NoHa futás

2011.08.16 Kedd, 17:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:54:30

Távolság

10 km Szint: 200 m

Tempó

05:27 p/km (11.01 km/h)

Edzésleírás

Szép Juhászné - Erzsébet kilátó alja - Szép Juhászné

A táv és a szint nem tized pontos, de kb.ra így volt. Mostantól többször lesznek hegyi edzéseim, bár lefelé nagyon nem tetszik a rendszernek.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:54:30 10 05:27 11.01 200 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

torolt_5749 képe

torolt_5749 4700 napja

Mindenki a saját életének a "pogácsa"!:-)) Saját tapasztalatom szerint egy biztos: a keringési resndszernek jót tesznek a hegyek:-))

nalacy képe

nalacy 4700 napja

Mostanság van egy új őrület: a hátrafelé futás, ha lefelé hátrafelé futsz az majdnem olyan mintha felfelé futnál, így talán jobban esik a rendszernek:))) Egészségedre! Amúgy kb. 4.6-4.7 kili a Szépjuhászné parkolótól a kilátóig, szintben meg kb. 240m.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4700 napja

Én úgy gondoltam,ahogy Laca is írta.Versenyszezon közepén nem túl szerencsés hegyi alapozó jellegű futásokat végezni,inkább gyorsítani kell síkon,nem véletlenül résztávoznak pályán a nagyok.A MAffatone is alapozás,persze nem esik szét a mozgásod,ha savküszöb alatt edzesz,így marad a frekvencia lépéshossz is.De nem baj,ha másként gondolod,mindekinek meg kell találni azt az edzésformát,ami a számára a leghatékonyabb,leghasznosabb az aktuális céljai elérésére.Azt miindig mondtam,hogy az intelligens sportoló rugalmasan,önmagát teljesen kontrollálva edz,növeli,vagy épp csökkenti a terhelést aznapi erőszintje függvényében,nem agy nélkül egy külső edző,vagy netes edzésterv alapján készül...ki...:-)

NoHa képe

NoHa 4700 napja

Hááát most nem feltétlen értek egyet, de csak a saját egyéni dolgaim  miatt. Ez általában igaz lehet másra, de én síkon, mikor maffetone-ztam sem futottam 05:30-as tempónál gyorsabban és mégis brutál jó formám lett tavaszra. Nem lassultam, nem esett szét a mozgásom.... Épp ez a lényege a maff.nak. A jó alap. Hegyen sem vagyok olyan lassú, viszont megdolgozza azokat az izmaimat, amik eddig elsatnyultak. Tökéletes kiegészítő edzésnek tartom a normál síkfutás mellé. Azért hegyi futó nem akarok lenni! :)

Köszönöm az észrevételeket máskülönben, szívesen olvasom!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4700 napja

Épp tegnap beszéltünk edzés után Rácz Attila csapattársammal,aki régen jó bringás volt itt Szekszárdon,és most kezdte újra tavaly a versenyzést,persze nem túl sok sikerrel,egy év edzés nálunk nem elég a forma visszaszerzésére.

Azt mondta,télen keményem fog alapozni,spinning,kondi,utána meg majd csak hegyre fog edzeni,mert azt kell,jön egy barátja is haza olaszból,aki profi mountis,és vele majd nagyon megerősödik,mert mindig hegyre fognak menni...

Én mondtam neki Attila,szerrintem az azért nem egészen jó elgondolás,alapozáskor télen,tavasszal erőfejlesztésnek jó a hegyi edzés valóban.

De szezonban érdekes mód,akár síkon is lehet hegyre edzeni,mert aki tud időfutamon 40 feletti tempót 10-20km-re,vagy résztávban 45-50 tempójú km-eket az azért itthon magyarországi versenyeken fel tud menni a kisebb hegyekre is.

A síkon gyorsítani lehet a lábforgást,ami kell a hegyre is,mert erőből,70-80 lábforgással hosszú hegyre nem lehet felmenni.

De ha valaki tartósan tud síkon 110-120 forgást,abból marad 90-100 a hegyre is,és így jó keringéssel,edzetten fel lehet menni végig.

Szerintem futásnál a hegyi edzés épp úgy belassít,mert csökken a lépésfrekvencia,vagy ha az nem,tartod akkor meg a technikád esik szét a rövidebb lépések miatt.Ha heti egy hegyit futsz,max kettőt,az szerintem bőven elég,ha azt  apozitív részét akarod kihasználni,hogy magasabb szinten dolgozik a keringési rendszer.

bejcsi képe

bejcsi 4700 napja

Neked az ilyen edzés jön be jobban, de nem lehet könnyű, mégis nagy kihívás minden egyes alkakommal. Egészség!

running Laca képe

running Laca 4700 napja

Ezeket a kemény hegyi edzéseket nem versenyszezon elején kéne elkezdeni!! Na majd jövőre!!

galagyuri képe

galagyuri 4700 napja

Ez kemeny! 5km felfele!! Lefele csak ovatosan...

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!