PecsiPeter futás

2012.07.11 Szerda, 15:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:06:00

Távolság

11 km

Tempó

06:00 p/km (10.00 km/h)

Edzésleírás

Picit több mint 2.5 év futómúlttal a hátam mögött életem első konkrét,tervszerű gyorsítást megcélzó edzésmunkája.Ezentúl ez a fajta edzésmetódus is szerves része lesz a felkészülésnek.
Már egy ideje készültem erre de 5 hete odacsaptam magam Békéscsabán biciklivel,azóta volt bedagadva a térdem a kifolyt ízületi folyadéktól.Ez a tegnapi nappal bezárólag visszahúzódott így végre megkezdődhetett a munka "személyi edzőm" :) instrukciói alapján.Szerencsére Évi is hasonlóan a Mesterhez a fokozatosság és egyéb észérvek lelkes képviselője így újra jó kezekben vagyok úgy érzem.
Könnyű reggeli után irány az utca végi parkerdő,illetve az ott található pálya és kezdődött is a tánc...
4.5 km könnyű odakocogás
nyújtás
futóiskola
nyújtás
8 X (400 méter 85%-os terhelésen + 200 méter könnyű jogg)
nyújtás
2 km könnyű hazakocogás.
Satírban 2szer mértem időt kíváncsiságból a 400-ra (1 perc 46,ez 4:25-ös iram,ehhez 166-os volt a freki) Ott azt hittem jó,de elszámoltam és itthon láttam csak korrektül kiszámolva,hogy kicsit lassú...Mindegy,elsőre jó ez is meg ez úgyis csak fartlek volt majd a résztávos edzésen jobban megnyomom az iramot.A könnyű jogg részeken 145-ig hűlt vissza a pulzus,ilyenkor 1-2 korty citromos víz is csúszott majd repülővel felfokozva indítottam a következő veretést.
Nem éreztem annyira durvának de azért a végére így is beálltam mint Kiprich a 84. percben :).
Tetszett a meló,érdekes is volt és változatosságot hozott a szokásos edzéseimbe.
Számítottam rá meg mondta Évi is előre de meglepett,hogy mennyire le lehet fáradni "szaros" 11 killeren is :).Hazaérve jól csúszott a grapefruitos tuborg...Jellemző volt a melegre és az intenzitásra,hogy 2.5 kg volt a súlycsökkenés(víz) a tréning viszonylag rövid ideje alatt...
Pár fotó:



Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:06:00 11 06:00 10.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

toncsofia képe

toncsofia 4313 napja

Kultúráltan küzdj! :)))

gafmon képe

gafmon 4314 napja

Olvasva is elég meredek :)

2 és fél éves futómúlttal a hátad mögött, hihetetlen miket mész- futsz! Egészségedre!

Mikor kezdesz pihenni??

laciii79 képe

laciii79 4314 napja

Na, ugye milyen jó is az a fartlek!!! :-)

Mondjuk én nem csinálok futóiskolát, meg kb. 6-700 m után nyomom is az első sprintet - ami nyilván helytelen. De hát Te ésszel csinálod, én meg nem... :-)

A résztáv is jó, Mester is előirányozta heti rendszerességgel a MaratonFüredre készülvén..., jó is volt, gyilok! :-) Bár én kevésbé hajtottam ki magam résztávnál, mivel ott a Mester kerek-perec leírta, hogy X kili bemelegítés is, meg X kili levezetés is kell, én meg betartottam. Bezzeg a fartleknek meg nekiestem, mint bolond tehén az anyjának, mert ott ilyesmi nem volt leírva... :-)

Hajrá, így tovább!

Kicsi képe

Kicsi 4314 napja

Jók a képek. :) Hajrá Göd! :)

És végre ésszel futsz. Ezt már szeretem! :))

Jól nyomtad, és ennél egyre csak jobb lesz, a résztávozásokon majd istenigazából lenullázod magad, de a gyorsasági fejlődés garantált. :)

Amennyiben nem, akkor a "személyi edződnél" reklamálhatsz, vagy beleírhatsz a panaszkönyvbe. :)

 

mata képe

mata 4314 napja

Nagyon szép edzés, üdvözlet a gyorsítók világában :)

Mondjuk ez tőlem nagyképű szöveg, mert én efféle edzésmunkát nem végzek. Két okból: egyrészt többször belesérültem ilyenekbe (de mondjuk az a saját hülyeségem is volt), másrészt a mentorom tanácsára megtaláltam a tempófutásokban (alapozó pulzus + 10 ütés 10-15-17 km keresztül) a gyorsítási lehetőséget. Jól fejlődtem benne. Szerinte akkor kell majd a résztáv, ha a tempófutás már nem hoz sebességnövekedést.

Persze nyilván más út is járható, úgyhogy hajrá. Majd egy tavaszi futóversenyen megküzdünk:)

Felszerelések

Saucony Jazz 14 trail