Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 128 967 km-t sportoltatok
Legyőzöm a gravitációt :)

Kettős érzés :) :(

irulan26 | 2014-09-13 07:27:52 | 11 hozzászólás

Kétféle ember létezik a világon.Az egyik könnyen megközelíthető,barátságos,nyíltszívű.A másik önmagába forduló,kicsit zárkózottabb,az "ufó típus".Sajnos én is ebbe a kategóriába tartozom.Sosem kötöttem könnyen barátságokat,de ha bárki odajött hozzám akkor láthatta hogy igazából nem vagyok szúrós sündisznó.Szeretek beszélgetni,ismerkedni,csak nekem nehezebben megy.Én inkább leülök egy sarokba,nézem az embereket,nem pofátlankodok oda senki társaságába.Csütörtökön is pont ez történt.Csoportos városnézős futás,mindenki mindenkit ismer,én voltam a kakukktojás,az a bizonyos ufó.Senki még csak oda sem jött köszönni.Persze,jogos a kérdés:miért nem kezdeményeztem én.Mert a magamfajta furaszerzetnek nem megy olyan egyszerűen.Ilyenkor totál nem jut eszembe semmi,pedig adott téma a futás.Ülök kukán és nézek magam elé.Meg merjen szólni az ember Olyanok között akik csak a maratonról meg a félmaratonról tudnak társalogni,ja meg az ironmanről.Én csóri még 10kilit nem futottam egyben.De nem baj,gondoltam a futás összehoz...hát nem hozott.Azért mentem el erre az "edzésre"mert gondoltam tökéletes az első 10kilimhez,egymást bevárós tempó,városnézés,szupi.Aha!!Az eleje ilyen volt,aztán valahogy megfeledkeztek arról hogy a sor végén is van futó,letojtak magasról.A térdem bekrepált,nem nagyon tudtamőket követni.Legszívesebben ordítottam volna.Annyira dühös lettem.Mire én visszaverekedtem magam fájós térddel a kiindulási ponthoz,addigra a többiek vidáman sütizgettek.Senki nem kérdezte milyen volt,mi történt.Én naív!!!Azt reméltem ha egy kupac emberrel összeköt egy ilyen szuper dolog mint a futás,akkor ott nem lesz önzés.Tévedtem.Nagyot!!Számomra nagyon rossz élmény volt ez az egész mert mint írtam,nem kötök könnyen barátságokat.Amíg működött az egymást bevárjuk dolog,minden nagyon jó volt.Budapest gyönyörű este,elképesztő látvány,tehát az elejét nagyon élveztem.De a vége egy rémálom lett.Nem így képzeltem el az első 10esemet,de ez van.Legközelebb meggondolom hová megyek,az biztos!!!

11 hozzászólás

tomcsi 3535 napja
tomcsi képe

filmekben hasonlókba szeretnek bele a legjobb csajok :-)

más az élet :-)

10 km-en azért olyan sokat nem kellett rád várni...egyébként nem a "csak" együtt futás az értelme ezeknek...ez egy edzés, nem mindenkinek jó a lassú, és a gyors tempó sem...semmi vész, ilyenkor a végén van találka...fájós térdet meg nem erőltetjük agyonra...

hogy felfigyeljenek rád, mond azt te egy 2:55-ös maratonos vagy, 1:20-as félmaratonos, az már félkirály-futó, csak sokat kihagytál vagy sérült voltál...elején kis handabanda nem vész :-)))

lehet edzenék nagyobb létszámban, de nálunk nincs efféle társaság...de ha lenne sem hiszem lemennék :-))

ha fáj a térded bicajozz vagy ússz, ne ragadj le az egysíkú terhelésnél...

 

Hajrá!

tomcsi 3535 napja
tomcsi képe

most nézem lány vagy :-)

névből nem derült ki...1. sor kivételével a többi maradhat :-)

RunKa 3535 napja
RunKa képe

Abba zsebbe tartozom, ahová te is. Szomorúan olvastam, azért ne add fel, ha ők is olvassák, legözelebb biztosan másképpen fog elsülni, remélhetőleg.  Térdet pihenetetni !  Tudod az átlag ember azt mondja, hogy pedig megtehette volna, volt rá lehetősége, sok, (ismerkedni pl.), no belsőleg? No de belsőleg volt rá lehetősége?  Nem, nem. Nem volt. Nem vagyunk egyformák. Nem keseredünk el, futunk :)  Grat persze a 10-hez !

holovacz 3535 napja
holovacz képe

tomcsi :):):) Az a vicc, hogy én is mindig azt hittem, hogy irulan26 fiú, nem tudom miért, meg se néztem soha, az igaz... :)

Kedves irulan26! Runka után be kell valljam, én is pont ez vagyok, amit leírtál... Megfigyelő típus, így hívják az ilyet... :) Én spec nem vágyom csopotos futásokra, de néha egy-egy futópartner jól jönne, hazudnék, ha ezt tagadnám... de az esetek többségében élvezem azt, hogy egyedül vagyok... Amit írsz, arról azt gondolom, hogy általában ha olyan társaságba kerülök, ahol egyedül vagyok és senki szóra se méltat, nem megyek oda többet valószínűleg... mert fordított helyzetben én igyekszem (és most nem futásról beszélek konkrétan, hanem egyébként, pl. munkahelyi közösség, új munkatárs stb.) éreztetni az újonnan jött emberrel, hogy örülök/ünk neki, segíteni, hogy feloldódjon... ezért ha fordított helyzetben nem ezt tapasztalom, értetlenkedve állok... nagyon nehéz, amikor az ember összeszokott emberek közé megy, olyankor nekik illik valamiféle közeledést produkálni és nem fordítva... én így gondolom... Szerencsére első közösségi futásomon, ami verseny volt, csak jó tapasztalataim voltak, és imádtam, hogy emberek között vagyok, akik ugyanazért vannak ott, mint én és mindenki mosolyog mindenkire... Két versenyem volt eddig, mindkettőn ezt tapasztaltam... Úgyhogy remélem, ha majd versenyre mész a tíz kilivel, helyrebillen ez a dolog... De azért ha érdekelnek a csoportos futások, ne általánosíts egy alapján, lehet, hogy pont kifogtál egyet, ami nem Neked való volt... Szóval ezt be a kalapba, és fuss tovább! :)

Gratu a 10 kilihez, további Szép futikat! :)

irulan26 3535 napja
irulan26 képe

Nem igazán értettem a kommented elejét,aztán leesett.Igen,nő vagyok.Valahogy a végén már nem volt kedvem bratyizni ezek után.De a 2:55ös maratonos szöveged egyszer ki fogom próbálni.Ez direkt egy egymást bevárós városnézős edzésnek lett meghirdetve,azért is mentem el.A térdem 5kili után kezdett döglődni,nyilván ha alapból fáj,el sem indulok.Hétfőn megyek orvoshoz,addig kicsit tisztázom magamban hogy hol is van a helyem.Missrunka köszönöm a dicséretet,nem kenődtem el teljesen,csak egy kicsit át kell értékelnem néhány dolgot.

monique 3535 napja
monique képe

irulan26, egyetértek holovaczzal, leírta amit írni akartam... még annyit hozzáteszek, hogy igen, az emberek sokszor nem figyelnek a másikra, ez így van. de ha nemcsak ülsz kukán, de még magad elé is bámulsz csak, és nem nézelődsz legalább körbe ill. nem mosolyogsz egy kicsit itt-ott, akkor az lecsökkenti az esélyét annak, hogy bárki odamegy kezdeményezni.

Blue 3533 napja
Blue képe

A 2:55ös maraton tuti bukó,azt még egy amatőr futó is kiszúrja,aztán ráfogják,hogy nagyotmondó,oszt jól kiközösítik!

Elmesélem az én első találkozásomat a futókkal,ami 2008-ban történt,hátha segít,de ha nem akkor is. :)

Addig futottam már olyan 4-5 félmaratont,és 2 maratont,és úgy féltem a maraton futástól mint az ördög a tömjénfüsttől. :)

Elakadtam a futásban a fejlödésben(1:30as félmaraton volt a cél) így társaság után néztem és beregisztráltam szeptember 3-án a futanet futófórumra ugyanazon a néven amin itt is futok,éppen a Nike félmaratonra készülödött az ottani csapat és előtte tésztapartit szerveztek,na ebbe a szervezésbe csöppentem bele és megkérdeztem a parti szervezőjét,hogy mehetek-e?Mondta persze,mert én is fórumlakó vagyok.(kb 1 napja voltam az)

Így szeptember 6-n szombaton eldzsaltam progreghez és ott az elsők között érkezvén mindenkinek bemutatkoztam aki utánam érkezett,de végig érződött,hogy egy olyan csapatba érkeztem amelynek a tagjai ismerték egymást,sokszor találkoztak már egymással,tőlem is csak 2 ember kérdezett,hogy miket futottam már,el is meséltem nekik az én addigi hőstetteimet :)) ,de valahogy nem izgattam magam a kanapé egyik oldalán csak figyeltem,mert olyan futók között voltak közöttük mint szasza akinek a hegyi képeit meg is néztük,galopp aki már akkor ultratávokat futott és mindenkiben volt egy kis őröltség ami bennem nem,még a csajokban is. :)

Megettem a tésztát,kértem repetát is és a kajával a hasamba és a megfigyelésem eredményével hazatértem,majd másnap már ismerősként üdvözöltük egymást a tésztapartis futótársakkal.

Aztán 2 hét múlva a fórumon szerveztek valami ultrafutást,és megkérdeztem,hogy mehetek-e mert nagyon érdekelt,hogy a maratonon túl amitől úgy féltem,vannak emberek akik a maraton feletti távokat futják?,kik ők és milyen csodalények?Mondták,hogy persze,hiszen fórumlakó vagyok. :) Na így csöppentem bele az ultrafutás világába.:) Mi ebben a tanulság?Nem tudom. :)

 

Bozót 3533 napja
Bozót képe

Sajnálom, hogy nem érezted jól magad...

 

Azt meg kell említsem, hogy ha elolvastad a kiírást, ott volt, hogy szubjektíve ugyan, de közepes nehézségűnek jelölték az útvonalat, relatív sok szintemelkedéssel, lépcsőkkel. A naplódba pillantva a 9 km közel másfél órádba került, azt gondolom, ezzel az edzettséggel nem igazán jól választottál távot. Remélem, nem ment el a kedved a közösségi futásoktól és legközelebb egy barátságosabb útvonalon/távon ismét próbálkozol és új ismerősöket is szerzel. 

irulan26 3533 napja
irulan26 képe

Azért volt a 9kili másfél óra mert ahogy már írtam,városnézős futás volt,tehát a Millenáris parkig kb 5x álltunk meg,ez nem az én lassúságom vagy edzettlenségem.

Bozót 3533 napja
Bozót képe

És után már nem volt megállás? Más nem szólt, hogy sok a tempó?  Szerintem leírhatod a szervezőknek is a tapasztalataidat, hogy legközelebb előre tisztázzák a csoportokat vagy jobban figyeljenek.

irulan26 3532 napja
irulan26 képe

Az utolsó 4-5 km már megállás nélkül ment végig.Más nem mondta hogy sok lenne.Csak nekem volt problémám,úgy látszik én vagyok csak ilyen defekt.Ha lehetőségem lesz rá, úgyis elmondom a véleményem,nem tartom magamban,de ezt nem neten keresztül szeretném.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2015-03 hó (2 bejegyzés)
2014-11 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (2 bejegyzés)
2014-09 hó (4 bejegyzés)
2014-08 hó (1 bejegyzés)
2014-07 hó (5 bejegyzés)
2014-06 hó (10 bejegyzés)
2014-05 hó (5 bejegyzés)