lacika76 futás

2012.05.01 Kedd, 14:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:50:06

Távolság

21.1 km Szint: 348 m

Tempó

05:13 p/km (11.50 km/h)

Pulzus

Átlag
166
Minimum
133
Maximum
176

Edzésleírás

3. Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál hegyi terep félmaraton a Hármashatárhegyen.

 

Életem második hivatalos félmaratoni versenye. Nagyon-nagyon meleg volt. Egy-két barátom is indult, akikkel sajnos csak a rajtnál találkoztunk. Jó érzés volt együtt futni, de mindenki haladt a saját tempójában, így elszakadtunk. Nem voltunk sokan, szerintem max. 400-500 ember lehetett, de lehet, még annyi sem. Gondolom, a hegyi terepet nem mindenki meri bevállalni, mert igen komoly kihívás.

Az első kör jól sikerült. Megfogadtam, hogy óvatos leszek a pulzussal, amivel nem is volt gond, de az az emelkedő a rajt/cél hely előtt 1-1.5Km-rel nagyon komoly volt. :-) Szóval, az első dombfutás után elég jól kimerültem, így kicsit takarékra kapcsoltam, regenerálódtam. Szerencsére nagyon sok ember mellett el tudtam menni, mert ugyebár  tempó sorrend nem volt. Nem sokan előztek vissza, de őket aztán mind leelőztem. A második és harmadik dombfutáson már sétáltam picit, mert nem akartam 180+ -os pulzust, és még erő is kellett a folytatáshoz. Ha jól láttam Mira pont előttem futott be a célba. A harmadik emelkedőnél kerültem közel hozzá, ő is sétált picit, de hát kérem, azért 32°C-ban ez a hegyi emelkedő nagyon nagy kihívás. Olyan igazi kommandós. :-)

A 3. dombfutás előtt és után nagyon jó tempóban haladtam, és a befutó előtt is még előzgettem.

Összegezve, jó kis kihívás volt, amit szerintem a leggyorsabbtól a legszerényebb teljesítményt elérő versenyzőig mindenki kijelent. Nagyon kellett vigyázni a szívünkkel, be kellett osztani a pulzustartalékot, és a laktát küszöb szintet is tisztelni kell. Itt hamar el lehetett futni, hisz 3x7Km elsőre nem is olyan vészes, azonban 3x kellett minden egyes kört teljesíteni, és ez az, ami igazi céllá övezte a mai napot.

A verseny után Gyurival, Gabival és később a tárnoki nagykövettel, Ágival összefutottam pár gondolat erejéig. Az itteni eredményeinkről ismét hetekig fogunk beszélgetni, jó lesz rá visszagondolni. :-)

 

Még nincs túl sok versenytapasztalatom, de a Viviseket itt már alkalmaztam, ami mellé most hegyi tapasztalatok is társultak. Jól kezeltem a nagy meleget, és elég jól beosztottam az erőmet. Folyamatosan optimalizáltam, ami egy egész szép egyenletes teljesítményhez vezetett. A frissítő helyeken sok vizet ittam, és lelocsoltam magam. E nélkül hamar túl lehetett volna hevülni.

Ehhez jó kis tapasztalat volt a tavalyi 10Km-es verseny, ami életem első ilyen alkalma volt. Na azt szépen elfutottam az elején, de persze akkor még nagyon az elején voltam, pedig nem is volt olyan rég, tavaly szeptemberben...

A hivatalos végeredményt még nem tudom, de az órát a rajtóra alatt indítottam. Édesanyám szerint eléggé az elején végeztem, de majd a futanet-en megnézem.

Update! Az előbb néztem, 31. lettem a 248 indulóból. :-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:45:00 21.1 04:59 12.06 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 4389 napja

Köszi Kati! Hát ki tudja. Ezt volt idén a 2. versenyem, összességében a harmadik. Még gyűjtöm a tapasztalatokat. Különben igen kemény kihívás volt, kellett önfegyelem hozzá, és az, hogy tudd beosztani az erődet. Azért 32 fok hegyi menetben már nem piskóta. :-)

torolt_885 képe

torolt_885 4389 napja

Gratulálok ! Csak nem egy terepfutó reménység vagy ?

lacika76 képe

lacika76 4436 napja

Köszi! Én meg egy 4. körön gondolkodtam, de tök érdekes lett volna mindez maratoni távon. Szerintem a banda 80% bele is halt volna. :-))

monique képe

monique 4436 napja

gratula =)) a végén én elgondolkoztam h jó poén lett volna 3 kört menni.. meh, azért jó volt így is =))

lacika76 képe

lacika76 4437 napja

Köszi szépen! :-) Jó kis kihívás volt, olyan igazi erőpróba.
jovovich87 képe

jovovich87 4437 napja

Gratulálok, okos szép tudatos versenyzés, szép jövő áll előtted ezen a pályán is! :) EGS :D

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!