági életforma, szórakozás, stb már kevésbé. 

monique 4450 napja
monique képe

pedig társasághoz elvileg szintén nem kell pénz :)

Czeglédi Ferenc 4450 napja
Czeglédi Ferenc képe

Ha jól emlékszem az az ausztrál bírkatenyésztő gumicsizmában, és munkásruhában futva ért el hatalmas nagy sikereket.

Néhány neves cég által gyártott egyszerű "mezei" póló annyiba kerül, hogy azért a pénzért az ember elvárja, hogy beszélni is tudjon.....

Azért néha elgondolkozik az ember:

Ha veszek egy neves cég által gyártott futócipőt (30-40 EFt) veszek megfelelően neves cég által gyártott nyári-téli-átmeneti futóruhát, veszek  egy olyan órát ami pulzusmérős-tempót is mutat...nem biztos, hogy kijőn 150 EFt-ből, sőt...pedig akármilyen márkás dolgok is vannak az emberen nem tud tőle hosszabb távot, gyorsabban futni. Esetleg ha megfelelően alkalmazza őket segítik a felkészülést, de akkor is az ő lábának kell futni...

Alabárdos 4450 napja
Alabárdos képe

Jut eszembe, hogy bármilyen cipőben lehet futni... csak a poén kedvéért megmutatom az egyik első futócipőmet legalább egy ezrest toltam bele.

Bozót 4450 napja
Bozót képe

A fegyveres erőknél illetve tűzoltóságnál, stb szerintem mindenki futott ilyenben (plusz pár kiló felszerelésben) többszáz kilométert :P   Ezret talán nem, valóban.

Sanyesz73 4450 napja
Sanyesz73 képe

Mindenki másra költi el a megkeresett pénzét. Van aki dohányzik, van aki alkoholizál, játékgépezik stb. Szerintem a futásra vagy bármilyen sporteszközre költött pénzt lehet egy hosszútávú befektetésnek is tekinteni, és máris nem fáj annyira. Ugyanis később sokkal több pénzt hagynánk ott orvosnál, gyógyszertárba ha nem sportolnánk semmit.

Alabárdos 4450 napja
Alabárdos képe

@Bozót volt rá másfél évem... és futtatatak... sokat. :) Főleg az elején.

tomcsi 4449 napja
tomcsi képe

azért a cipőre nem szabad sajnálni a pénzt...az a legfontosabb...

sultan albertovics 4446 napja
sultan albertovics képe

Helyesen Dorco. Ami a 20-as évektől elterjedt gumitalpú vászoncipők és gumisarok márkaneve volt (Dorogi-féle gumigyár nevéből). Ami valószínűleg népszerűsége miatt vált az ilyen cipők gyűjtőnevévé is - dorkó, dorgó, dorgu

Ezt csak azért, hogy kicsit pontosítsuk a DORCO fogalmát. részletesebb adatot nem találtam róla, de tény valamikor egy létező márka volt hazánkban.

Alabárdos 4446 napja
Alabárdos képe

@TÉZÉ gondolom erre gondolsz http://retronom.hu/node/5290 .

Amikor én iskolába jártam, nálunk volt a dorko, meg az edzőcipő... az utóbbi már valamivel komolyabb talppal bírt és jobbára valailyen márkát képviselt. A dorko a noname vékonytalpú tornacipő volt.

Bár az akkori öregeknek tényleg minden sportcipő dorkó volt. Legyen az éppen stoplis, vagy teniszcipő...

sultan albertovics 4446 napja
sultan albertovics képe

Igen azt hiszem ez volt a DORCO amiből már későbbre egy gyűjtőfogalom alakult ki.

Nagyon sok hasonló márkanév vált később gyüjtőfogalommá..most hirtelen a Cellux márkanév ugrik be,,,amit azóta sokszáz névvel forgalmaznak de mindig Cellux marad..vagy a szakmámban a Tywek ruha ami fogalma a zárt steril biztonsági beöltözésnek, igaz manapság a Kleenguard emblémával használjuk..

 

 

Mamba 4446 napja
Mamba képe

Mi van manapság olcsón, ami jó?....

Miki! Leszoktam a piáról is. Nem jössz vissza?? :DD

Alabárdos 4446 napja
Alabárdos képe

Mondjuk a tyvek úgyanúgy egy anyagot (nem szőtt műszálas textiliát) jelölő márkanév... nekem arról a fesztivál karszalagok és a vízhatlan levélpapírok ugranak be. De írhattad volna a xeroxot, meg a polaroidot is. :)

necromedve 4436 napja
necromedve képe

Egy ismerősöm pont ezen morgott pár hónapja, hogy micsoda "futókat" lát, mintha nem lehetne már elmenni futni cicanadrág és karra csatolható mp3 lejátszó nélkül. Szerinte inkább divatcikkek és technikai eszközök bemutatójává kezd válni a dolog, mint sportolássá. Szerintem is. Egyesek tuti több időt töltenek a cicomázkodással, meg a sport utáni szépítkezéssel, mint magával a futással.

Manapság a média úgy próbálja befolyásolni az embereket, hogy azt sugallja nekik, ha megvesznek x terméket, akkor egy bizonyos csoporthoz fognak tartozni, pl ha futócipőt vesz valaki, akkor futó lesz belőle, meg így tudja kifejezni a szabadságvágyát, meg satöbbi. Van is erről egy remek vígjáték Mi kell a nőnek? címmel, érdemes megnézni, abban pont ilyen sportos cuccok marketingjén ügyködik Mel gibson. :) Manapság olyan világban élünk, ahol a dolgokat általában meg lehet venni pénzért. Így aztán sokan úgy gondolják, ezektől a mindenféle megvehető bigyókól lesznek majd igazán sportolók. Szerintem ez abszolút nem így van.

Ha valaki futni, sportolni akar, az megteheti olcsón is. Én simán kimegyek futni a lyukas cipőmben, egy 1000 forintos melegítőnadrágban, plusz a csupa folt Amorphis pulcsimban, azt még 2500 forintért vettem, valamikor 2000-2001 körül. Nem túl költséges. Nekem pluszban kellett költeni 6000 forintot a sportbetétre, mert gyerekkoromban tele voltam túlsúllyal, amitől kicsit deformálódott a lábamban a csontozat. Összességében pár évnyi futásom költségét korábban simán eltapsoltam két-három hét alatt a trafikokban, plusz a kocsmákban.

Ami viszont tényleg drága: a megnövekedett kalóriaszükségletet fedezni kell. A plusz kaja sokba tud fájni annak, aki rendesen mozog. Nem is a táplálékkiegészítőkre gondolok, csak olyan szintű odafigyelésre, hogy ne szemetet zabáljon az ember.

Alabárdos 4436 napja
Alabárdos képe

Egy részről még igaza is van az ismerősödnek, de

...ősszel egyszer futottam nem cicanadrágban - nem mondom, hogy nem tudnék visszaszokni arra, ha muszáj - és nem volt kényelmes. Mivel használom (mert már a görkorizáshoz megvolt) így tudom értékelni a technikai ruházat kényelme nyújtotta pluszt. Az elmúlt hat évben csak kesztyűk és zoknik használódtak el véglegesen... Cipőből viszont lassan kénytelen leszek megvenno a negyedik párat, mert  atalpa elhasználódott. A jelenlegi folyamatosan kiherélt Darth Vadert játszik egy ideje... Gondolom a cipőim ára is 10,- ft/km alatt van. :)

Nálam a kaja az ami nem kerül többe, mert a futás előtt is csak mértékkel fogyasztottam a "szemetet".

A poszt meg a futkorásszás nem kerül semmibe szemléletű hozzáállás miatt született... és azért szerencsére jött olyan visszajelzés, hogy "jé, nem is gondoltam volna..." Szerencsére.

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2018-09 hó (1 bejegyzés)
2018-06 hó (2 bejegyzés)
2018-05 hó (3 bejegyzés)
2018-04 hó (3 bejegyzés)
2018-03 hó (3 bejegyzés)
2018-02 hó (5 bejegyzés)
2018-01 hó (4 bejegyzés)
2017-12 hó (2 bejegyzés)
2017-11 hó (5 bejegyzés)
2017-10 hó (4 bejegyzés)
2017-09 hó (3 bejegyzés)
2017-08 hó (3 bejegyzés)
2017-07 hó (2 bejegyzés)
2017-06 hó (5 bejegyzés)
2017-05 hó (3 bejegyzés)
2017-04 hó (4 bejegyzés)
2017-03 hó (6 bejegyzés)
2017-02 hó (4 bejegyzés)
2017-01 hó (5 bejegyzés)
2016-12 hó (5 bejegyzés)
2016-11 hó (4 bejegyzés)
2016-10 hó (3 bejegyzés)
2016-09 hó (7 bejegyzés)
2016-08 hó (3 bejegyzés)
2016-07 hó (1 bejegyzés)
2016-06 hó (6 bejegyzés)
2016-05 hó (4 bejegyzés)
2016-04 hó (6 bejegyzés)
2016-03 hó (5 bejegyzés)
2016-02 hó (4 bejegyzés)
2016-01 hó (5 bejegyzés)
2015-12 hó (5 bejegyzés)
2015-11 hó (5 bejegyzés)
2015-10 hó (5 bejegyzés)
2015-09 hó (8 bejegyzés)
2015-08 hó (3 bejegyzés)
2015-07 hó (4 bejegyzés)
2015-06 hó (5 bejegyzés)
2015-05 hó (4 bejegyzés)
2015-04 hó (5 bejegyzés)
2015-03 hó (3 bejegyzés)
2015-02 hó (3 bejegyzés)
2015-01 hó (5 bejegyzés)
2014-12 hó (1 bejegyzés)
2014-11 hó (2 bejegyzés)
2014-10 hó (7 bejegyzés)
2014-09 hó (6 bejegyzés)
2014-08 hó (6 bejegyzés)
2014-07 hó (8 bejegyzés)
2014-06 hó (8 bejegyzés)
2014-05 hó (7 bejegyzés)
2014-04 hó (6 bejegyzés)
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (2 bejegyzés)
2013-11 hó (6 bejegyzés)
2013-10 hó (4 bejegyzés)
2013-09 hó (4 bejegyzés)
2013-08 hó (3 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (7 bejegyzés)
2013-05 hó (4 bejegyzés)
2013-04 hó (5 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-12 hó (3 bejegyzés)
2012-11 hó (4 bejegyzés)
2012-10 hó (5 bejegyzés)
2012-09 hó (7 bejegyzés)
2012-08 hó (6 bejegyzés)
2012-07 hó (6 bejegyzés)
2012-06 hó (6 bejegyzés)
2012-05 hó (7 bejegyzés)
2012-04 hó (8 bejegyzés)
2012-03 hó (6 bejegyzés)
2012-02 hó (6 bejegyzés)
2012-01 hó (8 bejegyzés)
2011-12 hó (5 bejegyzés)
2011-11 hó (4 bejegyzés)
2011-10 hó (4 bejegyzés)
2011-09 hó (5 bejegyzés)
2011-08 hó (7 bejegyzés)
2011-07 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (4 bejegyzés)
2011-04 hó (4 bejegyzés)
2011-03 hó (5 bejegyzés)
2011-02 hó (5 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (1 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (3 bejegyzés)
2010-06 hó (4 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (5 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (5 bejegyzés)
2009-12 hó (3 bejegyzés)
2009-11 hó (5 bejegyzés)
2009-10 hó (18 bejegyzés)
2009-09 hó (15 bejegyzés)
2009-08 hó (18 bejegyzés)
2009-07 hó (4 bejegyzés)
2009-06 hó (6 bejegyzés)
2009-05 hó (14 bejegyzés)
2009-04 hó (4 bejegyzés)