rambó112 bringázás

2011.07.03 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:24:35

Távolság

30 km Szint: 1000 m

Tempó

02:49 p/km (21.28 km/h)

Edzésleírás

Első Duna Maratonom

Hát majdnem úgy lett,hogy nem is jutok el a vesrenyre,ugyan is este sikerült leengednem a telót,és 3 óra szerelés után végre éjjel háromnegyed kettőre sikerült megcsinálnom a telót.Két órát aludtam aztán már kelni kellet és indultunk Ádámékkal.Rövid távon mentem.Este még raktam fel előre jó vastag gumit a jobb tapadás érdekében.
Rajtnál teljesen elől tudtam állni,így az első emelkedő végén kevés volt a hátrányom az élen menőktől.Az nem tetszett,hogy monti vesrenyre jöttem,de egyből sok beton az elején,jobban szeretek felfelé terepen menni.A pályán volt sok hely ahol nagyon megmaradt a sár,és süllyedtünk el benne,leszállnom nem kellett sehol.Hát a gumi felszedett annyi sarat amennyit tudott,és slick gumiként funkcionált az első-hátsó,így onnantól kedzdődött a csúszkálás jobbra,balra.Felfelé nem előztek,lefelé viszont elengedtem akit úgyéreztem,hogy feltartok,vigyáztam,nem akartam eleseni.
A pálya nagyon tetszett,volt egy rész ahol majdnem megálltam mert annyira szép volt a panoráma.
Jövőre is szeretnék eljönni de már középtávra!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:24:35 30 02:49 21.28 1000 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

csigabiga képe

csigabiga 4743 napja

Huh, ez nagyon jó lenne: ha valaki tud valamilyen versenyről, vagy más bringás programról, dologról, felírná a ViniBike fórumra? Ha van hely a kocsiban, ha keres helyet, bármit! És nemcsak ViniBikeosok! Egyébként tudjuk, hogy mások is olvassák a honlapot, akár aktív résztvevői is lehetnének a dolognak. Miért ne?

És igenis, a gyerkőcökért nagy dolgokat tettél, erődön felül is, ez az igazság.

vinibike képe

vinibike 4743 napja

Tudtam, hogy Levi nem fog indulni duna maratonon. Elkezdtem gondolkodni ki az aki tudna indulni helyette, és ki az aki a legjobban örülne neki. És kérdeztem Rambót. Nem ő hívott fel, és nem engem szoktak felhívni az emberek, hogy van-e hely. Hanem fejben tartom a dolgokat, és nem utolsósorban van egy nyílvános helyi fórum ahol lehet követni és felirni a dolgokat. Eddig ha jól emlékszem egyszer írta fel Fari hogy megy. De őnála nehéz tudni, mert több dolog miatt bármikor változhat az utazása.

Nehogy már Marci legyen a hülye, mert nem hívott fel 5-6 embert bekéreckedni a kocsiba???

És nem a Kassa maratonon van a lényeg, mert Marci itthon sem votl 8 napig, hanem a szándékon van a lényeg és az összefogáson, feltéve ha van rá szükség! Sokszor Endre visz Ádámka versenyre, csak tudnám miért nem az egyesületed?

A vinibike.hu wevoldal fórumára természetesen nem kötelező felírni, csak egy opció abban az esetben, ha másokat is érdekel egymás segítése.

Elsősorban nem azért ment el Ádám mert itt nincs montis csapat. Ha meg van sok montis akkor miért nem alkotnak csapatot?

Attól még hogy egy maratonon 30-40 ember tudja, hogy melyik városból jöttél attól még az adott városban nem lesz több gyerek (illetve nagyon nehezen) aki bicajra szeretne ülni. Ez nem a helyi sportélet népszerüsítése

Ha nem is marha nagy dolgokat, de magam erejéből én is tettem pár dolgot, annak ellenére hogy a szüleid még feljelentéssel fegyegetőztek. Dehát az edzői szerep nem egy hálás feladat, erre már rájöttem. És a hozzászólások nagyon rosszul estek. De sebaj, nagy túlélő vagyok!!!

Viszont Ádám körömszakadtával védte meg az emberét, ez értékelendő! Ez nekem is jól esett volna!

 

Itt sok esetben a nyíregyházi bringásoknál a montis és az országutis ellentét van, csak tudnám miért? Azért mert én nem montizok attól még szeretem ezt a vállfajt is, én örülnék a legjobban ha fent tudnék taratni 2 bicajt, és lenne mindkeinek mtb-je is, és elmennénk zemplénbe montizni is, de ez most nem lehetséges!

 

Mindegy megint beleméjültem és csak felheregeltem magam, nem esik jól a sok támadás, és azok amiket visszahallok emberektől. Mert elég sok támadás és innen is onnan is. És elég kemények olykor!

csigabiga képe

csigabiga 4743 napja

Igen, accem, azt el kell ismernie mindenkinek, hogy a bicajos közösségért, a fiatalokért Zsolti tett meg magasan a legtöbbet, itt Nyíregyen. A triatlonosokról nem beszélek. Figyel mindenkire, szervez, szerel, beszerez, szóval, segít, mert ez az élete. Persze, azt is el kell fogadni, hogy vannak magányos farkasok, :))))) , akik nem szeretnek, nem tudnak együttműködni, alkalmazkodni, de azért ők is besegíthetnek, ha tudnak. Amire nincs szükség: hogy köpködjük egymást. Nem kell a másik háta mögött beszélni, kavarni, ez méltóságon aluli, kisstílű dolog. Teljesen mindegy, hogy ki milyen színekben versenyez, szíve-joga, de figyeljünk egymásra, és segítsünk. Ok?

Ádám, abban igazad van, hogy megkérdezhettük volna, hogy van-e hely, mivel nekünk lett volna szükségünk rá, csak nem is tudtunk a dologról. Mindegy, van ilyen, majd legközelebb :))))

Cyco képe

Cyco 4744 napja

Na vazze, itt aztán van minden! :-)

Nos , először is gratulálok Rambónak a teljesítményért, nem is tudtam, hogy menni fog erre a versenyre. Nagyon örülök.

Most olvastam, hogy lesz szombaton a Zemplénben montiverseny, erősen gondolkodok , hoyg megyek. Persze a fenti személyekre nem leszek veszélyes :D

A többit nem kommentálnám.

Doki79 képe

Doki79 4745 napja

Hűűű kicsit elkanyarodtunk Rambó tuti teljesítményétől. Őszintén gratulálok neki, és mindenkinek aki ott volt :) Megjegyzem Ádám, persze nem bántásképpen, hogy nem a Briga Bandában kezdted pályafutásodat, és a kerékpár sport egy hosszadalmas játék, mire eredményes sportolóvá válik az ember. Hosszú évek játéka... Az eredményeidnek pont ezért nagyon örülök, mert emlékszem mikor együtt nyomtuk a pedált.

mellauadam képe

mellauadam 4745 napja

Én nagyon örülök, hogy azért sokan eljöttek nyíregyházáról! Gábor nekem szólt, hogy tud indulni a Levi nevezésével, nálunk volt még hely, felajánlottam, hogy elvisszük.

Kassa maraton. Én ha menni akarok egy versenyre, akkor utána járok kik mennek, lebeszélem velük van-e még hely, ha van, és elvisznek szívesen akkor király minden. Marci nem érdeklődött én úgy tudom, vagyis tőlem nem kérdezte. Pedig én biztos mondtam volna neki, hogy kit kérdezzen meg, kinél van hely.

Nyíregyházán nincs montis csapat. Ezért jöttem el én is, meg azért mert ott kaptam támogatást. A mostani 2. helyem is a csapatnak, edzőmnek, és a nyíregyi barátaimnak köszönhetem, mert rengeteget foglalkoznak velem. Ja és ugyanúgy népszerűsítem városomat, mindenki tudja, hogy Nyíregyen élek, és Nyíregyházi vagyok.

Gratulálok minden Nyíregyházinak(mind1 milyen csapatban teker) aki teljesítette a versenyt!

vinibike képe

vinibike 4745 napja

Kovács Cyco Szilárd harmadik lett a hatvani triatlon versenyen. Nagy gratuláció és nagy öröm számomra. És ő is nagyon örül ennek.

Rambó pedig megint csak az én gondolkodásom révén jutott el Dunára, mivel tudtam, hogy Levi nem tud elmenni. És ő is ötödik lett korcsoportjában. És ez sem rossz, főleg a technikai háttér és a félős technika tudatában! Neki is gratulálok.

vinibike képe

vinibike 4745 napja

Nem egyről beszélünk és nem értem a hozzászólásod! Mint máskor sem!

Rambó 2 órát aludt, és 3 órát telót szerelt!

Lőrinc futóversenyen elnézett egy kanyart (a versenybiztosítás nagyon rossz volt) és hátúlról érkezett a célba, és így is negyedik lett. :-) Dobogón lett volna. Lőrinc ezt továbbtetőzte :) triatlon versenyen vasárnap pedig megbüntették 30 mp-re mivel nem került meg jól egy bólyát (amit mások sem tettek meg jól), és veszekedett a bíróval. Korosztályában így is első lett, de ha csak vele gecizik a bíró akkor igaza van Lőrinek!

Marci pedig rosszul tette be a hátsó kereket (nem központosan), és így a jobb hátsó fék hozzáért a felnihez. Tehát fékezve ment végig. Persze így lehet fejldőni, de figyelmetlen volt. A rohanásnak mindíg van hátulütője. Vittem a bicaját lemosni, és valamiért nehéz volt tolni. De mivel sajnos most nekem sem megy jól és így van ezzel más is (tehát no mani), így rákényszerülülünk, hogy Endre vigye el Marcit. És ehhez kell alkalmazkodni. Szerettem volna odaérni időben, de 9:20-ra értünk oda. És akkor már MTB-sek álltak a rajtnál (számomra érthetetlen, hogy aki tuti lemarad az első hegyen az elejétől, az mi a fenének áll oda a rajthoz fél órával előtte, elveszi ezzel a jobbaktól a helyet, dehát sok itt a birka) És én és Zsu is csak Dorka Tamás jóvoltából tudunk eljutni, mivel szívesen elvitt minket. Merthogy most nekünk sem futja (nem panasz csak tény, hogy most nehézség van). És mivel Tamás is késette reggel így később értünk oda. Nem tudtam átnézni a bicajt. Marciból ez a profizmus még hiányzik, de nagyon izgul verseny előtt, ez nem látszik rajta. Még enni sem bír, nagyon szeret bicajozni és izgul előtte, fontos neki a bicajozás. És 10 hónap bicajozás után fékezéssel is ötödik helyen futott be!!!

Marci mondta, hogy nem értette miért nem tud menni az elején a bojjal. Most már rájött!

 

És ha már nagy ösznépi nyíregyházi bicajosokról teszünk említést, akkor számomra egy város sportolója akkor városi ha a városban működő egyesületben tevékenykedik. Ha máshól jobb lehetőségeket kap akkor nyílván odamegy, ezzel semmi gond. Főleg, hogy nyíregyházán nincs olyan erős egyesület ami eltudna vinni versenyeztetni 10 fárert, és biztosítani a hozzá tartozó apparátust. Mert szeritnem egy városi versenyző a városának a hírnevét, és a városában az adott sportot úgy tudja népszerűsíteni ha benne van a sajtóban és a médiában. Persze vannak más csatornák is a népszerűsítésre! Ha azt szeretnénk, hogy városunkban több fárer legyen akkro több bringást kell "csinálni". Ehhez elsősorban nagyobb összefogásra és kőkemény munkára lenne szükség.

És, hogy miért írtam le ezeket? Mert a 25 sikertörténet című könyvben Fari azt írja a végén. "akkor lennék igazán boldog, ha a nyíregyházi kerékpárosok több figyelmet kapnának, és nagyobb elsimerést". Sajna nem tudom szószerint idézni mivel visszaadtam a könyvet Vinnai Józsinak. Ugyanis és elolvastam a könyvet mert érdekelt, főleg az ismerőseim.

Ennek tudatában megkérdezted Marcitól, hogy miért nem ment Kassára MTB versenyre!?

1. nem tudott róla

2. nincs anyagi forrás 1 embert elvinni egy autóval, üzemanyagosztással már más a felállás.

3. melyik nyíregyházi kassára induló fárer kérdezte meg tőle, vagy tőlem, hogy nem-e akarna-e eljönni, mert szívesen elvisszük (azt, hogy volt e férőhely nem tudom)

4. merthogy Marci is nyíregyházi bringás

 

Úgy gondolom a nyíregyházi kerékpáros élet jobbátételéért amit tudok megteszek (sajnos most nekem is nehéz és elmúlt fél évben nem tudok erre figyelni amennyire szeretném, vagy kellene). És nem várom, hogy mindenki mellém álljon vagy támogasson, de ha már nem támogat akkor ne BÁNTSA a munkámat és ne KRITIZÁLJA. Sajnos ilyen a magyar mentalitásunk. Ha nem csinál semmit nem jó, ha csinál valamit akkor meg támadjuk, mert az sem jó!

 

Fari képe

Fari 4745 napja

azért ne hagyjuk ki Kis Józsit,Ádámot,Tibikét,Takit,Endrét,engem..mi is nyiregyi bringások vagyunk

vinibike képe

vinibike 4746 napja

Ez a hétvége több nyiregyi bringásnak is "komolyra" sikerült. Lőrinc, Marci és még te is :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!