monique futás

2012.07.07 Szombat, 19:06:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:34:25

Távolság

21.8 km

Tempó

07:05 p/km (8.47 km/h)

Pulzus

Átlag
168
Minimum
0
Maximum
188

Edzésleírás

nem találtam szervezett túrát, úgyhogy megint magamnak terveztem egy utat :))

 

gondoltam legyen kb. 20km, 21-et rajzoltam ki hevenyészett útvonalon a gmapen, a valóság pedig kb. ez lett. az idő 95%-ában arra mentem, mint terveztem, amit sikernek könyvelek el! úgy, hogy az útvonal egy része teljesen ismeretlen volt, és persze semmi térkép nincs nálam soha, max a fejemben :).

 

a nettó futásidő pont úgy 2:30 volt ebből, a nettó átlagtempó úgy 6:50-esek lenne! sehol nem gyalogoltam bele igazán (max. nagyon belassultam pár helyen, az félig tempógyaloglás, félig futómozgás volt). a többi idő: ivás, útiránysaccolás, fejlámpa felvétele, sehol nem álltam meg 1p-nél hosszabb időre.

 

az időről: elvileg az elején 34 fok volt, hazaérve pedig még megvolt 30. úgyhogy vittem 1 liter vizet, de a meleg ellenére igazából a fele is elég lett volna, mert a nap nem sütött már. amúgy fél literes palack övbe volt betéve (a fejlámpával együtt), eddig nem próbáltam ilyet, egész jól működött, a másik fele a kezemben. de tényleg elég lett volna egy palack is :) kaja nem volt, nem is kellett, bár egyszer kb. 19-20km után a szalonka úton lefelé 1mp-re eszembe jutott h ennék vmit. =)

 

egyébként vmi ilyesmi volt az útvonal: nagyrét -- itt erdőn át régi buszvégállomásig, rögtön találkoztam is egy kutyával, ami hirtelen tökegyedül jött le egy erdei ösvényről ki az útra, de szerencsére békén hagyott! -- nyéki-hegyen S jelzésű út felfelé - ezután P félkör jelzésű út kondor u-ig -- itt egy kis kört tettem egy másik úton, beletettem ezzel csinos extra szintet az egészbe... -- aztán tovább a piroson felfelé -- kilyukadás (ahogy számítottam, woohoo!) a reptér sarkánál (határ-nyereg) -- ott tovább északnak a reptér szélén kicsit felfelé, aztán egy meredek földúton az erdőben (biciklisek előszeretettel zúgnak le itt) fel a HHH tetőig, hja, itt 10:25 idő alatt volt 1km 175-180 közötti pulzussal :D -- aztán Z-n át lefutás a Z+ jelzésű útra, na itt pont elkezdtem tűnődni, h miért vagyok végig egyedül hétvégén is ezeken a futásokon és akkor erre elkezdtek szembejönni a futók! :D, érthető, ez egy igen kellemes szintút volt, a tempóm itt 5:30 környéke volt lazán -- kilyukadás a HHH úton megint, ott K sávon lefelé tovább -- a terv az lett volna, hogy itt vmelyik jelzett úton az erdőn át kilyukadok a nyereg út környékén a remete-hegyen; nos, jó helyen kezdtem lekanyarodni, de vhogy egy alig létező keskeny ösvényen találtam magam, a semmi közepén :) -- azért nagy nehezen levergődtem a máramaros köz nevezetű utcához, tehát a remete-hegyen voltam, azaz nem is kevertem el igazán... csak jobb lett volna egy normális jelzett úton futni, itt pár lejtő nem volt futható semennyire... -- aztán kis aszfalton futás, a nyereg utat meg is találtam egy meredeken felfelé futva, de visszafordultam a meredek tetején, mert elbizonytalanodtam, pedig júniusban már jöttem itt lefelé egyszer :S -- pici kerülővel és hirtelen picit fáradó combokkal kolostor u.-n és mátyáshegyi u.-n át jutottam vissza a szépvölgyi útra, itt rendbejöttek vmiért a combok :) -- ott fel az erdőig, bekanyarodtam rögtön erdőbe, amint lehetett -- K jelzésen árpád-kilátó, ekkor már erősen szürkült, fejlámpát is felkapcsoltam, még mindig egy teremtett lélekkel nem találkoztam, be is ijedtem picit a félig sötétben tökegyedül :))) -- Z jelzésen le nagybányai út végéig -- szalonka u-n (aszfalt) le 4:30-5:00 közötti tempóban kocogva :) -- pasaréten kocogás hűv.völgy irányába az erdőszélig -- szipka u. nevű bicikliút az erdőben, ez már rendes vaksötétben... még jó h ez csak erdőszélnek számít és 10p sem volt, amíg eljutottam oda, ahol a régi buszvégállomásnál a nyéki-hegy felé bementem az erdőbe eredetileg :) -- itt még elfutottam párszáz m-t az új végállomásig és kész. :)

 

jó volt, végig lekötötte a figyelmem a változatos út-terep-feladat :)... csak az nem tetszik, hogy ennyire senki se volt sehol, biztos ekkorra már minden túrázó hazamegy vagy csak már ennyire nem divat a túrázás... azt még megértem h futó nem sok van az erdőben :P szóval csak azon a Z+ úton voltak futók, de ott elég sokan :). oké az egy kellemes út, alig van rajta szint, úgyhogy megértem. :P

 

hja és kutyák ellen lehet viszek paprikasprayt.... vagy jöhetne velem vki ezekre a túrafutásokra. :S egyedül is tök hangulatos amúgy, csak amikor kutyák bukkannak fel, netán vaddisznók, no meg sötétedéskor, akkor átmenetileg kevésbé kellemes tökegyedül, bár érdekesnek érdekes ez is. :D

 

az átlagtempóról még annyit h nyilván tempócél nincs, főleg hogy ez tele volt durva emelkedőkkel, mint egy rendes túrán. najó, azért 8-on belül már nem szégyenkezem :), úgyhogy meglepett h 7-en belüli a nettó tempó, ha egyáltalán nem álltam volna meg inni :) külön pihenni egyáltalán nem álltam meg amúgy.

 

az átlagpulzus azért lehetne alacsonyabb, de nem rossz egyáltalán. a pulzus 182 felett csak sötétedéskor felfelé emelkedőkön sietve volt, az biztosan vmi adrenalinos pulzus :P. előtte még a HHH-ra felfelé se nagyon haladta meg a 180-at! úgy általában az összes meredekebb-hosszabb emelkedőn 170-180 között. lefelé ami épp kijött, nem figyeltem külön, csak annyi h lazán mentem, ez sokszor 160 alatti pulzust jelentett. ma pedig nincs semmi izomlázam! szóval nem erőltettem meg magam azért. nem laza séta persze, 14km-nél pár percig vhogy éreztem h na már mentem egy kicsit, talán, mert ott aszfalton voltam egy ócska régi cipőben :)... ugyanis nem volt utána semmi gondom az erdőbe visszatérve.

 

összefoglalásul, a tempót elnézve amellé, h nem volt durván megerőltető se pulzusilag (a 190-200 tartománytól igen messze voltam), se izomzatilag (se menet közben, se másnap izomláz), határozottan javulok a korábbi évekhez képest! :D és kezdem megtanulni a hegyeket, az utakat itt, de ez még sok időt igényel h bejárjak mindent =)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:34:25 21.8 07:05 8.47 0 0 188 168
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

monique képe

monique 4361 napja

"kilyukadás (ahogy számítottam, woohoo!)" -- itt hozzáteszem, hogy gmapen nincs útjelzés (hogy piros vagy zöld vagy akármi...), úgyhogy amíg ki nem lyukadtam oda, nem tudhattam biztosra, h jó helyen kanyarodtam-e le mindenhol :))

monique képe

monique 4365 napja

"csanyáék" - na azért annyira nem vagyok még jó :))) majd utánanézek, köszi!

Bozót képe

Bozót 4365 napja

A szesz-en két csoport is szokott lenni, gyorsabb és kényelmesebb. Csanyáék elég jól tolják, szerintem nem unatkoznál. 

monique képe

monique 4366 napja

Bozót, nem tudom ők milyen tempóban mennek. amúgy tetszene =)

Bozót képe

Bozót 4366 napja

Miért nem mész a SZESZ-re szerdán? Illetve van már KESZ is, nem meglepő, hogy kedden :) Arrafelé szoktak futkosni.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4367 napja

Móni. Te egy szenzációs lány vagy. Nem sok lány mert volna felvállalni részben sotétben egy ilyen futást, de ilyen emelkedőkkel még pluszban.....

Szenzációs vagy.

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305