zozo.m futás

2011.10.02 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:54:46

Távolság

42.2 km

Tempó

05:34 p/km (10.79 km/h)

Edzésleírás

3. maratonom! (előre tervezett célok: 1. érjek be, 2. PB, 3. 4:12 alatt, 4. = álom: 4 órán belül).

Tegnap már mindenkinek csak az utolsót említettem meg. Hiszen miért nem álmothatok nagyot? Meg, ha az jár a fejembe, akkor azt fogom bevonzani. Akkor miért agyaljak 4:12 körülin?...

Tegnap tésztaparty, ahol megettem az adagomat, de azért nem volt túl sok. Kis tervezgetés -versenyügyileg- beszélgetés, majd haza. Egyből ágyba. El is aludtam, de éjfél után felébredtem, és nagyon nem ment már utána az alvás.

Majd ébredés, gyors reggeli (tészta a változás kedvéért). Fürdés, öltözés, és indulás. Bemelegítés Rékával és Norbival. Jól megizadtam már itt, de azért volt egy kis tánc, persze egy fiatal hölggyel. :)

Rajthoz indulás, kerestük a többieket, de csak Tátra Zolival és Bálinttal találkoztam. Majd indulás előtt megjelent Szesze és Helga is. Így együtt volt a csapat. Indulhattunk! Marky mellénk csapódott. Szépen bekezdtünk 5:10-es első kilométer. Majd Márkyval kicsit visszavettünk, kicsit megijedtem, hogy ez erős lenne. Akkor még nem éreztem, de jobbnak éreztem lassabban közlekedni. Fülemen a zene, amely alappján elég jól haladtam és tervnek megfelelően.

10 kili után benyomtam magamnak az első gélt. Hiszen tudtam, hogy ekkor kell beadagolnom. Erő megvolt futottunk tovább. Lánchíd, majd írány Buda. Haladtunk tovább a tempóban, ekkor futottak el melletünk Szabó Gáborék, majd utánuk RunningLaca, majd Tátra Zoli... Keményen nyomta... Fel szinte haza Óbudáig, ahol a szülők mellett a hugi keresztszülei is ott voltak. Kaptam egy újabb zselét + vizet. Ezzel vágtam neki a budai alsó rakpartnak Markyval. 24kilis frissítő után aztán már csak "oroszlánosan"... Marky mutatta, hogy mehetek nyugodtan. Ekkor éreztem először, hogy meg lehet a 4 órán belüli maraton. 30-ig tartottam a tempót. Gondok nem merültek fel. Ezen szakaszon többször kellemes kis szellő érkezett, amelyet mindig megköszöntem/háláltam, mert nagyon kellett!

Majd a Corvinusnál megszólalt a trance zene, plusz a motivációs videóm. Ekkor rákapcsoltam. És ahogy Kocsis Árpád is mondta, aki nem futja el az elejét, az a 2. pesti alsórakparti szakaszon leelőz akár 3-400 futót. Hát valóban. Fantasztikus érzés volt. Aztán vissza a parlament felé, itt kicsit megfájdult a térdem, de Orsikával váltottam pár szót és kiverte az agyamból a gondolatot, így utána nem is volt gond. Csak az idő, mert korán szólt a gong szó a fülemben. Ezért rákapcsoltam. Az Alkotmány utcában megint vagy 20 ember mellett elmentem. És megérkeztem az emelkedőhöz. Valahogy felmentem rá, aztán folytattam a futást. Ferdinánd alatt frissítés, egy kis colával. Vizes pakk felkapása, és futás tovább. Ekkor újabb gong szó, amely a 40-es kilit jelezte. Láttam is. Csak az volt a gond, hogy még előttem volt. Így futni kellett... A Dózsa György út milyen távol van... Amint ráfordultam, tudtam, hogy innentől végig bírom. A zene adta a tempót, mondogattam magamnak, hogy menni fog, csak érjünk be. Megszólalt a befutó zeném, és a sarkon látom MZolit, pacsi és futás tovább. Remélem meg lesz... A végét megnyomtam még, egy kanyar, 42-es kilit már látom, akkor ez jót jelent! meglesz! Majd egy fordulás jobbra, egy balra, és az óra 3:55-t mutat. Szépen befutottam.

21 percet javítottam a bécsi PB-mhez képest.

Futás után hízókúra egy gyorsétteremben, ahol jó ételeket ettem. Sajnos a többiek -elsősorban MZoli- megijedtek mi lesz, ha Zozó elkezd énekelni. Úgy látszik valamit tényleg sejtenek. (halkan még nekem nem lehet... :)) így marad az ünnepi alkalom...


Múlthéten új félmaratoni -, most új maratoni -, jövő héten új 10-es csúcs lesz???

 

Köszönöm mindenkinek, aki kijött szurkolni (Zsófinak, Anitának, Gergőnek, Imonak, Orsikának és akiket nem ismerek...),
Szeszének, aki nyúlazott az elején. Markynak, aki mellett jó tempót futottam. Lindának a zenét! Az iskolásoknak a frissítést. és a BSI-nek a  szervezést.

 

Fantasztikus volt és megfutottam az álmomat, mert igazából ezt akartam! KÖSZÖNÖM! Hálás vagyok, hogy ilyen egészséges testem lehet, most adok a végtagajaimnak egy kis szabadságot. Megérdemlik.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:56:44 21.1 05:32 10.85 0 0 0 0
01:58:02 21.1 05:36 10.73 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

Andikölök képe

Andikölök 4648 napja

Gratulálok Zozó, nagyot futottál! Csak így tovább, ezek után mi lesz a következő cél? 3:30? :)

Bozót képe

Bozót 4648 napja

Hej, de szépen kivitelezett futás ez! Igyekszem példát venni rólad! Gratu!

Melania képe

Melania 4648 napja

Zozó neked hétszeres gratula! :) Nagyon-nagyon ügyes voltál!!!

marky képe

marky 4648 napja

Nagy voltál Zozó! szép verseny volt! Előzetesen magányos futást terveztem, de nagyon örültem, hogy délig együtt mentünk, mert  belassultam volna. Jó a beszámoló! :) 

caribe képe

caribe 4649 napja

Gratulálok, ez az írás is nagyon jó! És örülök, hogy a zenével hozzájárulhattam az új PB-hez :)

Julcs képe

Julcs 4649 napja

Ügyes voltál, gratulálok! Köszi hogy rámköszöntél minden fordítónál, erőt adott, jó volt látni az ismerősöket :) Mi a következő cél?

Levicopter képe

Levicopter 4649 napja

Gratulálok !! A sok edzésnek köszönheted !!!

Mira képe

Mira 4649 napja

Gratula  PB-hez! Jó kis beszámoló! Mi lesz itt jövőre???? :-))

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!