Sz.A.T bringázás

2012.07.28 Szombat, 10:13:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

06:23:39

Távolság

176.3 km

Tempó

02:11 p/km (27.57 km/h)

Pulzus

Átlag
146
Minimum
120
Maximum
163

Edzésleírás

22. IronMan Triatlon „Életmód váltó”  Nagyatád

Régi álmom (vágyam) volt, hogy eljussak erre a versenyre és ne csak nézőként hanem aktív résztvevőként „versenyzőként” is részt vegyek azon a pályán ahol az én MESTEREM unokatestvérem „Csupi” valaha rótta a kilométereket. Tavaly nem sikerült egyáltalán, most az „Ironozalok” csapattagjaként sikerült elindulnom, a csapatban a feladatom a biciklis táv teljesítése volt ami sajnos felemásra sikeredett….

A rajtceremónia hátborzongató volt és nagyon nehezen viseltem. Végig a mester járt a fejemben sírt a lelkem végig és persze én is. Kiváló volt a szervezés minden a helyén volt.  

A váltók száma is az úszással kezdődött kiváló eredményt úszott úszótársam.

Az úszó srác leváltása után bringára pattantam és elindultam az első75 km–re. Olyan izgatott voltam, hogy a kezdeti kilométereken kicsi tempónál is 155 volt a pulzusom. A helyzet csak némi képen javult a későbbiek folyamán mivel közepes tempónál 150 körülire mérséklődött a pulzusom. Borzalmas meleg volt már induláskor is és ez az idő előrehaladtával még fokozódott. Folyamatosan ittam ettem és locsoltam magam. Az első kör vége a nagyatádi „arénában” volt ami nagyon hangulatos volt + erőt adott szerintem mindenkinek. Az arénában minden körben feleségem bíztató szavai kihallottak ami nagyon sokat jelentett számomra. A75 kmután még 3 kis kör volt mely 35km volt egyenként. Még az első kis kör is lement közepes tempóban amivel egyáltalán nem voltam elégedett. Rengeteget ittam és locsoltam magam így a frissítőállomásokról rendre elfogadtam a feladott vizet és banánt. Folyamatosan ettem ittam mégsem volt bennem erő folyamatosan lassultam. A lábam tökéletes volt nem fájt egyáltalán így nem mondhatom, hogy hátráltatva voltam… Ennyire voltam képes és nem többre.

Ennél többet vártam magamtól elhittem magamról hogy többre vagyok képes… de nem! Szenvedtem mint malac a jégen…. (Én persze már - már elhittem magamról hogy egy biciklis és futótávot minden körülmények között teljesíteni tudnék).

Csalódás nekem ez a verseny negatívan éltem meg. (Olyan volt mint az alkoholistának az elvonókúra) Szégyen de alig vártam, hogy leszálljak a bringáról és átadhassam a csipet futótársamnak. Abba bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna ha a teljes futótávot nekem kellett volna lefutnom…..

Célkitűzésem között volt évek óta a nagyatádi versenyen egyéniben elindulni. Gondolataim sport közben mindig ezek körül járt és ettől voltam nagyon motivált. Most viszont már úgy érzem, hogy én ezt nem akarom nekem ez már nem kell. És az a baj hogy egy nap elteltével is így gondolom és így érzem.

Nem tudom hova és merre tovább és azt sem tudom lesz –e folytatás (szerintem ilyen már nem) …………..

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
06:23:39 176.3 02:11 27.57 0 0 120 163 146
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

pumpett képe

pumpett 4336 napja

Gratulálok!!Szép teljesítmény!!

Jankó képe

Jankó 4339 napja

Azért Én is gratulálok, szép teljesítmény nagyon!!!

Kiru69 képe

Kiru69 4339 napja

Gratulálok Neked az első részvételhez. Tudom, hogy mit érzel, csalódást okoztál önmagadnak, de hidd el, másoknak nem. Biztasson, hogy nagyon nehéz volt a verseny, sokan elégedetlenek magukkal, nézd csak meg a többiek leírását itt az edzesonline-on! Tudod, "Nem számít, ki lesz az első, nem számít, csak végig érj! Nem vagy vasból, de néha mégis, keményebb légy, mint a fém!" Hidd el, lesz folytatás számodra, Isten úgy akarja...

faxau képe

faxau 4339 napja

Grat a teljesítéshez. De kiváncsi vagyok, egy hónap múlva mi lesz a véleményed!!

Nagy Attila 81 képe

Nagy Attila 81 4339 napja

Letekerted a 180-at,megcsináltad és ez a lényeg.Az extreme meleg mindenkit visszavetett,erre igazán nem lehetett felkészülni.Igen is legyél büszke magadra,hogy ott voltál és indultál az első nagyatádi versenyeden.Csupi biztosan az rád és mindenki aki ismer és szeret téged....

eriik képe

eriik 4339 napja

Gondolj át mindent, mi mennyit ér és megéri-e egyáltalán. A Családod végig melletted volt, és támogattak! Van fontossági sorrend, és mérlegelni kell időnként......

albke képe

albke 4340 napja

Gratulálok! Mindig elégedetlen vagy magaddal, pedig nincs rá okod! Így 40 felett nem csak Ironman verseny létezik! :))

gubcenco paul képe

gubcenco paul 4340 napja

Szép volt Attila! Gratulálok!

Mindenki küzdőt nem csak te! Nézd az én futásomJ

Még a profik között volt, aki nem ment végig!!

 

gica képe

gica 4340 napja

Valamikor azt írtad, "lépj tovább!" Elemezni, tanulságot levonni, továbblépni!

Az álmainkat pedig nem szabad szállni hagyni!

szaga77 képe

szaga77 4340 napja

Lesz folytatás, várj vele még egy hetet és mindent helyre pakolsz Magadban. Menni fog az. Teljesítetted a kerékpáros távot, ez volt az első célkitűzés. Van egy éved arra, hogy egyéniben teljesítsd. Szerintem menni fog, én szorítok Neked.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!