nedus futás

2011.07.10 Vasárnap, 07:50:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

05:44:00

Távolság

42.9 km Szint: 1550 m

Tempó

08:01 p/km (7.48 km/h)

Pulzus

Átlag
125
Minimum
0
Maximum
148

Edzésleírás

                             SZURDOK 40 TELJESÍTMÉNYTÚRA

  Hát , meleg nap volt !

 Reggel 6-kor ( milyen kellemesen hűvös is volt akkor ! ) átbringáztam Pomázra , a búsz végállomásra . 7-után indúlt a búsz , tömve volt túrázókkal . Dobogokőn gyors nevezés , aztán Börcsök Andrisék után eredtem . Persze , csak amúgy óvatosan , ez a túra nem éppen futóbarát , de éppen ez adja meg a varázsát . Rezső-kilátó meglátogatása után a Lukács-árokba mentünk , egy a számomra teljesen ismeretlen "útvonalon " . Volt itt ember magasságú szúros tövis , patakmederben való "futás" és mindenféle finomság . Ehhez képest maga az árok már sztrádának tünt . Egy kis futható rész után jött a Rám-szakadék , én nagyon szeretem . Hamar átértem , aztán felmásztunk a Rám-hegyre. Kissebb volt mint emlékeztem. A Thirring-sziklák érintésével megnéztem a Hegdűs Róbert-emlék oszlopot és már újjra Dobogókőn voltam . Igaz , ez a 13 km-es szakasz több mint másfélórámba került . Innen egy darabig jó sokan voltak a kékjelzésen , nemrég indúltak a harmincasok . A Zsivány-sziklák táján értem utól Ebolát ( valami érdekes ok miatt a lejtőn gyalaogolt ) . Elcsábítottam futni , de a kutyusa még nem volt elég rutinos , ezért inkább lemeradtak . Egy kis ereszkedés , majd mászás után a Vaskapú-sziklát csodállhattam meg és alig 2 kili után a Klastrom-kútnál fürödtem egy jót . Egyébként nagyon jól kitalállt a túra nyomvonala , számos forrást érint ( nekem személy szerínt a Szent-kúti a kedvencem , két bővízű sugárban folyik a jéghideg , kristálytiszta forrásvíz , elfürödtem vagy 5 percet itt ). Eztán jött a legutálatosabb szakasz : Pilisszentkereszt alatt egy kb 500 m-es részen kétméteres nagyon kellemetlenűl tapadós/szúros dzsindzsáson kell szó szerint átvágni magát az embernek . Már ötödször vagyok ezen a túrán , de nagyon nem szeretem ezt . A Szurdok-völgy kellemesen futható volt , az aljában hatalmas etető/itató pont készülődött . ( nem sokkal előtte , még a Szurdokban egy eskövői pár fényképezkedett . Jó kedvüen fogadták a jó kívánságaimat ) Nem nagyon tudom , hogy az utánnam jövő mezőny mit is ehetett , mert csak azt láttam , hogy Berzsó kétkézzel tömi magába a kaját...egészségére !  Némi mászás után jött ugy e a kedvenc Szentkút , de utánna elég sok emelkedő van egyben felfelé a sárgán . Itt már elég meleg van , dől rólam a víz . A Tölgyikreknél "kiosztom " a rámbízott rendezői kitűzőt a pont őrének ( ez a "hátránya " ha az ember e mezőny legelején halad ) .Innen le a piroson a Holdvilág-árokba . Itt már gyanús volt , hogy B.Feriék még csak pakolták ki a pontot . Lehet , hogy korán értem ide ?  Ez a Csikóvárak megmászása után a Janda Vilmos-kulcsosháznál  egyértelmüen kiderült : senki nincs még itt . Egy gyors fotó után ereszkedtem lefelé , és már Pomáz határában találkoztam a pontőrökkel . Ők is "átvehették " tőlem  a jelvényüket , aztán alig 3 kili városi kocogás után Cél .

   Ma nem a nagy szint ( 1550 m ) jelentette a nehézséget , hanem az alig , vagy egyáltalán nem futható terep és a bazi nagy meleg . Valamiért mégis szeretem ezt az útvonalat , sok szép szakasz , szép kilátásokkal és kellemes pancsolásokkal . A vége 42.9 km lett , 5:44 és 125 átlag pulzus .

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:44:00 42.9 08:01 7.48 1550 0 148 125
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

r.norbi képe

r.norbi 4719 napja

Ez nem normális, amit itt ebben a hőségben műveltél. Brutális. Egyszer én is megnézném. Decemberben vagy januárban. Mit szólsz hozzá?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!