ruti futás

2011.09.04 Vasárnap, 10:08:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:33:29

Távolság

21.09 km

Tempó

07:17 p/km (8.24 km/h)

Edzésleírás

Nike félmaraton, Budapest. A felkészüléshez kicsit későn kezdtem, de aqz utolsó másfél hónapban megvolt a heti 20 kili, mellette minden hétvégén valami verseny volt. Úszás, triatlon, kerékpár, futás.

A lábam mostanában nem a legjobb, gyakran fáj a térdem és futás után szinte mindig a sarkam és a lábfejem. Lehet, hogy a cipőm megérett egy csrére (meg a betétem is).

Elrajtoltunk, a ligetben és az Andrássy úton még kellemes időben futottam a 6:15-ös iramfutó mögött, de hamar beláttam, hogy inkább a saját tempómban kéne menni, hogy a végéra is maradjon erő. Kicsit szétszórtam indultam, az órámat otthon felejtettem, a gélt pedig a hátizsákommal beadtam a ruhatárba (így legalább megmaradt).

Icutól az Oktogonnál kaptam egy órát, Rózival lelkesítették ott a futókat.

Átérve a Lánchídon egyre melegebb lett. Már nagyon vártam az első frissítőállomást, de nagy csalódásunkra itt már az utolsó csepp víz is elfogyott. A szomjúság egyre erősebb volt és a következő állomásig még kilóméterek voltak és csak reménykedhettünk, hogy ott lesz víz.

Közben Nyuszi egy kerékpárostól szerzett egy kis vizet, nekem is jutott néhány korty, aztán megláttam Gabeszt fényképezni az út mellett, tőle is lenyúltuk a kulacsát, pillanatok alatt kifogyott, de életet mentett. Aztán valaki szerzett egy egész üveg ásványvizet (2 egész liter) az is kőrbe ment, így eljutottunk a következő állomásig, ahol már volt víz bőven. Ez egy kicsit helyre tett, így bizakodva vágtam neki a hosszú pesti alsórakpartnak. A reggel beígért déli szél helyett enyhe északi szellő fogadott, ami nagyon jó volt. Túljutottam a Margithídon, aztán már csak a fordítót vártam. Közben újra találkoztam Icuval és Rózival. Itt kaptam egy kis jéghideg kólát, aztán folytattam az utat. A fordító hamar eljött, aztán irány a felső rakpart. A lábaim már nagyon fájtak, de nem törődtem vele. Lassan, de biztosan jöttek a kilóméterjelzések. A Nygati téri felüljáróra szinte mindenki sétált felfelé a környéken, gondoltam én felfutok, ha beledöglöm is. Aztán a lejtő és a Ferdinánd híd. Innen már szinte célegyenes. Szép lassú, de egyenletes tempóban futottam a cél felé. A Dózs György úton mér egy gyors frissítés, aztán tényleg jöhet a célegyenes. Egy laza sprintre is futotta a végén és végre beértem. Nagyon elfáradtam, kicsit tulmentem a tervezett időn, de ezt tudjuk be a melegnek. Messze elmaradtam a legjobb időmtől, de beértem és ez a lényeg!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:33:29 21.09 07:17 8.24 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

Sipi képe

Sipi 4663 napja

Te sem nagyon edzettél futásra, igen meleg is volt.....Gratulálok! 

Egy triatlonos fusson is fel a felüljárón....:))) 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!