Daniloo futás

2012.07.16 Hétfő, 10:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:37:00

Távolság

6 km

Tempó

06:10 p/km (9.73 km/h)

Edzésleírás

Kicsit át kell mozgatni a lábam attól függetlenül, hogy még fáj.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:37:00 6 06:10 9.73 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

smarcsu képe

smarcsu 4364 napja

azt nem is mondtad, hogy ma már tesztelted is! kitartás!

 

Daniloo képe

Daniloo 4364 napja

Köszönöm!

RemAti képe

RemAti 4364 napja

Eleinte fáj, de használ.

Rehabilitáció

  • Lábszárunk izomfájdalmának csillapítására üljünk vagy fe­küdjünk le, és nyújtsuk ki a sérült lábunkat úgy, hogy a térdün­ket nem feszítjük meg. Hajlítsuk a lábfejünket fel-le, majd jobbra-balra és körbe-körbe, minden irányba tízszer. Közben a lábszárunkat ne mozdítsuk.
  • Nyújtsuk ki laza térddel a sérült lábunkat. Hurkoljunk egy törülközőt a talpunk alá, és óvatosan húzzuk a törülközőt magunk felé - a térdünket továbbra se feszítsük meg. Tartsuk így 15-30 másodpercig, majd engedjük vissza. Ismételjük a nyújtó gyakorlatot háromszor, hogy enyhüljön a fájdalom.
  • Lazításként álljunk fel, és szemmagasságban támaszkodjunk tenyérrel a falnak. Az egészséges lábunkkal lépjünk előre, a sérült lábbal pedig hátra, a sarkunkat a padlóra téve. Fordítsuk a hátul lévő lábfejünket enyhén befelé. Lassan hajoljunk a fal felé, amíg húzódást nem érzünk a vádlink hátsó részén. Marad­junk így 15—30 másodpercig.
  • Ismételjük meg ugyanezt a nyújtó gyakorlatot, de ezúttal te­gyük keresztbe a hátul lévő lábunkat az elülső mögött, hogy a testsúlyunk nagy része a lábfej külső élére essen. Tartsuk ki a mozdulatot 15-30 másodpercig.
  • Álló helyzetben, egyik kezünkkel a falnak vagy egy szék támlájára támaszkodva, behajlított térddel húzzuk fel a sé­rült lábunkat, és fogjuk meg a lábujjainkat. Húzzuk a lábujja­kat hátra, a sarkunk felé, amíg nem érezzük feszülni a sípcsont előtt az izmot. Maradjunk így 15-30 másodpercig. Ismételjük háromszor.
  • Egy székre vagy más bútorra támaszkodva álljunk lábujjhegyre, tartsuk magunkat 5 másodpercig, majd lassan eresz­kedjünk vissza. Ismételjük tízszer. Ezután végezzünk még két tízes sorozatot.
  • Váltogatva járjunk a sarkunkon, majd újra rendes léptekkel 30-30 másodpercig. Ismételjük négyszer
RemAti képe

RemAti 4365 napja

Nagyon szomorú vagyok. -:( Ha egy kicsit rendbe jössz akkor javaslom a mezítláb kocogást fűvőn, ha van rá lehetőséged! Jobbulást!

Daniloo képe

Daniloo 4365 napja

Köszönöm!
Sajnos - az orvos szerint - ez most egy hosszabb lábadozás lesz!

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4365 napja

Szorítok,hogy mielőbb okés legyen!Már elég régóta sérült...Együttérző és gyógyító energiákat átküldtem!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!