nedus futás

2011.11.06 Vasárnap, 08:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:12:54

Távolság

42.65 km Szint: 137 m

Tempó

04:31 p/km (13.27 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
160

Edzésleírás

                            SRI CHINMOY MARATON , GYŐR – PÜSPÖKERDŐ

   Hol is kezdjem ?

  Bevallom ( bár ezt sose titkoltam igazán ) , nagyon készültem erre a versenyre . Tavaly futottam itt egy 3:07-et és most mindenképpen szerettem volna , ha kettessel kezdődik ez a szám ! Azt tudni érdemes , hogy ez nem egy gyors és könnyű pálya . ( hogy ennek ellenére miért is futok itt már másodszor ? Biztosan valami  „problémám” van , de ez egy terepfutónál normális állapot )  Egy erdőben halad ( annak , aki ugye nem találta ki egyből a hely nevéből ) , ahol a talaj döngölt föld , némi homok és a legutálatosabb murva , de erről majd később bővebben ! Van egy kevés aszfalt , nagyjából a teljes távon 3 km-er .  Ja , és körök vannak , szám szerint 6 db. Hogy ezeket miért is részletezem ennyire ? Hát ez már a bizonyítván magyarázás része .   A rajt előtt összefutottam Chevyvan barátommal , rögtön nagyon jó lett a kedvem !( Aki már beszélt vele , vagy olvasta néhány hozzászólását a terepfutó fórumon biztosan így érez !)   Rajt pontban 8-kor . Most viszonylag előre álltam , nem akartam megint a teljes ( hát ami azért , pedig van 10 kili ( amit csak azért nem értek , mert 1 kör ?! ) , félmaraton és maraton nem túl népes , tavaly voltunk vagy 300-an összesen )mezőnyön átverekedni magam , mint tavaly . Elég hamar egyedül maradtam , a gyorsabb tízes és feles futók elporoszkáltak én meg nagy magányomban a madarakat hallgattam a fákon . Az első tízes nagyon kellemesen és lazán telt el . A tempó ( 4:05 körüli ) és a pulzus (148-as átlag ) rendben volt . Aztán lassan , fokozatosan lassulni kezdtem. Először még alig észrevehetően , 6-8-10 mp-ek , de 26-28 után már drasztikusan ! Közben pedig teljesen jól éreztem magam , csak éppen a pulzust nem tudtam lényegesen feljebb nyomni . Ezt egyébként már 3-4 hete érzem , csak éppen fogalmam sincs az okáról . Egy megmagyarázhatatlan tompaság , mintha a le lennék szabályozva . Egyre inkább látszott , hogy a terveim közelében sem leszek , sőt a tavalyi időmet is alul szárnyalom ! Ráadásul minden körben volt a Duna-gáton egy közel 2 km-es szakasz ahol totál pofaszél volt , de akkora , hogy a sapkámat néha majdnem levitte ! És ráadásul vastagon fel volt szórva apró kaviccsal . ( milyen jó is magyarázkodni ! ) Az utolsó három körben már nagyon utáltam ! Itt jobban látszanak az adatok : http://connect.garmin.com/activity/126853701

  Így az utolsó körben már csak azt figyeltem , hogy tartsam az előnyömet , hogy legalább a helyezés kárpótoljon egy kicsikét .

    Tanulság : hát , fogalmam sincs , hogy mi ez ? Így utólag visszanézve elég sok hibát elkövettem a felkészülés alatt , elég sok fontos edzést nem csináltam meg , vagy nem jól .

  De voltak biztató versenyeim . Szóval , jövőre megpróbálom kicsit más alapokra helyezni az edzéseimet , de alapvetően azért nem vagyok elkeseredve , sőt , tele vagyok tervekkel és elszántsággal .

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:12:54 42.65 04:31 13.27 137 0 160 152
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

-Mariann- képe

-Mariann- 4588 napja

Gratula itt is és hajrá! ;-)

Kopi Zoli képe

Kopi Zoli 4589 napja

Annak örülök hogy nem tört le az hogy nem kerültél 3 órán belülre és pozitívan jössz ki belőle.

Erős vagy te, több van benned ennél. A többit a fórumon.

 

szasza képe

szasza 4590 napja

híjjj, ez tényleg felemás verseny volt. gyors indulás, folyamatos belassulás... pedig bazi jó vagy, engem is érdekel hogy mi az oka... 

Boszi72 képe

Boszi72 4591 napja

Na látod, mondtam én, hogy menni fog!:-)) Nagyon örülök, hogy nyertél - óóóóóriási kalaplengetés - és azt külön jó olvasni, hogy továbbra is hajt előre a tűz!:-) Gratulálok Nedus, gyönyörű eredmény, hajráááá!

mjoci képe

mjoci 4591 napja

Gratulálok.

zoles73 képe

zoles73 4591 napja

pofaszél az volt, lassitó forditó az volt, gátra fel volt, korán kelés volt......ezt én is tanusitom. Grat.

Gida képe

Gida 4591 napja

Gondoltam rád amikor Káposztáson futottam...akkor futottál te is, csak Győrben :)

Jó dolog az elszántság, tervek...nem szabad "elpuhulni" :))

Azért múrvás talajon futni gyorsan nem egyszerű...lesz jobb is, a lényeg hogy jól érezd magad és ne legyen sérülés stb.

Egs!

Ja és nincs maradandó sérülésem, a jobb kézfejem is gyógyúl köszi!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!