Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 858 476 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Saucony Grid Type A2

devilv8    4885 napja

Termék: Saucony - Grid Type A2

Összefoglalás

4Saját kategóriájában egy nagyon jó cipő. Könnyű, és súlyához képest rugalmas, nem annyira fapados érzés a viselése.Esős-csúszós úton viszont használhatatlan, nagyon csúszik, legalábbis az én lábamon. azoknak ajánlom, akik sokat futnak gyorsan, sokat résztávoznak, és nem túlsúlyosak.

Részletes teszt

Amikor először a kezembe vettem a cipőt meglepődve tapasztaltam hogy milyen könnyű, és lyukak vannak a talpán, a triatlon miatt, hogy itt a víz távozhasson. Mondjuk itt be is jön a víz Vigyor Kinézete szerintem nem túl szép, egy futócipő semmi több, kék-fehér. Sport cpő, egyszerűen ennyi. Na de nem nézni kell hanem futni benne. Először felvettem fura bélés szerű anyag kezdődött a közepénél, elég komfortossá tette a viselést. Ott a boltban ez tetszett! Na meg azóta is. 44,5-es méretű cipő lett jó a lábamra. Próbáltam a 44-et, 45öt is , de az arany középút nyert ebben a versenycipőben. Én 170cm vagyok és hozzá 60kg. Tehát, nem egy nagy állat, ez szerintem előnyös egy ilyen könnyű cipőhöz.

 

 

1.edzés: iram+laza

5km aszfalton fokozóban 17:39. Először, ahogy felvettem a cipőt beállítottam a megfelelő erősségűre a fűzést, és pár perc séta után nekiiramodtam. Kényelmes tempóban kezdtem, száraz aszfalton, a Nike Skylonhoz képest amit mostanában használok könnyebb és ruganyosabb volt! Jobban csillapít ez a Saucony érzésre. Szóval az első kilométert nagyon élveztem, haladtam lazán szépen(3:37), könnyű cipőt jó érzés volt emelgetni, egy szóval nagyon jó volt. 1,5km környékén elkapott egy zuhé, és nagyon meglepődtem hogy a nyálkás úton mennyire csúszik a cipő. A teljesen vizes úton is minden lépésnél sok erőt vesztettem, tényleg csúszott. Az pozitív, hogy a víz kifolyt belőle, nem tocsogtam a cipőben, mint egy pocsolyában.

 

Levezetésnek még kimentem a lovardába (6km) időt nem néztem, a nagyon meredek emelkedőn le kellett lépnem az aszfaltról a kövekre, mert nem nagyon tudtam menni felfelé! Ilyet még nem éreztem hogy cipő ennyire csússzon. Megérte felküzdeni magamat, a szivárvány tetejével voltam egy magasságban gyönyörű látványt nézve lenyújtottam, és hazakocogtam. Lazább tempóban, annyira nem vészes a csúszkálás mértéke,de egyébként azért nem tetszik ez.

 

2

 

 

2.edzés:  21km aszfalton (hosszú)

Szirmabesneyő-Lillafüred palotaszállóhoz fel. Rögtön másnap egy hosszabbon is szerettem volna kipróbálni. Reggel láttam esik, nedves az út. Na mondom akkor ebben nem indulok el mert sose érek oda, de kisütött nap, nagy páratartalom lett és felszáradt gyorsan. Így nekiindultam. Ez végig emelkedik, pont hogy ne essen jól, a vége meg még jobban Vigyor. 1:27perc alatt teljesítettem laza tempóban indultam, de nem esett jól. Nem hiszem, hogy a cipővel lett volna a baj, pedig 2 helyen feltörte a lábam. Jobb sarkamat, és a bal nagyláb újam. Kicsit már sántikáltam 10 kilitől, de küzdöttem, a nagy párában nem nagyon volt elég levegő nekem, így ez elvonta a figyelmem. Itt már nem éreztem olyan rugalmasnak a cipőt, a lábam jól tartotta, de az első pozitív érzéseim, így másodikra csökkentek. Pocsolyákat is kerülni kell, mert utána kicsit csúszik.

 

A vélemény még mindig az, hogy verseny cipő létére a rugalmasságára nem panaszkodhatok. De fájt benne a lábam, utána levettem egy padon és megnéztem, kicsit vérzett a sarkam. De még mennem kellett levezetni, 3 vízhólyag az nem ügy, már megszoktam őket. Még 2 kili levezetés volt az autóig Felsőhámorba, hát fájt Rosszall

 

7

 

 

3.edzés: Salak pályán 10X300m, 1perc (100m) kocogás pihenővel

15percig melegítettem a pályán, elég jónak éreztem a cipőt bár még mindig nyomott a sarkamon ahol feltört, egy hete. Mindegy tűrök. Beszélgetve melegítettem, falun mindenki ismer mindenkit, társaság mindig van. Kellemesen elrepült negyed óra. Nem szoktam, de most zenével futottam, beraktam ACDC-t meg Quimby-ket és hajrá. Csináltam 8 sprintet előtte még melegítés gyanánt. A cipő jól tapadt! Na mondom esőben nem de salakon igen? Nem értem én ezt, de így van. Csináltam a résztávokat, tökéletesnek éreztem a cipőt az ilyen gyors salakos edzésekhez! Már nem is nyomott, vagy megszoktam. A gyors részekben sem csúszkált el ellépésnél. No, tetszett itt! Jó volt talajfogáskor is, nem éreztem hogy becsapódok, kicsit csillapított, elég is ez egy ilyen edzésre. Szóval itt jól vizsgázott. Aztán még levezettem, és hazafutottam.

 

 

4.edzés: Terepfutás, 23km (időt nem néztem)

Az első kilométert aszfalton megtettem, szokásos könnyed érzés volt, na aztán jött a Sajó gát. Kicsit homokos, nem tapadt rosszul, átlagosan. Azután a másik oldali gát köves inkább, hát itt lehetett érezni, hogy ez verseny cipő! Nem ide termett, vékony talpon nyomtak a kövek, de a tapadás kielégítő volt. A Csorba tó partján jól lehetett benne haladni, kellemes benne terepen futni, ha nincsenek kövek. Egy átlag verseny cipőnél többet nyújt ez a csuka ilyen téren. Azt tudom mondani, salak pályán jól lehet benne edzeni, de terepfutásokra vegyünk egy másik cipőt, ha lehet. Sima jó minőségű föld út elmegy még benne. Elfáradt a lábam meglehetősen a futás végére. Szerintem ebben a cipő is benne volt. Nem mentem nagy iramot, meleg volt, egy kilométert megnéztem, az 4:14 volt. Ilyesmi iramban ment ez az edzés. A bokám ment jobbra, balra, nem elég stabil. A fű csomókon is ment a bokám minden felé. Ezzel inkább aszfalton vagy pályán érdemes maradni!

 

 

5.edzés: Rövid tempó futás (1,9km +levezetés)

Végig kicsit emelkedett, és szembeszél is volt, meg fájt a fejem is. Az iram futás része 5:47 lett. Ilyen tempóban aszfalton, hát ez illik hozzá nagyon! Rugalmasan haladtan lábujjhegyen, élveztem hogy nagyon jó gyorsan futok magamhoz képest, a könnyű csukában. Utána 10 percig szuszogtam, eléggé kifutottam magam, a levezetésben hazafelé, az útvonal stimmelt csak még 2km-ert hozzá tettem, és rájöttem lazább tempóban nem olyan kellemes a cipő, csak ez lejtett, itt csak átlagos. Ez gyors futásra van teremtve! Abban viszont szerintem kiemelkedően jó. Utána salak pályán futóiskoláztam, és csináltam pár levezető sprintet, ebben ismét jól vizsgázott. A különféle gyakorlatokban is jól használható volt.

 

6

 

Az eltelt 62 km alatt sok dolgot megtudtam róla. Saját kategóriájában egy nagyon jó cipő. Nekem van Adidas és Brooks verseny cipőm is, de ez jobb náluk, rugalmasabb, nem annyira fapados érzés a viselése. Összességében elégedett vagyok. Magamtól nem vettem volna meg, de majdnem meggyőzött teljesen. Ha venni akarnék verseny cipőt, biztos nagyon meggondolnám, mert az ára sem túlzó: 17 990Ft.

 

- Csillapítás 2

- Rugalmasság 3

- Stabilitás 2

- Kényelem 3

- Design 2

 

Verseny cipő, tehát a súlyával jár hogy ezen tulajdonságai nem lehetnek kiemelkedőek.

Kategóriájában jó!

 

3

 

- A tesztelt modell legjobb tulajdonsága: A könnyű súlya!!!!és az ehhez mérten jó rugalmassága.

 

- A tesztelt modell legrosszabb tulajdonsága: Esős-csúszós úton használhatatlan, nagyon csúszik, legalábbis az én lábamon.

 

- Kinek ajánlom? Akik sokat futnak gyorsan, sokat résztávoznak, és nem túlsúlyosak.

 

- Vennék-e ilyen cipőt magamnak? Én Nike párti vagyok, de nagyon meggondolnám a megvételét így a teszt után.

 

Cipő image képek: http://www.sportsshoes.com

Saucony - Grid Type A2 értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Rugalmasság
Átlagosan rugalmas, de még jól használható
Design
Kicsit csúnyácska, de az enyém
Stabilitás
Instabil, alig van támasztása
Tartósság
Elég tartós, de 1000 km körül már megérett a cserére
Kényelem
Kényelmes, de volt már jobb
Csillapítás
Kevéssé csillapít, átérezni rajta a talajt
Összesítés
(2.71 / 7)
Teszt értékelése
5 / 2 értékelésből

1 hozzászólás

potther 4705 napja
potther kpe

Jelenleg az utódját, a Type A4-t nyúzom és nagyon bejött. A vizes talajon való csúszás problémája meg lett oldva.