Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 863 000 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Egy Terepfutó cipő ami mindenhol helyt áll

Marczis Dávid    4040 napja

Termék: Adidas - Kanadia TR 4

Összefoglalás

Először néhány szó arról a személyről aki minden nap megedzi a cipőt és napról napra több km-rel gazdagítja magát és a cipőjét. A "futó korszakom" 4 évvel ezelőtt kezdődött azelőtt 8 évig úszó voltam. Jelenlegi egyesületem fő csapásiránya a tájfutás, de több neves atléta is megtalálható az egyesületben. Én jómagamat inkább inkább közép és hosszútáv futónak vallom magam mind országúton mind terepen. Az elmúlt hétvégén teljesítettem az első maratonomat 3:14:15 alatt, Debrecenben a III. Rotary Félmaraton alkalmával illetve ugyanitt sikerült diadalmaskodnunk a félmaraton váltón. A maratoni időm egy kicsit elmaradt a tervezettel de mint első maratonom megvagyok vele elégedve. Ezen a versenyen egy Kalenji Eliofeet cipőben futottam ami nagyon jól viselkedett közben, de kíváncsi lennék, hogy egy Boost-ban mire lennék képes Kacsintás

 

De lássuk most a terepfutó cipőt ami minden környezetben illetve talajon megállja a helyét...

Részletes teszt

Adidas Kanadia TR 4... Már első pillantásra beleszerettem tudtam, hogy ő kell nekem ahhoz, hogy megvalósítsam az álmaim... 

12

Már maga a színkombináció is rabulejtett engem bár lehet elfogult vagyok vele.  A felső rész műbőr és háló bevonattal rendelkezik így remek szellőzést biztosít, amiből azt gondolnánk hogy nagyon könnyen beázik, de nem! Természetesen ha egy nagy pocsolyába lépünk befolyik rajta a víz, de a hóval szemben elég sokáig kitartóan harcol.

És akkor nézzük meg min futunk...

2

Hát igen ezek a fogak mindenhol nagyon jól megtapadnak, megtartanak és nem engedi megcsúszni a lábunkat így meredeken hegyről lefelé is kényelmes és biztonságos futást biztosít a számunkra.

A TRAXION és adiWEAR technológiáknak köszönhetően a talp szuper tapadással és kopásálló tulajdonsággal rendelkezik. A kényelem érdekében a sarok adiPRENE párnát kapott, és hogy a teljes talp puhán gördüljön végig, habosított EVA talpbetétet is terveztek bele.

Kopásállóság... hát igen mikor láttam ezt a tulajdonságát én magam is szkeptikus voltam, de egy jópárszor edzettem benne már országúton és a fogai nagyon jól bírják. A tapadása országúton is kiváló!

Maga a cipő belülről nagyon kényelmes van hely benne a lábnak, elől sem szűkül össze nagyon. Rugalmas talpának köszönhetően nagyon könnyen lehet ellépni a talajról benne legyen az földút vagy aszfalt út. A sarok részen nagyon jól teljesít nincs kellemetlen ütközés földetéréskor. A súlyára sem lehet panasz nagyon könnyűnek számít a versenytársak között így ezen a területen is remekül teljesít.

A cipő most valóban nagyon tiszta ami nem csak annak köszönhető, hogy "sártaszító" bár ezzel néha én vitatkoznék,(bár ez is szubjektív dolog) hanem köszönhető ennek remek tavaszi időnek is.

A cipő alkalmas gyors tempós futásra minden környezetben.

Én ezt a cipőt 2012 tavaszán vettem meg, hiába a viszonylag magas ára nem tudtam ellen állni neki. Az árából azóta se sokat veszített ahogy elnézem az árakat a sportboltokban.

Ár/érték arányban teljesen hozza számomra az áráért elvárt szintet sőt néhány tulajdonságában még túl is teljesít. Összességében egy remek terepfutó cipő ami számomra nem csak terepen teljesít jól így bátran tudom mindenkinek ajánlani aki egy ilyenbe szeretne beruházni, megéri nem fog csalódni benne.

11

Alkalmazott technológiák: adiPRENE ® TRAXION ® adiWEAR ® Talpbetét: Textil Bélés: Textil Talpbetét: EVA Középtalp: PU Talp: gumi Sport: Futás Felső: Textil / szintetikus



A tesztünk végén vessünk még egy pillantást arra cipőre amiben életem egyik legnagyobb élményéhez járult hozzá, nevezetesen az első maratonom ebben teljesítettem.

Ez a cipő pedig nem más mint egy Kalenji Eliofeet cipő.

19

Első ránézésre elég egyszerű cipőnek tűnik, de a nagyszerűsége az egyszerűségében van. Mininmalista irányvonalat követve épül fel az egész cipő.

 CS® sarokkiképzése véd az ütésektől ami a pl. még egy maratonon is nagyon jól teljesített nem érte kemény ütés a sarkamat és a bokámat.

A cipő nagyon jól szellőzik, könnyű gyors cipő.

Szintetikus pántjai kényelmes odaltartást biztosít futás közben, erősen tartja a lábat. A talp alatt átfutó tépőzárral könnyen 2 helyen is be lehet állítani a cipő feszességét így többféle lábtípus is könnyen tudja használni. 

Ár/értékarányban is kiválóan teljesít egy kiárusítás keretein belül mindössze 7000Ft-ért jutottam hozzá. 

Ez a cipő alkalmas mind kezdőknek mind azoknak akik a szabadságot és a sebességet is egyszerre szeretnék élvezni, így még teljes áron is nagyon jutányosan lehet hozzájutni ehhez a cipőhöz, ezáltal mindekor jóválasztás lehet!

15 20

 

 

Adidas - Kanadia TR 4 értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Rugalmasság
Rugalmas, igen könnyű benne a léptem
Design
Gyönyörű, ha elhasználom vitrinben a helye
Stabilitás
Nagyon stabil, soha nem bizonytalanodik el
Tartósság
Tartós, 1000 kilométer után is jól használható
Kényelem
Nagyon kényelmes cucc
Csillapítás
Jól csillapít, alig érezni benne a talajt
Összesítés
(4.29 / 7)
Teszt értékelése
5 / 9 értékelésből

2 hozzászólás

Liverpool 3838 napja
Liverpool kpe

Jó estét!

Fontolgatom egy Response Trail 19 megvásárlását, van esetleg valakinek tapasztalata ilyen cipővel kapcsolatban? Előre is köszönet minden információért...

Futóóra 3487 napja
Futóóra kpe

Inov 8 terepfutó cipőkről mik a tapasztalatok? Valaki használta már hosszú távon?

Engem az Inov-8 X-Talon 212 terepfutó cipő érdekelne. Olvastam már róla néhány dolgot, de tapasztalat nincs.