forgi túra

2011.06.11 Szombat, 20:55:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

07:48:34

Távolság

33 km Szint: 650 m

Tempó

14:12 p/km (4.23 km/h)

Pulzus

Átlag
149
Minimum
119
Maximum
176

Edzésleírás

Első éjszakai túrám rengeteg tapasztalattal.

Nézzük csak. A legfontosabb, legyen egy jó lámpád, ami végigbírja a távot. A lámpám, jófajta kínai igazán nagy fényerőt tud, de ennek köszönhetően a három mikroelem kevés egy éjszakára. Persze kibírta, de a fényerő sokat csökkent menet közben.

Aztán olyan túrát kell választani, ahol minél jobb a szervező csapat. A sok pozitív mellett, azért most akadtak negatívumok is. Pl. erős susnyáson vitt keresztül az út, helyenként csalóka volt számomra a szalagozás is. Sikerült többször is elkavarni. Kerepes előtt nem láttuk meg a szalagot a mezőn, aztán később az erdőben egy oldalágra térve. Mogyoródon pedig sikerült túlmenni a szadai elágazáson.

Így hiába volt sok időtartalék az 5. ellenőrző ponton, a végén időcsúszásba ütköztünk. Az utolsó szakaszon (durván 6.5 km) pl. másfél órán belül kellett teljesíteni. Igaz nem volt gond, majdnem negyed óra időfór jutott a célba érkezve. Ez azt is elővetítti, nem szabad feladni, mert be lehet hozni akár a táv végén is az időből.

Aztán az is tény, hogy nem csak a szint okozhat nehézséget. A terepviszonyok között jutott most őssusnyás, sár szép nagy pocsolyákkal, homok, és még sok más egyéb finomság.

Az éjszakai túrák külön bája, hogy rosszabban látszódnak a szintek is. Igaz ma nem volt túlzottan sok abból sem. (Mondjuk igaz kevés sem).

S még valami, azért egyedül sokkal nehezebb lett volna a feladat! Azt hiszem rövidtávon ennyi.

S, hogy mi minden jutott még? Új tájék, s a végén azt is megnézhettük, hogyan alszanak a vaddisznók.

Nem akartam világosban indulni, de ennek köszönhetően világosban érkeztem be a célba, és jó volt tudni a táv mögöttem és nem előttem van.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
07:48:34 30 15:37 3.84 650 119 176 149
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

Andi77 képe

Andi77 4765 napja

Gratulálok, nagyon jól hangzik ez az éjszakai túrázás...megjött a kedvem hozzá nekem is. Szép teljesítmény volt! Ne bánd, hogy nem aludhattál helyette, a túrázás adta élmény emlékezetes marad! :-)

Eperszem képe

Eperszem 4765 napja

DEjó móka lehetett, gratulálok!

forgi képe

forgi 4765 napja

Köszönöm szépen mindenkinek!

 

Tündüs

Semmi olyat nem látok, amivel dicsekedni lehetne. Sokan sokkal nagyobb távokat tesznek meg nehezebb körülmények közepette. Vagy lehet, hogy éppen kevesebbet, hasonló vagy nagyobb erőkifejtéssel. Sőt, ha úgy vesszük akár 150 méter leúszása is jelenthet akkora munkát, energiát mint ez.

 

run-ka

Menet közben döntöttem az extra kör tejesítése mellett. Igaz akkor megbántam, pl. mikor a cél felé haladtam korholtam magamat rendesen, hogy már az ágyikómban pihenhetnék. De most már egyáltalában nem bánom. Sőt, kár lett volna kihagyni. :D

A nappali pilisi túrát majd megbeszéljük, gondolom a BSI szervezésre gondolsz. De az az érzésem, megyek én előtte más túrára is.

A vaddisznók nagyon békésen tudnak aludni oldalra dőlve egymás mellé bújva. Sajnos fotó nincs, így el kell hinnetek, hogy így van. :D

 

RunKa képe

RunKa 4765 napja

Na most mi van,hogy nem 20, hanem 30-33 ?

Valamikor meg kell szerezni a tapasztalatot, de klasszisokkal jobb egy túra-futás terep, mint az aszfalt. Talán mindenek meg van a maga szépsége, csak nem egyforma a mérleg nyelve :D Gratu Forgimester, szépen mentél :)) Sötétségben jön elő a szépsége mindennek, magadra vagy hagyatkozva, az érzéseidre, sztem még sok ilyen tapasztalatot fogsz gyűjteni :)) Tavaly a nappali Pilisi túra 29 km is nagyon szép volt ! Gyere, mi is megyünk idén is.

És hogyan alszanak a vaddisznók ???? Örülök, hogy végül sikerült pár puszit váltani :D

Tündüs képe

Tündüs 4766 napja

Ez igen, ezzel lehet dicsekedni, meg a kitartássoddal is! Grat!

Debyand képe

Debyand 4767 napja

Szép volt Forgi!!

Briel képe

Briel 4767 napja

Gatula Forgi, szép volt!

AAni képe

AAni 4767 napja

Gratulálok!

pátyalso képe

pátyalso 4767 napja

Én is gratulálok:)

RemAti képe

RemAti 4767 napja

Gratulálok!

RemAti képe

RemAti 4767 napja

Gratulálok! Szép volt! Az ősusnyás tényleg durva volt! Sokszor csak mi is abban biztunk, hogy nem járunk rossz úton. Gratulálunk!

mjoci képe

mjoci 4767 napja

Gratulálok.

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4767 napja

Gratulálok, szép volt a premier.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!