Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 861 856 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Polar S1 Foot Pod első használat utáni benyomások

Marchello38    4207 napja

Termék: Polar - S1 Foot Pod (sebesség és távolság mérő)

Összefoglalás

Először is, rossz kategóriában van a teszt, dehát nincs a cipőre rögzíthető sebesség/távolságmérőre megfelelő kategória...

S1 Foot Pod

 

Részletes teszt

Nos tehát, biztos, hogy kissé elhamarkodottan írom ezt a "tesztet", mert egyetlen használat után semmiről sem lehet korrekt véleményt mondani, de úgy gondoltam, muszáj kiírnom magamból a..... semmiképpen sem bánatnak nevezhető érzést, de mondjuk úgy, negatív érzéseket ezzel a kütyüvel kapcsolatban.

Ott kezdődik, hogy sokat habzottam, megvegyem-e, rengeteget olvastam róla a neten, ilyet is olyat írtak róla, kb. fele-fele arányban, vagy talán valamivel több volt a pozitív vélemény. Most kezdek majd felkészülni a 10 km-es versenyekre, ehhez távolságmérés szükséges az edzéseken, nehogy má ne legyen ilyen kütyüm. Igaz, megoldható lenne ez úgy is, hogy tudom, hogy kb 8 perc alatt nyomok le egy km-t, ez alapján meg is lenne oldva nagyjából a távolságmérés problémája, de csak nagyjából, sacc/kb módon.

Nos, a boltban az eladó is mondta, hogy nagyjából 3-5%-os hibahatárral dolgozik a szerkezet, ez első hallásra nem nagy, de ma megtapasztaltam, hogy mennyi az annyi. Be kell ugye kalibrálni első használat előtt, úgy, hogy másfél km-t le kell futni, megmondani neki, hogy ez volt a másfél km, és innentől kezdve tudja mérni a sebességet és távolságot. Ez megtörtént, a Margit szigeten ugye 500 méterenként van jelölés, tehát egészen pontosan lehet tudni, mennyi a másfél kilométer. Ezután jött az edzés.

Háááááát, nem tudom. Figyeltem végig, 1000 méteren 50 métert tévedett. Tehát könyörtelenül kihasználta az 5%-ot. Namost nem tudom, ki hogy van vele, 1000 méteren 50 m tévedés az nem kevés. Oké, hogy tudtam előre, hogy ez a max hibahatár, de nem gondoltam, hogy ez meg is lesz. A netes fórumokon olvasottak alapján meg pláne nem erre számítottam, csupa jókat írtak róla.

A másik, amit nem értek, hogy miért lefelé téved. Tehát 1000 méternél mutatott 950-et. Ez nem baj, sőt, jobb, mint ha 1050-et mutatna és effektíve kevesebbet futnék egy nem bemért páylán. Ha beszámítom, hogy nem légvonalban futok, hanem vannak cikk-cakkok is (kerülgetni kell másokat), akkor pontosan, hogy többet kellene mutatni, mint a valódi távolság. De ismétlem, ez így jobb. Bár az igazi az lenne, ha pontosabban mérne.

Most az első használat után azt mondom, semmiképp nem ér 28 500 Ft-ot, de majd még kipróbálom a másik kalibrálási módot, a manuálisat, hátha azzal pontosabb lesz.

Uff.

Polar - S1 Foot Pod (sebesség és távolság mérő) értékelése Megvennéd-e újra?
Akciósan valószínűleg megvenném
Design
Elmegy, de nem fogom mutogatni az utcán
Kényelem
Nagyon kényelmes cucc
Tartósság
Tartós, hosszú használat után is jól működik
Használhatóság
A fontos funkciók megvannak, jól használható
Összesítés
(3.4 / 5)
Teszt értékelése
1 / 2 értékelésből

6 hozzászólás

Marchello38 4201 napja
Marchello38 kpe

Nah közben azért változott a véleményem pozitív irányban. Következő nap ismét kimentem a szigetre, kimondottam kalibálni az eszközt, és rájöttem, hogy a manuális kalibrálás az igazi módszer, nem pedig a lefutok 1.5 km-t típus (amit először csináltam). manuálisan bekalibrálva teljesen pontosan kijöttek a kiklométerek, és most már örülök, hogy megvettem. Ma is ezzel futottam, Káposztáson, itt nincsenek kimért távok, de sacc/kb jól mért.

stojesz 4171 napja
stojesz kpe

Nekem a szigeten valahol a szálloda környékén mindig elveszítette az óra a jelet. Mindig pontosan ugyanazon a helyen.

Carbonara 4146 napja
Carbonara kpe

Először én is rengeteget szenvedtem vele és nekem voltak 5000 m-en egész komoly mérési hibák is. Aztán rájöttem (január volt), hogy az a -10 fokig használhatóság nem igazán igaz úgy, ahogy a használatiban van, hidegben annyira lelassul a jeladás, hogy nagy az elmérés. 0 fok felett nincs vele gond. Most, hogy itt a tél, megköszöntem neki az egész éves munkát és elraktam a szekrénybe tavaszig.

mzsugyel 4115 napja
mzsugyel kpe

Az én tapasztalatom az, hogy meglehetősen pontos. Mivel a távolságot a szenzor vízszintes és függőleges elmozdulásai alapján számolja, ezért elvileg kalibrálás nélkül is rendben van. Én például soha nem kalibráltam, és általában bőven 5% alatti a hiba.

Ráadásul egy sor funkciót (távolság alapú edzések, aktuális edzés pontozása) ad hozzá az óra képességeihez, ami miatt szerintem mindenképpen megéri az - egyébként borsos - árát.

begun 4093 napja
begun kpe

Én 2007 óta használom, kapott már hideget-meleget, nagyon meg vagyok elégedve vele.

Az első maratonomra készültem, amikor vettem, ezért úgy kalibráltam be, hogy 400-as atlétikai pályán a tervezett maratoni tempóban futottam egyenletesen 6-8 kilométert. Bejött, mert 42 kilométeren valami 500 méter eltérés volt a végén. Azóta még egyszer vagy kétszer korrigáltam rajta, a legutóbbi maratonin már csak 200 métert "tévedett", nekem felfelé.

Szóval szerintem megbízható, strapabíró és éppen elég pontos. Tapasztalatom szerint akkor kezd el rendetlenkedi, amikor az elem meghalni készül benne. Talán ez az egyetlen negatívuma: nem tudhatod, mikor merül le a telep, egyszer csak gyorsan megadja magát. Ezért verseny előtt, vagy ha egyszerően fontos, hogy hosszú futás közben végig mérjen, a biztonság kedvéért új elemet teszek bele.

Nekem a Polar pulzusmérő övével sokal több problámám akadt. De az más téma.

halzoli 3728 napja
halzoli kpe

Nekem nem vált be, feleségem fél évig használta. Jobban mondva sík terepen, adott személy technikájához kalibrálva egész pontos, mivel mellette gps-el futottam, és tudtam egyeztetni, viszont dombos terepen, ahol rövidül a lépéshoszz, és szaporább a lépés, ott úgy érzékeli, hogy gyorsabban futunk. innentől nem bíztam benne, eladva, vettem feleségemnek is Timex Ironman Global Trainert, kifogástalan.