gafmon futás

2012.05.04 Péntek, 08:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:20:00

Távolság

10 km Szint: 70 m

Tempó

08:00 p/km (7.50 km/h)

Edzésleírás

Összegezve: futás és séta váltakozva követték egymást. Amire emlékszem a frekiből: 160-nál séta: ekkor még feljebb ugrott (nem értem), majd 3 perc séta-fika után újra futómozgás imitálása. Eközben ment le a freki 150 körülire. Majd mikor újra 160 fölé ment, ismét séta és így tovább.

 

Átlagban 3 perceket sétáltam és kb 6 percet "futottam". Döbbenet, hogy ennyi erővel akár sétálhatnék is, mert ugyanaz a tempó...

Visszafele ebben a marha nagy iramban, egyszercsak kiugrott a frekim 194-re. És foggalmam sincs mitől.Leálltam és kínkeservel folytottam vissza a bőgést, mert ezt nem hiszem el...

Ahogyan azt sem, hogy később beszart az óra, mert 80-tól kezdve mindent mutatott. Tapintásra volt 120.

Ezért nem írok most pulzust, mert nem reális.

 

És most Dopeman, Ganxsta, Eminem és a többiek elmehetnek a pi**ba, mert semmik hozzám képest...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:20:00 10 08:00 7.50 70 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

gafmon képe

gafmon 4528 napja

Gondolom kerékpáron még nem a sebesség, hanem az eltelt idő- megtett táv számít.

pudingman képe

pudingman 4528 napja

Ha pulzus csökkentést akarsz elérni kerékpározással, akkor nem elég 1órát tekerni:-)

2,5-3x annyit kell tekerni, hogy hasonló élettani változást váltson ki, mint a futás.

gafmon képe

gafmon 4530 napja

Igen, azt én is észrevettem, hogy bringán más a pulzusom. Mondjuk még csak ismerkedek a közlekedéssel, de ahol már magabiztosan megyek, ott már csak a lámpa lassít le. (meg a gyalogosok, kutyasétáltatók)

mata képe

mata 4530 napja

Még arra gondoltam, hogy minél több kerózással lehetne a pulzust csökkenteni. Magamon azt tapasztalom, hogy mióta tekerek, akár utána ráfutásnál vagy csak sima futásnál alacsonyabb a pulzusom a megszokottnál. Már-már pulzusmérő hibára gyanakodtam, de az jó, mert versenyen futásnál azért szépen felmegy :)

gafmon képe

gafmon 4530 napja

Sanyi! Köszönöm:) arra én is gondoltam, hogy, ha akkor nem ment 190 fölé, akkor most  sem kéne, amikor tök nyugis tempót futok.  Úgy érzem már maga az is nagy fejlődés, hogy tudok két órán át futómozgást imitálni:) A sebesség már más tészta...

 

Tepó! Nagyon köszönöm. Már kezdtem magam elásni, mert szégyellem, hogy nem tudom hozni a megbeszélteket :( Voltam terheléses EKG-n, még korábban, de nem sikerült jól. Akkor még nem volt jól beállítva a hyperthyreosisom...

Volt szív UH-om is, itt meg is állapították a visszafolyást, akkor ugyanazt mondta az orvos, mint Te, hogy lehet sportolni. Most kérek majd egy új időpontot. (még jó, hogy sok kardiológus ismerősöm van)

Az úszást jelenleg hagyom, mert úgy érzem az megy a legjobban, annak ellenére, hogy csak medencében úsztam eddig. A kerékpár tényleg nagyon jó, máshogy terhel. Forgalomban és emelkedőn megy fel a pulzus.

Igen, a futás az, amire most nagyon rá kell feküdnöm. Remélem egy év alatt javul a keringésem. Bár néha elkeseredek, ha arra gondolok, hogy 9 hónap alatt "csak" az állóképességemet tudtam javítani.

Tepó képe

Tepó 4530 napja

Sajnos a pulzus jeladók nem a legtökéletesebb találmányok. Sokszor az a baj, hogy mozogni tud a testen, emiatt félre mér. Bezavarhat a magasfeszültség is, sőt, ha esetleg be van vízkövesedve a csatlakozó rész, akkor az is. 

Próbáld ki otthon, hogy mit ad, mert biztos nem ugrált ekkorát a pulzusod, vagy ha igen, akkor kardiólógushoz kell menni.

Sokszor a magasabb pulzust okozhatja enyhe szívbillentyű probléma( nem zár rendesen, ergó vissza tud folyni a vér), ami a nők 30%-nál jellemző, ettől még simán lehetne sportolni. Bár tényleg érdemes lenne egyszer elmenni egy terheléses EKG vizsgálatra, mert ott megmondanák a frankót, és nem kéne holmi találgatásokba bocsátkozni.

Persze a legjobb pedig az lett volna, ha nem 3 sportágnak esel neki, hanem szépen apránként gyűjtöd össze őket ;-))

DE ez van, fektess több hangsúlyt a futásra, és tök jól csináltad a sétálós dolgot, csak a pulzusmérőt kell helyre tenni.

Hajrá a célok eléréséhez!

pudingman képe

pudingman 4530 napja

Ha a tesztnél, mikor max-on futottál, nem ment fel 190-re, akkor 1000%, hogy a vezeték zavar be. Ráadásul, nincs olyan sportoló, aki a max pulzusa közelében könnyedén futna majdnem 1órán keresztül.

Most még nem érdemes tesztet csinálnod, mert csak ablakon kidobott pénz lenne. Nem néztem, hogy hetente hányszor futsz, de a heti 4x-i edzéssel már szépen lehet fejlödni, és gyorsulni is fogsz. Ha tényleg végigcsinálnál egy alapozást, akkor utána már érdemes hetente egyszer fartlekezni is, vagy harmadolos futást csinálni, hogy a szervezetet egy új inger érje, mert csak akkor fejlödik. Ha mindig úgyanazt edzed, akkor nem reagál, mert már ismeri az ingert.

gafmon képe

gafmon 4530 napja

Az óra Timex T5K142  szeptemberben vettem- azt hiszem. Máskor is volt, hogy szórakozott, akkor elemet cseréltettem. A pántban is. Tényleg meglehet, hogy  a vezetékek miatt. A patak mentén végig nagyfeszültség alatt futok. Ba....meg. Köszi,hogy eszembe juttattad! Megnézem majd, hogy máshol mit mutat!

Persze, hogy gondolkoztam! Már utánna is néztem :) Csak időm nincs jelenleg elmenni. Tepónak megcsináltam a futótesztet- akkor majd belehaltam, úgy kifutottam magam és nem ment fel 190-re. Akkor nem is a patak mentén futottam. Ő belőtte nekem a tartományokat és tényleg azon voltam, hogy úgy is fussak. És most is azt próbálom.

 

Igen, nem érzem a mellkasi feszülést, sőt, kimondottan jól érzem magam. Mivel nem tudok gyorsan futni, azon vagyok, hogy jól essen és ne azt érezzem, hogy megszenvedem a futást.

Köszönöm! :) Én is remélem, hogy összefutunk! :)

pudingman képe

pudingman 4530 napja

Móni,

ha így ugrál, akkor biztos, hogy a távvezeték, vagy valami más zavar be. Nekem régebben a szigeten, a szállónál volt ilyen.

A pulzusról lehetne írni egy litániát, de sajnos rossz író vagyok, ezért majd személyesen, ha egyszer összefutunk:-)

de ha 160-170-es pulzussal futsz, és nem érzed nehéznek, nincs légszomjod, akkor nyugodtan fuss, és ne törödj vele.

A szív, egy izom. Ha edzed, erösödni fog:-)

Van olyan profi kerékpáros, akinek a nyugalmi pulzusa nem megy 70alá, és a versenyeken is sokkal magasabb a pulzusa, mint a hasonlóan edzett társainak, mégis párszor végigment a Tour de France-on:-)

 

Gondolkoztál a tanácsomon, hogy csinálnod kéne egy laktáttesztet? Persze, nem most, de ha heti 4futást edzenél 4-6héten keresztül, akkor már érdemes lenne.

 

BOLDOG NÉVNAPOT!:-))

mata képe

mata 4530 napja

Milyen típusú a pulzusmérő ? Távvezeték alatt előfordulhat megugrás. Más ötletem nincs.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!