FutoToMo futás

2011.10.02 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:21:46

Távolság

23.2 km

Tempó

03:31 p/km (17.02 km/h)

Edzésleírás

Maraton OB, - kiálltam 22.5km-nél.

Nos. Bemelegítés, repülők szerintem sose mentek még ilyen jól. Tök jól éreztem magam.
Elindultunk és szépen ráálltunk a 3:25-3:30akra, végig nagyon szépen. Rendben volt minden teltek múltak a km-ek, kisebb váltogatások, de valahogy nem zavart. Folyamatosan a váltók illetve egymás mögött kerestük a szélárnyékot. Aztán úgy az Árpád hídig fordító után 18-19km körül, egyszercsak elkezdett görcsölni a hajlítóm + a bal feszítőm is kedett bedurrani..de úgy nagyon. Jobban mint tavaly. Na mondom fasza, akkor gyors megiszom a magnéziumot. Hát mit mondjak, utána gyakorlatilag full elsavasodás + az emelőm is...Le is szakadtam egyből..na mondom kell egy kis idő mire végig járja kis testemet..Hát egy picit jobb lett de a féltávtól kezdve egyszerűen elkezdtek megállni a lábaim...erő elfogy, láb beköt....édes jó istenem...22-nél anyumtól elvettem a frissítőt mondom hátha.... hát rosszabb lett, alig bírtam tenni a lábamat..egyre lassabban futottam. Aztán elértem az Erzsébet-hídhoz és akkor mondtam hogy vége ennyi most :(  Kiálltam.
Ez van, egyszerűen nem tudom hol rontottam el és mit. Talán túl izgultam (elég valószínű) talán kiszáradhattam, nem tudom. Ez van sajnos, baromira bánt. Jó lett volna azért egy maratoni dobogóra állni, mert egyszerűen nem hiszem el, hogy nem ment volna végig rendesen. Annyira de annyira könnyen lazán ment. Na mindegy, ez van. Megyek tovább, csinálom rendesen továbbra is, nincs megállás. Meghát, ha más nem, jövőre jobb lesz úgy is.
Részidők:
5km: 17:09 
10km: 34:35 - 17:26
15km: 52:06 - 17:31
20km: 69:37 - 17:30
21.1km: 73:47 - 4:10
23.2km: 81:46 - 7:59

Megjegyzésként hozzáteszem, az Ekiden váltót azért megnyertük.
 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:21:46 23.5 03:29 17.24 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Gebregab képe

Gebregab 4654 napja

Aha, ezt a szalmonellás dolgot nemtudtam. Mindenesetre nem akarok okoskodni, a helyzet az, hogy amíg rájössz mit miért csinál a szervezeted, addigra rég vége a versenyzői karrierednek :))))  Én legalábbis ezt érzem magammal kapcsolatban... a legnehezebb a helyes következtetéseket levonni a tapasztalatokból. Próbálok segíteni, hátha együtt többre megyünk. Jövőre nagyon szeretnék végre jó állapotba keveredni!

FutoToMo képe

FutoToMo 4654 napja

Gábor! A vérképpel semmi baj, sőt mondhatni túlságosan jó is. Annyit elárulok, hogy a magaslat után 6 azaz hat volt a vasam. 1.5hétig kóvályogtam tőle érzetre is, mire sikerült feltornásszam. Köszönhető volt ez egy szalmonella fertőzésnek, amit igazából "semmivel" kezeltem. Mindegy most nem ez a lényeg. Igen, így visszagondolva lehetséges hogy kellett volna egy picit több mennyiség, illetve aerob futásokat beletenni. Sajnos próbáltam azt hinni (bevallom), hogy a fennt elvégzett 2órás futásaim, amik ott elég, sőt nagyon keménynek számítottak, elegendőek + 2 hete még maratont is futottam, ráadásul nem erősen, így a hosszú futásom is meg volt. Visszanézve, tavaly sem futottam többet, sőt kevesebbet, ráadásul most a hosszúm is erősebben ment. Ez a magaslati dolog meg, úgy tűnik annyira nem jött be, nyílván másképp kell csinálni majd "legközelebb" (ha lesz), meg persze nem árt nem szalmonellával lejönni. Sajnos, isi mellett és egyedül kitalálni egyáltalán nem jó. Jövőre nézve mindenképp változtatok dolgokon ;)
Az alapozási hosszúkat nagyon nagyon támogatom, idén jóval többet leszek fennt hétvégente is, szóval össze kell hozni őket ;)
Köszönöm szépen véleményed, nagyon kellenek a visszajelzések másoktól, okosabbaktól, tapasztaltabbaktól ;) 

Gebregab képe

Gebregab 4655 napja

Szerintem csinálj egy vérképet, hátha fény derül valamire. Elvégeztél 3-4 hét magaslati edzést, de sem előtte, sem utána nem volt mennyiség. Tudom, hogy te amúgy sem szoktál 200kilis heteket tolni, de azért ennél egy picit többet lehetett volna...talán ez volt a hiba. Talán csak annyi, hogy amit futottál, annak is jó része anaerob volt. Ehhh, majd rájössz :) Mindenesetre sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, igazán megérdemelted volna...na mindegy. Alapozáskor rám számíthatsz, majd hosszúkat futhatunk együtt! ;)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!