zozo.m futás

2012.04.15 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:31:57

Távolság

42.2 km

Tempó

05:01 p/km (11.95 km/h)

Edzésleírás

29. Vienna City Marathon!

Hétfő: Pár ember szerint a 3:30 kötelező, de a 3:15 egy reális eredmény lenne. Meglátjuk. Úgy gondolom eljött az idő, hogy fejben felkészüljek a versenyre, így ezért kezdem el írni, mindennap mit is teszek a futásért. Tegnap futottam egy versenyt edzéstempóban. MA pihenőnapot tartok, vagyis semmit nem csinálok. 3 napot dolgozok a héten, így kellő képpen össze tudom kapni magamat.
Első el kell döntenem mivel futok, zenével vagy sem? Ellene szól, hogy jó hangulat várható. Ugyanakkor mi van a bornyadt napunk lesz. A zene egy fajta kikapcsolódás, másrészről pedig "időmondó" (éppen hol is tartok).

Szerda: túl a résztávozáson. kicsit izgulok, most már a bevitt élelemre is figyelnem kell! Valahogy most valami sokkal jobban izgat. Feladtam valamit, amit sosem szabad! Úgy döntöttem, ahogy egy sportoló nem teszi. :( Mai feladat, rendbe kell tenni az agyamat is... "Ha megtanulsz élni a jelenben, meglepődve tapasztalod, mennyi minden sikerülhet!".

Péntek: túl a munkán, túl egy úszáson, javítva a szerdai kisiklás. Kell ennél több. Fenét! Fantasztikus nap. Csak egy picit nagy a nyomás. Már látható az első kommentben is :)..

Szombat: utazás jegyében telt, csomagot felvettem. Utána rövid vásárlás, egy kis késői ebéd, majd irány a tésztaparti, ahol szerintem a helyszínt kellett megfizetni, nem az ételt. Kicsit kevéske volt. Itt találkoztam Zsuzsival és Balázzsal, majd Helga, Szesze, és Dilisüni érkezett meg. Haza pár calorie még be aztán alvás. A szomszéd hajnali 2kor jött haza, nem halkan. A legrosszabb az volt, hogy magyarok voltak, így értettem mindent. Végül visszaaludtam.

versenynap: 6 óra után egy picivel reggeli. Összes bérlő már lent, átöltözve. :) Ettem barna kenyeret, gyümölcsöt, ittam zöld teát. Bírtam volna még enni, de teletömni se szerettem volna magamat.
8 kor már a helyszínen voltam. WC itt a legrosszabb sort választottam. Valakinek rosszul indulhatot a napja, így egy mási sorbaálltam, ahol előbb végeztem így is. Majd egy kis bemelegítés. Újabb sorbaállás, és írány a zóna. A sárgát választottam, mert 3:30 volt a terv, bár két ismerősöm is azt mondta 3:15 körül kellene futnom, mégsem szerettem volna elfutni az elejét.

Start: az mp3 lejátszomba egy mix és egy filmnek (Békés harcos útja) a hangja volt, és a zenéhez állítottam, mégis a film indult el. :)
 Nem szórakoztam vele, ha ez indult el, ezzel futok. Indulás előtt felvettem egy plusz pólót, mert kicsit hüvősnek éreztem a levegőt.

Az első 2 kili után máris rájöttem, hiba volt. Majd leveszem. Futottam tovább az erdőben láttam elfutni Dilisünit, gondoltam rá kellene tapadni. DE sehol egy Helga, sehol egy Szesze. Ajaj időt fut mégis. Ismerem, erős tempót megy az elején, azt pedig nekem nem szabad. Így hagytam futni a fák alatt. :) 5 kili előtt volt az első frissítés, ahol nem vettem magamhoz semmit. Úgy éreztem nem kell, plusz csak víz volt.

Az első 10-es kényelmesen telt el (9:55). Itt Szeszével is találkoztam. Frissítés! Jöhet a banán + iso. Hoppá nincs banán??? :( nagyon kellett volna. Iso leküldve a szerveimhez, és valahogy erőre is kaptam. És elkezdtem jobban érezni magamat. Ekkor kezdtem el a futást. Nagyon rossz volt előzgetni, nem tudtam folyamatosan futni.

3. Frissítő. Végre banán. Ekkor félreálltam egyet meghámoztam, megkajáltam, ittam, és folytattam a futást.  :D Igaz vittem magammal még egyet, hogy később már ne álljak meg hámozni. Itt jött egy éles kanyar és jött a szél. "Hú de jó, hogy nem vetköztem neki"...

A Heldenplatz mögött egy két kép készült. Ekkor megtudtam a másodszor az időt (10:50). Nem sokkal később vége lett a filmnek és elkezdődött a zene, melynek az eleje úgy kezdődött: "Who am I?". Ekkor jártam 23 körül. Rájöttem, ha 3:15-t szeretnék, akkor most menni kell. Elkezdtem futni és mondogattam magamnak a választ. Csomó embert hagytam le. Elfutottunk a Stadionig, utána vissza az erdőbe itt újra láttam Sünit. Kb 3 km-es előnye volt. Futás tovább fordulás: és újra barátként fogadtam a szelet. De ez nem volt az igazi. Nagyon pocsék volt. Itt alig mentem valamit. Szinte megváltásként jött a frissítés. Előtte betoltam egy kis szintetikus üzemanyagot, plusz kóla. Amíg megittam, addig félreálltam. Majd pár lépés újra futásba kezdtem.

Ekkor már nehezen ment, de nyomtam tovább. Hiszen menni kell! Nincs mese. Plusz a baltérdem hajlata elkezdett szúrni is. 3 (38.) kili után visszafutottunk a belvárosba, de már a hídon éreztem, hogy kész. Elsavasodhadtam, mert a lábaimat alig bírtam emelni. Frisstés az utca végén félre, nyugodtan egy isot. Nem segített, elszállingóztak mellettem a futók. :( 1 kilivel később - a 40-es után - még egy frissítés benyomtam még egy isot. sétáltam és kezembe adtak egy kólát, az is jöhet. Kalóriabomba. Szó szerint bár lehet, hogy kellett hozzá Helga is. Utólértem. Jeleztem neki, hogy készen vagyok. Neki nem kellett mondania semmit, hallottam, hogy már nem veszi kényelmesen a levegőt. Néha majdnem leszakadt, ekkor elkezdtem bátorítani, néha kicsit rátaposott, bírtam. Ekkor már a térdembe percenként lőtt valaki nyílat. :(

A végére megint volt erőm, de akkor már úgy voltam vele, hogy nem számít semmi, csak érjünk be. 500m - 400 - 300 - 200m fordulás a Heldenplatz-ra: ahol mondott valami szép szót Helga :), és rákapcsolt, mentem vele. Eggyütt futottunk át a célvonalon, 3.35.xx-et mutatott az óra. Gratuláció Helgának, hiszen egyedül futotta végig! És ilyen eredményt ért el!

Érem átvétel, majd írány a csomagfelvételhez, ahol készült két kép rólunk, majd Dilisüni és megérkezett és így még egy harmadik is összejött.

Összegezve: Elégedett vagyok, tavaly: 04:15:27-et futottam. Most pedig 1 perccel jobb átlaggal futottam. Ez volt a terv, hogy 3:30 alatt futok. És bár hivatalosan nem, de a frissítések miatt simán bennem van. Elégedett vagyok. Tavaly 21 percet javítottam ősszel, tavaszhoz képest. Most pedig: 22:51-et az őszihez képest.
A nagyok szerint 3:15-öt kellett volna futnom. Emiatt a célban pár másodpercig szomorú is voltam. DE hamar rájöttem, hogy az a két ember nem én vagyok. Saját magam elvárását, pedig teljesítettem. Ez a lényeg! :)))

nagyon szépen köszönöm, hogy néztettek az Interneten, hogy írtatok. jó érzést vált ki belőlem. de még jobb egészségesnek lenni, mert akkor tud az ember szépen fejlődni és tudja tenni, amit a legjobban szeret. :) Köszönöm!

Egyszer azért jó lenne úgy lefutni ezt a távot, hogy ne legyen benne holtpont. Bécsben márcsak ez a cél. :p

ui.: az első maraton óta nem volt olyan, hogy ilyen nehezen menjen a sétálás is. :) a régi szép emlékek.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:26:14 5 05:15 11.44 0 0 0 0
00:26:06 5 05:13 11.49 0 0 0 0
00:24:18 5 04:52 12.35 0 0 0 0
00:25:29 5 05:06 11.77 0 0 0 0
00:23:03 5 04:37 13.02 0 0 0 0
00:24:01 5 04:48 12.49 0 0 0 0
00:24:16 5 04:51 12.36 0 0 0 0
00:26:40 5 05:20 11.25 0 0 0 0
00:11:50 2.2 05:23 11.15 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

17 hozzászólás

jrichard76 képe

jrichard76 4442 napja

Gratulálok. Az Óbudai versenyen éreztem is, hogy magasabb kategóriába tartozol, főleg olya 17km-től, amikor egyre sűrűbben néztél rám, hogy mi lesz már? De akkor már fáradt voltam, ezt gondolom levetted, mert az uccsó kört megnyomtad :)
Jó volt az írás is!

dilisuni képe

dilisuni 4451 napja

Nagyon jó beszámoló. Nagyon jó voltál. És még milyen jó leszel. Hihetetlen ütemben faragod le a pb-idet.

írod, hogy megzuhantál a végére, de még így is jobb második félmarcsit futottál, mint elsőt ;) ejnye, mit csináltál az elején? csajoztál? ;)

sajnálom, hogy első alkalommal én nem láttalak, biztos, hogy beálltam volna melléd, vagy kikaplak a sorból és húztuk volna egymást :) aztán szidhattál volna, hogy én dumáltalak rá, hogy elfusd az elejét ;)))

 

Macula képe

Macula 4451 napja

Keine neuen Ziel-Foto? :)

galagyuri képe

galagyuri 4452 napja

Gratulálok! Nagy vagy!! Sztem szuper időt mentél amire büszke lehetsz!! Persze hogy benned van a3:15 is, de akár a 3 óra is,csak ahhoz még idő és edzés kell. De ez most nem számit, a lényeg hogy megcsináltad egy szuper eredménnyel!!!!

áki képe

áki 4453 napja

Gratulálok a Pb-hez! Lesz még az 3:15 is, nem kell aggódni.

rodriguez képe

rodriguez 4453 napja

Zozo, szerintem ne szomorkodj, hogy a 3:15 nem jött össze, így is baromi sokat javítottál. És fiatal vagy még, rengeteg időd lesz a további gyorsulásra :-) Gratulálok!

Julcs képe

Julcs 4453 napja

Micsoda tempó, gratulálok! :)

szuszu képe

szuszu 4453 napja

Fantasztikus vagy Zozó! Igazán büszke lehetsz magadra. Szerintem nem sok ember képes ennyit fejlődni és ki tudja még mi lesz ebből. Örülök, hogy egy kicsit részesei voltunk a versenyednek azzal, hogy együtt uzsonnáztunk. Gondoltam ám rád verseny közben, hogy vajon merre jársz és hogy megy a futás. Tök jó, hogy ilyen szépen leírtad az egész  hetedet és azt is imádom, hogy mindig megköszönöd, hogy egészséges vagy, mert az tényleg a legnagyobb kincs! Jó pihenést!

dizs007 képe

dizs007 4453 napja

Király vagy, nagyon igazad van, hogy nem a mások vágyát kell megfusd (mégha én is mindenféle számokat mondtam neked :-)), hanem a tiédet szépen folyamatosan javulva (nem feltétlenül az időt értem ez alatt) Hajrá

bejcsi képe

bejcsi 4453 napja

Nagyon ügyes voltál Kis Csapatunk minden tagja büszke Rád! Szép volt Zozo! :)

retisonic képe

retisonic 4453 napja

Szép volt, Zozó! Ilyen fejlődés mellett simán meglesz a Sparon a 3:15! A 3:31 is remek eredmény, nem kell mindig a nagyokra hallgatni.:))

Melania képe

Melania 4453 napja

Húú Zozó, már ezt a készülésről szóló beszámolót is olyan jó volt olvasni. Írj majd a versenyről is! Hát őszinte elismerésem, a madarak csicseregték, hogy milyen jó időt futottál. Végül zenével mentél vagy anélkül? Grutula!!! csak így tovább!

Andikölök képe

Andikölök 4454 napja

Szép volt Zozó, nagyon nagy gratula! Sokat dolgoztál érte!

-Mariann- képe

-Mariann- 4454 napja

Hú, 3:31?! Beszámolót! ;-)

dilisuni képe

dilisuni 4454 napja

szép volt Zozó, nem kicsit javítottad meg a pb-det. Nagy tétben mernék rá fogadni, hogy idén még további jó nagyot fogsz rajta faragni.

Macula képe

Macula 4455 napja

3:31 NAGYON NAGY GRATULA!!!!

Várjuk a beszámolót! :-)

 

dilisuni képe

dilisuni 4457 napja

Nagy-nagy kalappal gyorslábú barátom!!! Helgával (Szeszével leszünk az iramfutói) a 3.40-ért megyünk, ha szemünk elé mersz kerülni, akkor véged!!! :)

Felszerelések

Nike Air Pegasus 27