Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 246 070 km-t sportoltatok
Szonja a New York Maratonig fut...

Bevallás

Szonja | 2013-01-08 16:39:32 | 11 hozzászólás

Eljött az idő és be kell látnom…

Be kell látnom, hogy tényleg beteg a lábam. Be kell látnom, hogy igaza volt az edzőnek.

Pedig azt gondoltam, hogy túlproblémázza, hogy túlaggódja, hogy túlbiztosítja a pici gondomat. Illetve azt a gondot, amit én jóval kisebbnek ítéltem, mint azt az ő ezret látott szeme már előre vetített.

Éppen ma reggel mondtam neki, hogy ő csinál belőlem betegségtudatos embert, azáltal súlyosbodik a fájás.

Már bánom. Bánom azt, hogy ezt mondtam neki…

 

Nos…

Több hónapja kínoz ez a rohadt talpfájás. Konkrétan talpi bőnye, de két hónapja már elmúlni látszott egy hathatós szteroid injekció által. Az orvos ugyan lebegtetett egy második és harmadik esélyét, de boldog lettem, ahogy szúrás után két nappal nem éreztem, csak egy százalékát a fájdalomnak.

Eztán persze kezdtem ráfutni.

Megint fokozatosan állt vissza ilyen erőssé a fájás, mint az injekció előtt volt. …és megint ott tartunk, hogy tényleges pihentetés, kedden újabb szúrás és utána ki tudja…?!

Hááá e öröm, e bodottá.

 

Emlékszem, az első igazi leállásnál depresszióba estem, hogy nem futhatok. Akkor vígasztalt. Most inkább az bánt, hogy már soknak vettem, soknak ítéltem az aggódását, már beszélni sem nagyon voltam hajlandó róla vele, eltitkoltam a fájás fokát, mert tényleg azt éreztem, hogy immár pusztán egy fájó talpnak lát engem és semmi másnak. Minden beszélgetésünk a hogyvanalábaddal és vigyázzalábadrával indult és végződött.

Ettől függetlenül persze futott velem, mert tudja, ha vele, ha nélküle, de futok, így legalább látja saját szemével a romlást, esetleges gyógyulást.

De most a full amortizációnak lehetett tanúja.

Szörnyű. Ráadásul még azért is csak remélhetek, hogy nem sokallt be a nagy számtól, a kelletlen válaszaimtól és „gondoz” tovább…

 

A múlt heti 52 km után, a vasárnapi hegyifutás egy nap pihenő és ma hajnali laza 10-es után ott tartunk, hogy konkrétan sántítok. Erősen.

Időnként belenyilall akkorát, hogy felérződik a térdemig.

Szóval tényleg itt az idő, hogy belássam…

 

De így mi lesz velem?!?!?

11 hozzászólás

Hauanita 4159 napja
Hauanita képe

Hát, szerintem inkább egy rendes pihenő egyszer, mint a folyamatos fájdalom, az önámítás, ésatöbbi, ami még komolyabb gondot is okozhat. Elszántság ide vagy oda, azért ki lehet bírni futás nélkül. Egy érett, értelmes felnőtt embernek mindenképp. Főleg, hogy átmeneti időről van szó.

Jobbulást, türelmet és kitartást kívánok!

Szonja 4159 napja
Szonja képe

Köszönöm szépen Hua! :) Csak éppen az a baj, hogy nem vagyok elég érett és elég értelmes, sőt az alázat területén is kihívásokkal küzdöm... ezek szerint... :(

De már optimistán legalább, most nem leszek depis! :)

RunKa 4159 napja
RunKa képe

Hát ilyenkor senki sem értelmes ne félj (én tuti nem :) és nyúzzuk a saját bőrünket, pedig nem kéne. 

Az lesz veled, hogy pihensz, gyógyulsz, csinálsz más sportot, hogy levezesd a feszkót és majd nemsokára nyargalászol :) Azt mondják az okosok, gyógyulás után még egy picit kell pihenni. Türelmet és gyors gyógyulást kívánok. 

Szonja 4159 napja
Szonja képe

Köszi Runka! Így legyen... :)

necromedve 4159 napja
necromedve képe

Ripetti sporttárs már szenvedett ilyentől korábban, egy-két igen szórakoztató blogbejegyzést is írt az amúgy nem túl szórakoztató sérülésről. Szerintem vele konzultálj, ő egy hosszas kezelés, gyógytorna után emlékeim szerint átjutott a dolgon, legalábbis pár futást láttam nála.


Itt a blogja

Szonja 4159 napja
Szonja képe

Nagyon köszönöm a tanácsot, már írok is a srácnak... :)

Bozót 4159 napja
Bozót képe

Épp az imént olvastam a sokadik cikket a témában (nekem nincs bajom, csak érdekel), egyre inkább az izmok egyenletes erősítését és a sok nyújtást javasolgatják, meg persze jég, vádli lazítás és végső esetben a szúrkálás...

 

Jobbulást!

zoles73 4159 napja
zoles73 képe

Menj a youtube-ra és ird be:

plantar fasciitis

pl.

http://youtu.be/YRpeiRLPUDw

Itt válogass a gyakoratokat tartalmazó kisfilmekből .injekciót kár erőltetni első körben, és ki kell várni mig rendbejön.

ha rendbejött a gyakoraltokat akkor is folytasd.

tomcsi 4158 napja
tomcsi képe

ha már vén korodra sem jöttek meg egyes jó tulajdonságok, megette a fene :-))

bicajozni vagy úszni sem lehet?

csoportosítsd át oda erőidet :-)

Szonja 4158 napja
Szonja képe

Zoles!

Nagyon hasznos az ötleted! Nem jutott eszembe a youtube magamtól... :(  Rákerestem, kipróbálom a nyújtásokat. Tényleg jónak tűnik...

Tomcsi!

A vénségemre megjött jó tulajdonságom a futás lett. :) :) 

Fiatalon komoly szinten sportoltam, de még akkor ... az edzőtáborokban is csak azon agyaltam, hogy úszhatom meg a futás nevű borzalmat. 40 után húzott az agyam a futásra. Persze a bringa is játszik, de így mi lesz a már benevezett versenyeimmel... :( Nagyon szeretném őket... :(

szasza 4158 napja
szasza képe

menj el ide http://kinaigyogyaszat.hu/

páromnak is volt 2-3 hét alatt elmúlt  és nem kellett szteroid

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!