ripetti futás

2011.12.11 Vasárnap, 11:35:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:09:17

Távolság

12 km Szint: 600 m

Tempó

05:46 p/km (10.39 km/h)

Edzésleírás

Meglehetősen hűvös reggel köszöntött ránk, amidőn elérkezett a Szorospataki terepfutó verseny napja. E versenyt több más okok mellett, direkt azért néztem ki, hogy teszteljem újrakezdett futóéletem valódi terepen való ki-, avagy beteljesülésének mértékét. Gidres-gödrös utakon érkeztünk meg a versenyközpontba, ami is egy iskolai tábor volt. A kapun felirat: "Bukósisak nélkül a tábort elhagyni tilos!" Hogy miért, azt senki sem tudta. Olyan volt az egész mint egy szürreális álom. Remek verseny volt amúgy, dugókával (de közös rajttal, azaz lényegében semmit nem ért a dugókázás:)), emelkedővel és durvító lejtővel a végén. Valahogy visszatérni éreztem magamba az erőt, nem is az erőt, inkább az energiát, melynek oly nagyon hílyán voltm az elmúlt hónapokban. Az emelkedők mindazonáltal hazatettek, mint a Kölyköt Pat Garett, de legalább a lejtőkön újra bemutathattam azt a bizonyos Ripetti féle lefutótechnikát, melyet csak elmosódva látnak, kik mellett elszáguldok. Talán ezért, talán más miatt, de jól éreztem magam nagyon, erős voltam és gyors, bárha az időeredmény nem is ezt mutatja. Hiszen tudjátok, hogy van ez. .

Hegyek jönnek mennek, mint életünk sötét erdejének felhős egén a buszok. Úgy bizony...

/Rajttól a célig néha meghalunk, megfulladunk, eléhezünk, bevizelünk, sőt olykor még némi szárazanyag is távozik a szervezetünkből, de később már mindez mellékes. Egy jó verseny a célig tart ugyan, de utána a fejünkben tart tovább, s akár arra is képes, hogy emlékeinben teljesen megváltozva éljen. Durvító meghalásokból így lesz sétagalopp, unalmas körözésekből pedig csodás futás. Így vált bennem a Szexárdi félmaraton az év legcsodásabb versenyévé, habár mintha sose láttam volna még annyi sétáló embret , mint ott. Ráadásul nem a nézők között. Egyébként az tényleg ez év egyik legjobb versenye. Csak ajánlani tudom azoknak, akik még sosem haltak meg versenyen, hogy aztán újraéledjenek két kilivel később, mikor is újra jön egy brutál hegy, amit meg kell futni. Természetesen mindenki másnak is ajánlom :)

.

Hovatovább a Szorospatai futás is nagyon jó élmény volt. Tél ide, vagy oda, olyan volt, mintha a hegyek közötti völgyben már mindenki a tavaszra készülne, és végül ezt maga a természet is elhitte volna. Meleg volt az idő, és a levegő telve édes illatok balzsamával mely megmelengette szíveinket. Lehet, hogy csak a futás tette, de akkor is remek volt minden.

-------------------------------------------------------------------------

Az szakasz idők:

61:03:01:05

141:01:01:05

18:02:03:08

21:04:02:04

116:04:02:06

08:04:02:05

133:02:02:04

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:09:17 12 05:46 10.39 600 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!