Mike01 bringázás

2011.08.30 Kedd, 18:11:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:52:10

Távolság

30.22 km Szint: 26 m

Tempó

01:44 p/km (34.76 km/h)

Edzésleírás

Egyeni idofutam edzes - nem is edzes, inkabb verseny...

Ugy gondoltam teljes sikon van ertelme felmerni az eromet, es akkor semmilyen lejto nem csal bele. Almos es faradt sem voltam, igy egy vendeg tavozasa utan oltoztem is es mentem.

Erre a legmegfelelobb egy idofutam felmeres, amit egyedul is fel lehet merni. 30km-re gondoltam, ez nem tul rovid, sot idofutamnak inkabb hosszu, de ezt valasztottam. Egy forgalommentes utat.

.

A varosbol kierve csinaltam 3 loszolast, 1km-eseket, 40km/h feletti tempoval tartva, majd lelassultam 36-ra. Mivel a 3. utan ereztem, hogy ez 30km alatt eros lesz nekem, igy utana mar csak felvettem egy kb. fix attetelt es pedalfordulatot, es azzal mentem.

A szel odafele oldal-oldalhatszel, hazafele forditva. 90%-os terheltsegen mentem, kivancsi voltam mennyit birok menni megis.

(Az ut minosege Tortel fele jonak mondhato, nem kell hepe-hupak miatt kihagyni a tekeresbol.)

Hatul a 14-15-16 kozott valtogattam, annal kintebb nem birtam a lancot tenni, mert akkor esett volna a fordulat, tehat azokhoz meg gyenge vagyok. Felmeresnek jo volt.

Sajnos egyre hamarabb sotetedik.

Terkepem itt: KLIKK

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:52:10 30.22 01:44 34.76 26 108 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4688 napja

Télen Mike egy kis forralt bort kell szívni szívószállal...:-)

Fari jól írja.Először a versenyeken az ember legfeljebb csak önmagát tudja legyőzni....Aztán ha már másokat is,akkor ráérez az ízére....Végül képes legyőzni akár az erősebbeket is,ha igazán tud küzdeni,igazán akarja a sikert,az ellenfél pedig csak szeretné....A verseny nehéz pillanataiban pedig nem tesz érte,miként edzésen is megáll akkor,amikor iagzán nehéz,ahogy írtam egyszer,"nem lépi át a fájdalom házának küszöbét"

Mike01 képe

Mike01 4688 napja

Kossz Fari. Ha edzőtársat nem is találok (erősebbet jelenleg - országútist), de egyedül mindenképpen gyűjtöm a km-ereket. Amit lehet megteszek. Télen meg egy kis elméletet is magamba szívok.

Fari képe

Fari 4688 napja

Tibinek abszolut igaza van..jó lenne ha tudnál néha menni erősebbekkel edzeni,akik cibálják..ott lehet igazából fejlődni,mert versenyen se egyenletes tempó van(kivéve ha leakadsz,és 1edül vagy)..plusz ezek a nagyterhelésű edzések nyitják meg a szervezetet,és kerülsz a pihenés után egy magasabb szintre..próbálj majd minél több versenyre elmenni,de ne stresszeljen a helyezés ..én már nem tudom hány éve járok monti versenyekre,de régen én is csak ugy mentem hogy az elején beálltam egy saját tempóra,aki megelőzött,megelőzött,akit megelőztem ,megelőztem,sose tudtam rárakni a kereket egy erősebbre,ezt most tapasztaltam meg én is tavaly szinte,ugyhogy én is most tanulom a "szakmát"de igy mikor meccselek..az az igazi élvezet,ez a VERSENY megmérkőzni a többiekkel,harcolni...

Mike01 képe

Mike01 4688 napja

Harcsabarna, koszi.:) de azert durva lenne ha ennyi edzessel olyan eros lennek, mint a nagyok.:)
Mike01 képe

Mike01 4688 napja

108rpm a max volt csak termeszetesen.Nem atlag most.:) hat igen, ebbol legalabb tenyleg latni hol tartok most, meg jo lesz viszonyitasnak akar jovo ilyenkorra, vagy akarmikor. Az attetel megvalasztasanal gondban voltam igazabol, nem tudtam mi a legmegfelelobb nekem, meg nem ismerem magam. Az iden mar nem varialok, de jovo tavasztol mindenkepp nevezek versenyekre. De nem is vesztettem semmit, elso evad az o.utival, meg nagyon-nagyon sokat kell tapasztalnom, ehhez talan a versenyek is jok majd.Koszonom a leirast, megyek nezem az edzesedet.:)
HarcsaBarna képe

HarcsaBarna 4688 napja

Miket tud itt meg az ember! Szerintem gyors vagy, de ezek szerint nem annyira, mint a nagyok... majd egyszer megtanulok én is biciliklizni:) próbálkozom...

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4688 napja

Mike,az időfutam a tökéletes erőbeosztásról szól.

Alpvető szabály,hogy az elején sosem szabad ugrándozni,hisz az időfutam egy tempó menés.

Még a rajtnál sem szabad túl nagy áttétellel,túl nagy rössel megindulni,mert igaz,pár mp-et lehet nyerni,viszont utána visszaüt,megáll az ember lába.Célszerű minél energiatakarékosabban,de azért a lehető leggyorsabban felvenni az utazó tempót,35-40 környékén rögtön visszaülni,forgatni,és úgy tovább gyorsulni,ha szükséges.

A 108 lábforgás elég magas,kevesen mennek így,sőt talán csak Cancellara.Nem tudom,mit ehet....

Az jó,hogyha próbálsz egy fix áttételen menni,időfutamon nem nagyon szabad sokat váltogatni,főleg nem síkon,ahol semmi sem indokolja

Ma én is időfutam tesztet mentem szinte versenyszerűt mondhatom hogy maxot,bár egyedül nehéz ráhangolódni igazán egy ilyen kemény edzésre,ahol senki sincs,mert még felmérőkön is indulnak előttem,és erőt ad,hogy közeledek hozzá,jobb vagyok nála,esetleg be is fogom.

A versenyekről nem is beszélve.

Gratulálok a teljesítményedhez,bár látod,itt látszik,amit mondok,hogy sok edzésen mész 30 feletti átlagot,akár hosszúra is,de igazán gyorsan nem tudsz menni,és 38-40 tájékán még nehezebb az élet a növekvő légellenállás miatt.Javaslom az intervall edzéseket,ahol szakaszokban mész akár csak egykm gyorsakat,de azt tényleg gyorsan,aztán kipörgeted,kipihened.NEM AZ EGÉSZ EDZÉS ÁTLAGA SZÁMÍT IGAZÁN.

Az edzések célja az,,hogy minél tökéletesebben felkészülj a versenyekre,ahol jóval magasabb tempót kell menni,mint amit egyedül tudsz,mert  vannak jóval erősebbek,mint te,vagy én.És mégis el kell tudni velük menni....

Nézd majd meg az edzésemet,vagyis felmérőmet talán hasznos.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!